İşlemci performansı yarıya indi.

violentx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarım normalde 60 fps ile oynadığım oyunları 30 fps ile açmaya başladı.Bunun üzerine format attım. Sistem derecelendirme yaptıgımda ise puan 6.4 den 3.9 a düşmüş olarak gözüküyor şuanda hala da fps sorunu devam ediyor.Fandan hızlı dönme sonucu çok ses geliyordu. Macun u yeniledim, temizledim fakat bi yararı olmadı fanı değiştirmeyi düşünüyorum.Sizin önerileriniz nedir ?

3 senelik laptop LG-R590
İşlemci Intel® Core™ i5
İşlemci Hızı 2.4 GHz
İşlemci Numarası 520M
İşlemci Ön Bellek 3 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Hafıza Bus Hızı 1066 MHz
Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli GT335

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. 6.4 puan taban puanmıydı? 3.9 a düşen hangi donanım tıklayın o puanlamaya hepsini göstersin. Sizde yazın buraya. Ekran kartı yüksek puandan düştüyse o kadar ekran kartı güncellemesi yapmak gerekir.

Eğer windows 7 6.4 iken, windows 8 kurduysanız puan gerilemesi normaldir. Win8 daha doğal puanlar veriyor. win7 şişirme biraz.

İşlemci fanını sağlam taktığınızdan emin olun. Birazcık bile gevşek olduğunda aşırı ısınma yapabilir.

Puanın düşmesi benim düşündüğüm gibiyse, ekran kartınızın güncellenmesi ile düzeleceğini düşünüyorum.

violentx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Düşen kısım saniye başına işlem sayısı önceden 6.4 iken 3.9 a geriledi.W7 Ultimate 64 den 32 bit e geçtim.Ekran kartınıda güncelledim fakat değişen bişey olmadı sanırım fan artık görevini yapamıyor.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Düşen kısım saniye başına işlem sayısı önceden 6.4 iken 3.9 a geriledi.W7 Ultimate 64 den 32 bit e geçtim.Ekran kartınıda güncelledim fakat değişen bişey olmadı sanırım fan artık görevini yapamıyor.

64bitlik sistemden 32 bite geçince puan düşmesini duymuştum ama bu kadar fazla değildi.

tarık_07

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarım normalde 60 fps ile oynadığım oyunları 30 fps ile açmaya başladı.Bunun üzerine format attım. Sistem derecelendirme yaptıgımda ise puan 6.4 den 3.9 a düşmüş olarak gözüküyor şuanda hala da fps sorunu devam ediyor.Fandan hızlı dönme sonucu çok ses geliyordu. Macun u yeniledim, temizledim fakat bi yararı olmadı fanı değiştirmeyi düşünüyorum.Sizin önerileriniz nedir ?

3 senelik laptop LG-R590
İşlemci Intel® Core™ i5
İşlemci Hızı 2.4 GHz
İşlemci Numarası 520M
İşlemci Ön Bellek 3 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Hafıza Bus Hızı 1066 MHz
Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
VGA Chipset Markası NVIDIA
VGA Chipset Modeli GT335

32 bit işletim sistemi ile 4 gb rami tam kullanamazsın.Ama işlemcidede mi böle bilmiorum.Bence 64 bit yüklemelisin.

violentx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
mecburiyetten attım bende zaten 32 biti.Format işe yarar sanmıştım ama olmadı.Öncedende olmuştu bu ama temizlikle gecmişti.Simdi 3 senelik sonuçta fanını değiştirmek mantıklı olacak sanki