İşlemci Değişimi Sonrası F1 Uyarısı Çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rato
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kullanmakta olduğum Asus P5ld2 SE anakartımın üzerinde bulunan P4 3.2 işlemcimi değiştirmeye karar verdim ve Core 2 Duo E6420 2.13 aldım. Değişimi yaptım bios güncellemesini yaptım işlemleri tamamladım makine çalışıyor sıkıntısız ancak şöyle bir ayrıntı var.

Makine açılırken başlangıçta F1 basmadan devam etmiyor yazan hata mesajını şuan hatırlamıyorum evdeki bilgisayarım çünkü. Bu tarz bir durumla karşılaşıp ne olduğunu bilen varmı aranızda nasıl kaldırırım o uyarı mesajını.

Not: işlemci uymsuz falan diyebilecekler için ;İşlemci anakart tarafından bios güncellemesi ile destekleniyor.Ona göre aldım.

Anakart Bu

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemciyi değişirken pil ile mi oynadin, F1 le actiktan sonra yeniden başlat makineyi hata wermeden dewam ederse büyük ihtimalle pil'indedir sorun..

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Pile falan hiç dokunmadım.F1 e basıp devam ediyor makine sorun olmuyor sadece açılışta F1'e basmadan geçmiyor.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sorun BİOS güncellemesiyle düzelir BİOS işlemciyle uyuşmak için güncellemelisin.Sorunun bu baçka bişeyde arama.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
captaingreen dediğini yapmak için biraz uzmanlık ister biosun güncellemesi sorun yaşarsan pc bir daha açılmayabilir.
Hata büyük ihtimalle fan hatasıdır. %95 :D onun için aşağıdakileri dene :)

Bu hatayı bende alıyordum.
1. Biosu default yap olmadıysa
2. İşlemci fanın bağlandığı yeri değiştir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Pile falan hiç dokunmadım.F1 e basıp devam ediyor makine sorun olmuyor sadece açılışta F1'e basmadan geçmiyor.
Senin için sorun değilse F1 e basarak açmaya devam edebilirsin.
Sorunu çözmek için öncelikle bios pilini kontrol ederiz ve bitmişse değiştiririz.
Bios ayarlarına girip,
Boot
Boot Settings Configuration
Wait for F1 If error (disabled) yap
F10 kaydet çık
yeniden başlatınca aynı hatayı veriyor mu kontrol ederiz.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
F1 sorunu bazende Flopy enable ikende verebiliyor,onu disable yapabilirsin,oda olabilir.flopy bilgisayarı oldukça yavaşlatan bi donanım pek kullananda kalmadıya.

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Teşekkür ederim bilgiler için bunlar sanırım çözecek gibi araştırdım biraz başkalarında da aynı sorun olan durumlar görülmüş buna benzer bir düzeltmeden bahsediliyor tabi ben hata kodunu tam hatırlamadığım için aynısımı bilmiyorum