İşlemci 115 dereceye kadar çıktı

Laned123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pcyi son temizlediğimden beri eskiden minimumda oynadığım oyunu şimdi giriyorum 10 saniye sorunsuz sonra 5-10 saniye kasma geliyor donarak dönüyorum felan, sonra tekrar 10 saniye sornsuz böyle böyle gidiyor. Bilgisayar oyun kapalıyken sorunsuz çalışıyor. Bağlantısı var mı bilmem ama program filesteki dosyalarında ismi görünmez oldu hiç bir türlü geri gelmiyor, yardımcı olacak?

uy47v.jpg

Not olarak bilgisayarın ekran tutma yeri kırıldığı için bantla sardım, fan tam olarak bandın altında kalıyor. Birde bilgisayarın içini açıp ekran kartına deyince yakıyor :D
Ne yapacağım ?

/edit : Macunları yeniledim, Core ve gpu değişmedi 90-100 arasında devam ediyordu diğerleri 50 ye düştü HD0 30 a sabitlendi. Core ve gpunun sebebi için tekrar söktüm arka kısmı hiç birşey yapmadım tekrar takınca bu değerler 70-80 Core 100 lere çıktı sizce neden :S

- - - Mesaj Güncellendi - - -

uyvvv.jpg

buda aida64 programının resmi. Fanı komple temizledim, gene tık yok.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Boştayken de bu sıraklıkta çalışıyorsa sakın açık bırakma çok riskli. Hatta sakın yük altına sokayım deme. Ters bir şey olursa ikiniz birden gidersiniz :ohmy: En sıcağı ekran kartı olduğu için problem ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Onboard ekran kartı varsa çıkartın ya da farklı bir ekran kartı takabilecekseniz onunla sıcaklık değerlerine tekrar bakın.

esatceza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum fan ayakları tam oturdu mu işlemci ile fanın metal iletken kısmı yapıştı mı iyice ona bak zaten sen 1 çok seyi yapmışın 102 de yanar o işlemci ve ayrıyeten senın işlemci neden kendini korumaya almadı bios dan onuda kapatmısın benin anladıgım.AYRICA T7100 iyi 1 şey deil yeni işlemci alman lazım gibi