İşlemci fanı ve ekran kartı fanı çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mirxb2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mirxb2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese merhaba.dün akşam bilgisayarımı açtığımda kendiliğinden kapandığını ve yeniden açıldığını gördüm.bu sürekli tekrar edince kasayı açtım,bios pilini çıkardım.kasayı hazır açmışken fanlarında bir tozunu alıyım dedim.işlemci fanını söküp temizledim ve termal macun sürdüm.bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü geldi.kapattıktan sonra bir daha açılmadı.kasadan ses geliyor ama görüntü yoktu.kasayı tekrar açtım işlemci fanıyla ekran kartının fanının dönmediğini farkettim.bios pilini tekrar çıkarıp taktım ama fayda etmedi. bu arada işlemci fanının bir ayağının tam kilitlemediğini farkettim sanırım yalama olmuş.ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler.
işetim sistemi win xp,anakart gigabyte 965p-s3

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
herkese merhaba.dün akşam bilgisayarımı açtığımda kendiliğinden kapandığını ve yeniden açıldığını gördüm.bu sürekli tekrar edince kasayı açtım,bios pilini çıkardım.kasayı hazır açmışken fanlarında bir tozunu alıyım dedim.işlemci fanını söküp temizledim ve termal macun sürdüm.bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü geldi.kapattıktan sonra bir daha açılmadı.kasadan ses geliyor ama görüntü yoktu.kasayı tekrar açtım işlemci fanıyla ekran kartının fanının dönmediğini farkettim.bios pilini tekrar çıkarıp taktım ama fayda etmedi. bu arada işlemci fanının bir ayağının tam kilitlemediğini farkettim sanırım yalama olmuş.ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler.
işetim sistemi win xp,anakart gigabyte 965p-s3

İşlemci fanı tam oturmuyor ise macununda faydası olmaz. İşlemci soğukken bir süre çalışıyor ama aşırı ısındıktan sonra açılmıyor. Speedfan tarzı programlarla pc açılınca bir bakın sıcaklık kaça vuruyor bir bakın.
Birde Yeni bir soğutucu ile deneyin. stok fanlar bilgisayarcıda bol bol vardır. Kasayı götürüp deneme amaçlı bir tane uyumlu fan takıp deneyebilirsiniz. Sorun bu değilse muhtemelen PSU arızasıdır diye tahmin ediyorum.