İşlemci Kullanımı %100 Sorunu

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Merhaba arkadaşlar. 1 hafta önce işlemcimin 2 PIN'ini kırdım. İşlemcim AMD Athlon 64 X2 6000+'ydı. Yeni işlemci aldım. Yeni işlemcim tek çekirdekli. AMD Athlon 64 3200+. Bunu takarken PIN'leri yamulttum. Sonra düzelttim ve termal macun sürüp taktım. Tam takamadım herhalde, o yüzden 10 saniyede bir uzun bip sesi geliyordu. Sonra düzelttim, bu sefer güce basıyorum 1 saniye fanlar dönüp duruyor. Bunu da düzeltip çalıştırdım ve Windows'a girdim. Çok kasıyordu. İslemci kullanımı %100 olmuş. Windows 10 kullanıyordum ve belki kullanım azalır diye Windows 7 Home Basic yükledim. Ama değişmedi. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Anakarttaki pinlere zarar verdiysen anakartıda değiştirmen gerekir. Zaten iki çekirdek kullanımı düşürecektir.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Anakarttaki pinlere zarar verdiysen anakartıda değiştirmen gerekir. Zaten iki çekirdek kullanımı düşürecektir.
Anakartta pin yok pin girişi var AMD çünkü. Fotoğrafı bu:
28a7f829a980111917e9336f3103062c.jpg

Peki bu bilgisayarı yavaşlatır mı? Sizce yeni intel işlemci + anakart mı almalıyım yoksa önceki konudaki yavaşlık yüzünden sadece AMD işlemci mi almalıyım? Ram ve ekran kartı var?

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ankarttaki sokete zarar vermediysen sadece işlemci al çift çekirdekli yeterli gelir. Anakarttaki sokete zarar geldiyse anakart ve işlemci alabilirsin.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Ankarttaki sokete zarar vermediysen sadece işlemci al çift çekirdekli yeterli gelir. Anakarttaki sokete zarar geldiyse anakart ve işlemci alabilirsin.
İşlemci takabiliyorum sadece şunu merak ediyorum. Bozuk anakart ve ekran kartı ve ram işlemci kullanımını etkiler mi?

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bozuk anakart birok şekilde yorumlanabilir zaten bozuksa çalışmaz bir etkisi olmaz.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
O zaman işlemci yavaş olduğu için kullanım fazla.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Elbette tek çekirdek yetmiyor çift çekirdek frekansı 2.5in üzerinde olan bir işlemci al rahatlarsın.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Elbette tek çekirdek yetmiyor çift çekirdek frekansı 2.5in üzerinde olan bir işlemci al rahatlarsın.
Birde şöyle bir sorun oldu. Bugün internette dolaşırken mavi ekran vermeden direk kapandı. Neden olmuş olabilir?

Secret++

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Görev yöneticisi aç "İşlemler sekmesin'e gel el altta "Tüm işlemleri göster" var tıkla sistemde hangi dosyalar çalışıyor bir bakalım.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Birde şöyle bir sorun oldu. Bugün internette dolaşırken mavi ekran vermeden direk kapandı. Neden olmuş olabilir?
%100 kullanım olduğu için sıcaklık fazla şekilde artmış olabilir sıcaklıkta çok yüksek seviyelere gelince kendini kapatır sistem mesela arka planda işlemcinin kaldırabileceğinden daha fazla işlem yaptıysan bir de yeni işlem yapmaya başladıysan kapanır.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Yok sıcaklık hiç 50'yi geçmiyor ve hep çalışanlara baktım Combofix kullandım avast kullandım virüs yok. Zaten bir programı açınca işlemci kullanımı fırlıyor. Acaba işlemci kullanımı aşırı olunca mı çöktü? Ayrıca format da attım.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Yok sıcaklık hiç 50'yi geçmiyor ve hep çalışanlara baktım Combofix kullandım avast kullandım virüs yok. Zaten bir programı açınca işlemci kullanımı fırlıyor. Acaba işlemci kullanımı aşırı olunca mı çöktü?
Öyle de olabilir sistem dayanamamıştır yeni bir komut gelince aniden sıcaklık fırlamış yada dayanamamıştır.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Şuan Mamtest devam ediyor şuan sorun yok 1 saat oldu. İnşallah işlemci değişince geçer.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar RAM testi gece bitti yazamadım. RAM'leri 2 saat test ettim sorun bulmadı sorun işlemci kötü olduğu için düşünüyorum. Ekran kartı sorunu olsa belirtileri nasıl olur. Birde anakart sorunluysa bilgisayar açılmaz mı yoksa bilgisayarı yavaşlatabilir mi?

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar 2 hafta içerisinde yeni işlemci alacağım ama o zamana kadar Windows XP geçmelimiyim?

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar RAM testi gece bitti yazamadım. RAM'leri 2 saat test ettim sorun bulmadı sorun işlemci kötü olduğu için düşünüyorum. Ekran kartı sorunu olsa belirtileri nasıl olur. Birde anakart sorunluysa bilgisayar açılmaz mı yoksa bilgisayarı yavaşlatabilir mi?
Ekran kartıın arıza derecesine bağlı olarak değişir. Devre kartında bir yanma bozukluk söz konusu ise ekran kartı çalışmaz ekrana görüntü gelmeyebilir arıza derecesine göre değişir ekranda titreme olabilir görüntü gidip gelebilir renklerde karışıklık olabilir. Anakartın sorunlu olduğu yere ve derecesine bağlı mesela işlemci biosa giden yollardan biri arzalanırsa işlemciden veri akmaz.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar 2 hafta içerisinde yeni işlemci alacağım ama o zamana kadar Windows XP geçmelimiyim?
Az sayıda program kullanacaksan oyun vb. yüksek grafik isteyen uygulamaları kullanmayacaksan kısa süreliğine xpye geçebilirsin.

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Peki bir sorum var. Ekran kartı, anakartı gibi sorunlar işlemci kullanımının alakası olabilir mi?

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Ekran kartıın arıza derecesine bağlı olarak değişir. Devre kartında bir yanma bozukluk söz konusu ise ekran kartı çalışmaz ekrana görüntü gelmeyebilir arıza derecesine göre değişir ekranda titreme olabilir görüntü gidip gelebilir renklerde karışıklık olabilir. Anakartın sorunlu olduğu yere ve derecesine bağlı mesela işlemci biosa giden yollardan biri arzalanırsa işlemciden veri akmaz.
İşlemciden veri akmazsa ne olur?

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Peki bir sorum var. Ekran kartı, anakartı gibi sorunlar işlemci kullanımının alakası olabilir mi?

Muhtemelen işlemci de sorun oluşmuştur birinden ödünç işlemci alma imkanınız varsa alıp bir deneyin onuda yamultmayın yalnız :D

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Muhtemelen işlemci de sorun oluşmuştur birinden ödünç işlemci alma imkanınız varsa alıp bir deneyin onuda yamultmayın yalnız :D
Yeni alıcam 2. el maalesef kimse yok bi işlemci var oda yamulan sakladım ileride anı olsun diye :D

rastegamer

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar sıcaklık değerleri şunlar:
Adsız.png
Arkadaşlar birde şöyle bir mavi ekran verdi:
WhatsApp Image 2016-09-08 at 18.55.51.jpeg
Tam okunmuyo ancak okunduğu kadar yardımcı olur musunuz? Birde önceki direk kapanma sebebini anakart sıcaklığı diye düşünüyorum. Lütfen yardımcı olun.