İşlemci sıcaklığını nasıl düşürebilirim?

Rick Hunter

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar geçen gün pc ye win 7 64 bit format attim ondan oncesinde oyunlar kasmadan calisiyodu simdi ise en kucuk oyunlarda bile 10 fps zor aliyorum bende sorunun neyden kaynaklandigini arastirdim işlemci sicakligini olcen program indirdim suan sıcaklık şöyle

Temperature (°C)

88 87

Distance to TJ Max

2 3

Minimum

88°C 87°C

Maximum

91°C 88°C

Thermal Status

HOT LOG

beyler degerler boyle 1. Sicaklik 88 ile 92 arasinda gidip geliyo inanilmaz sicak bu formattan sonra oldu nasil dusurebilirim çok feci kasmalar oluyo yanma riski filan var mi?

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Termal macun yenilemesi yaptın mı?

Rick Hunter

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ayrica islemlerde atiedxx diye birsey var 268k yiyo aciklamasi da yok acaba bunun yzuunden mi sicak?

---- Mesajlar birleştirildi ----

Termal macun yenilemesi yaptın mı?
Hayir yapmadm

Ama format atmadan 2 gün oncesine kadar birsey yoktu formattan sonra macun yerinde olmali yani silinme gibi birsey var mi

Son düzenleme:

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Ayrica islemlerde atiedxx diye birsey var 268k yiyo aciklamasi da yok acaba bunun yzuunden mi sicak?

Hayir yapmadm
Termal macun yenilemesi yapmanız şart. Bilgisayarın fanlarının temizlemesi yapıldımı fanlarda da toz kalmamalı.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
1 ay once yapmistim
Termal macun belirli bir süreden sonra yüksek ısıya mağruya kaldığından dolayı erimeye başlar. Eridikten sonra termal macun görevini yerine getiremediği için ısı iletişimi stok fana iletilemediğinden dolayı işlemciniz çok yüksek ısılara ulaşır.

Rick Hunter

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Termal macun belirli bir süreden sonra yüksek ısıya mağruya kaldığından dolayı erimeye başlar. Eridikten sonra termal macun görevini yerine getiremediği için ısı iletişimi stok fana iletilemediğinden dolayı işlemciniz çok yüksek ısılara ulaşır.
Anladim peki speed fan ile fan hizini yukseltsem kac sicaklik derece iner?

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,244
Aksine kurumaya başlar.
Termal macun kuruduğunda iletkenlik görevini yerine getiremez. ek ısıya bile neden olur.

Rick Hunter

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Birsye sorucam speedfan ile fan hizini yukseltirken gpu fan i yukseltmemiz gerek dimi? Bende %10 idi kac yapayim?

Rick Hunter

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaslar farkettim de gpu fan i %100 yapmama ragmen 0 rpm????