İşlemci sıcaklığı 95 derecede çalışıyor

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar bu sıcaklık çok fazla değilmi bilgisayarı yeni açıyom 10 dkka sonra böyle oluyor bir ara fanı çıkartıp takmıştım tam oturmadımıki onuda bilmiyom ne yapayım zararlımı bu derece ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar bu sıcaklık çok fazla değilmi bilgisayarı yeni açıyom 10 dkka sonra böyle oluyor bir ara fanı çıkartıp takmıştım tam oturmadımıki onuda bilmiyom ne yapayım zararlımı bu derece ?

95 dereceyi görmesi normal değil, Fanı tam oturduğunuzdan emin olun. Birde ölçümü ne ile yaptınız. Resim koyun. Her program doğru göstermeyebilir, En sağlıklı olanı biostan bakmak. Eğer biostan da sıcaklık değeri yüksekse, Fanı iyice oturduktan emin olduktan sonra termal macun sürün.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Islemci sogutucusunu cikarip taktiysaniz dogru takdiginizdan ve termal macunu sürdügünüzden emin olun.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Termal macun sürmedim ama Biostan baktım 95 derece şimdi oturmadığının farkındayım tırsıyom takarken kıracam diye alt ayakları havada duruyor ):

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Termal macun sürmedim

Termal macunu sürmezsen islemcin en yakin zamanda cöp olur. Hemen termal macunu sürüp sogutucuyu üzerine tak. Takarken alt ayaklarin iyice icine gectiginden emin ol.

Macunu sürerken fazla kalin olmamasina dikkat et.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Stok fan mı? Fan tam oturmamış işlemciye

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Aynen öyle olmuş şimdi oturdu bakalım ne olacak yine ısınırsa termal macun alacağım :)

Termal macunu sürmezsen islemcin muhtemelen yanacak. Atesle oynuyorsun :)

Alacagin sey en fazla 6-7 TL, o da siringasiyla beraber.. Bosuna sürmemisler onu islemcinin üstüne.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Termal macunu sürmezsen islemcin muhtemelen yanacak. Atesle oynuyorsun :)

Alacagin sey en fazla 6-7 TL, o da siringasiyla beraber.. Bosuna sürmemisler onu islemcinin üstüne.

Tamamdır kardeş 50 derece şimdi ama termal macun alırım bir ara :) Demekki tam otutturmak önemliymiş,Şans eseri bakıyım dedim ısıya 90 dereceydi iyiki bakmışım :D

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Aynen öyle olmuş şimdi oturdu bakalım ne olacak yine ısınırsa termal macun alacağım :)

Termal macun sürmek lazım di ama üstünde bulunan da seni götürür. Islemcin intel ise sorun olmaz. Ben abartisiz 5 aya yakın fansiz kullandım bana misin demedi

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tamamdır kardeş 50 derece şimdi ama termal macun alırım bir ara :) Demekki tam otutturmak önemliymiş,Şans eseri bakıyım dedim ısıya 90 dereceydi iyiki bakmışım :D

Suan iyi gibi görünüyor, ama oyun oynadiginda veya video izlediginde muhtemelen islemci daha cok isinacak.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Suan iyi gibi görünüyor, ama oyun oynadiginda veya video izlediginde muhtemelen islemci daha cok isinacak.
Zten ygsye çalışıyorum 2 hafta kaldı sonra kasa bile değiştirebilirim bakalım duruma göre :)

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarını yeni almadıysan sen buradaki abileri dinle gene de sür o macunu,yeni alacaksın diye elindeki bozulmak zorunda değil ki,sağlam kalsın satarsın.Sonra pişman olma :)

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Sonuç :

Fanı otutturunca 95 ten 55 e düştü sıcaklık
Birde termal macunu sürünce 45 e düştü :)