İşlemci düşük ghz çalışıyor tam performans vermiyor

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar öncelikle merhaba acill destek şuana kadar hiç bir sıkıntısı vs yoktu islemci e8500 3.16 ghz hızında çalışmasi gerek normalde ama 1.99 ghz hızında kalmış ne ileri nede geri gelebiliyor biostan 150mv güç verdim ama ayni

Sistem
Asus p5g41t anakart
Sapphire hd 6790
4 gb ddr3 ram
400 wat casper güç kaynagi

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Masaüstünde o hızsa,normal. İşlemci boşta iken,hız düşürür.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Biosu pili sökerek bi sıfırlayın önce. Olmazsa ,güç seçeneklerinden,yüksek performansı seçin.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Bios pilini sökün . 3-5 dk bekleyin. Tekrar takın. Bios otomatik sıfırlanır. Bu işlemi ,pc kapalı ve fiş çekik iken yapın.

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Bios pilini sökün . 3-5 dk bekleyin. Tekrar takın. Bios otomatik sıfırlanır. Bu işlemi ,pc kapalı ve fiş çekik iken yapın.
Hocam akşam deniycem bunu fakat bios pili ile alakası nedir tam anlayamadım ama ilgi için teşekürler akşam sonucları yazarım

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Hocam akşam deniycem bunu fakat bios pili ile alakası nedir tam anlayamadım ama ilgi için teşekürler akşam sonucları yazarım
biosu sıfırlarsan sistem için olan ayarları otomatik sıfırlanır, kayıtlı bir şey kalmaz bu da sorunu çözebilir bir ihtimal. işlemcinin güç değerleriyle oynamak pek iyi bir şey değil bence.

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
biosu sıfırlarsan sistem için olan ayarları otomatik sıfırlanır, kayıtlı bir şey kalmaz bu da sorunu çözebilir bir ihtimal. işlemcinin güç değerleriyle oynamak pek iyi bir şey değil bence.
Hocam pili çıkarınca otomatik sıfırlanıyor mu

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
o pil ayarların bilgisayar kapansa da hafızada kalmasına yarıyor, pili çıkartırsanız bunu yapamayacağı için bilgisayar( tabi güç kablosunun da çekik olması gerekir) bios ayarlarınız varsayılana döner. ama bi kaç dakika pil sökükken beklemeniz gerekir, hatta bilgisayarın açma kapama tuşuna da basılmasını yazan insanlar var sistem içindeki gücü sıfırlamak adına. yani evet sıfırlanıyor.

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
o pil ayarların bilgisayar kapansa da hafızada kalmasına yarıyor, pili çıkartırsanız bunu yapamayacağı için bilgisayar( tabi güç kablosunun da çekik olması gerekir) bios ayarlarınız varsayılana döner. ama bi kaç dakika pil sökükken beklemeniz gerekir, hatta bilgisayarın açma kapama tuşuna da basılmasını yazan insanlar var sistem içindeki gücü sıfırlamak adına. yani evet sıfırlanıyor.
Peki bu sorunu çözmezse ne yapabilirim 2 adim olarak

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Peki bu sorunu çözmezse ne yapabilirim 2 adim olarak
işlemcin ısınıyor ise bilgisayarın işlemcini frenler ve bunu kalıcı olarak yapabilir, bios pili işe yaramazsa bir kaç program var hızı yükseltecek ama ne kadar sağlıklı bilemem. ısınmadan driverdan kaynaklı olabilir.

işlemcinin Procshot'u açık görünüyor internette yani düşündüğüm programlar da bi işe yaramaz kesin.

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
işlemcin ısınıyor ise bilgisayarın işlemcini frenler ve bunu kalıcı olarak yapabilir, bios pili işe yaramazsa bir kaç program var hızı yükseltecek ama ne kadar sağlıklı bilemem. ısınmadan driverdan kaynaklı olabilir.

işlemcinin Procshot'u açık görünüyor internette yani düşündüğüm programlar da bi işe yaramaz kesin.
Sıcaklık 60° dereceyi geçmiyor max 58 gördüm dün 2 saat oyun oynadım kontrol ettim (ağır yük altındayken)
Islemci driver i nasil indiririm

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
bios driverinin son sürümünü bulup bi yüklemeyi dener misin. belki sorun çözülür.

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
bios driverinin son sürümünü bulup bi yüklemeyi dener misin. belki sorun çözülür.
Hocam az önce bios pilini çıkardım biraz oyun oynadım fakat sorun çözülmedi şimdi bide driver bakacam

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Driver değil,güncel bios demek istemiş.

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Driver değil,güncel bios demek istemiş.
Biosu güncelledim ama halıya aynı sorun
Mesaj otomatik birleştirildi:

kardeşim thortle stop programını denedin mi bendede aynısı oluyodu 800 mhz kalıyordu 3500 mhz de (yani 3.5 ghz e ) çekemiyordum bu program sayesinde oldu
Nasil yapcam kısaca anlatsana

kardeşim thortle stop programını denedin mi bendede aynısı oluyodu 800 mhz kalıyordu 3500 mhz de (yani 3.5 ghz e ) çekemiyordum bu program sayesinde oldu
Allah razı olsun şuanda 2.0 guz geçti ve 2.50 filan buldu ve sürekli değişiyor teşekkür ederim şimdi gene bi oyuna giriyim bakiyim

Son düzenleme:

alperen1223

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Biosu güncelledim ama halıya aynı sorun

Nasil yapcam kısaca anlatsana

Allah razı olsun şuanda 2.0 guz geçti ve 2.50 filan buldu ve sürekli değişiyor teşekkür ederim şimdi gene bi oyuna giriyim bakiyim
sorunun çözüldüğüne sevindim

Armagadon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
vallahi evet bende açmayınca olmuyordu ama güç ayarlarını keşfetmem sonucu programa gerek kalmadı ama sen genede açık tut yoksa olmayabilir
Hocam merhaba tekrar rihatsiz ettim ama bu programı açınca işlemcim çok ısınıyor 99° gördü programı nasil kullanmalıyım