Şinigami (死神)
Asistan
- Katılım
- 26 Haziran 2012
- Mesajlar
- 306
- Reaksiyon puanı
- 0
- Puanları
- 0
İskandinavyanın en büyük sinema mükafatı olarak kabul edilen Nordic Councils Film Ödülü için beş film kıyasıya bir mücadele içerisinde. Yönetmeni, yapımcısı ve yazarına toplamda 47,000 kazandıracak olan ve kazananın 31 Ekimde Helsinkide açıklanacağı bu ödül için yarışan filmlerden birincisi geçtiğimiz hafta Telluride Film Festivalinde de ödülü layık görülen Nikolaj Arcelin filmi A Royal Affair.
Bugüne kadar ülkesi Danimarkada 730.000 kişi tarafından seyredilen ve ülke tarihinde bir rekora imza atan film bu yıl Berlin Film Festivalinde En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Aktör dallarında iki Gümüş Ayının sahibi olmuştu. Başrollerinde Mikkel Bo Følgsgaard, Mads Mikkelsen ve Alicia Vikanderin yer aldığı film 18. yüzyılda geçiyor ve Kralın özel doktoru ile Kraliçe arasındaki aşkı konu ediniyor.
Adaylardan bir diğeri ise Finli yönetmenler Jukka Kärkkäinen ile J-P Passinin yönettiği The Punk Syndrome. Punk rock gruplarından Pertti Kurikan Nimipäiväti konu edinen film az bilinen bir müzik türünün nasıl popülerleşebildiğini konu ediniyor.
İzlandalı sinemacı Hafsteinn Sigurdssonun yeni filmi Either Way ise 1980′li yıllarda geçiyor. İki genç yol işçisinin karayolunu boyayarak geçirdikleri bir yılı anlatan film de bu yıl kendi ülkesinde 3 ödüle layık görüldü. Filmin başrollerinde Svein Ólafur Gunnarsson ile Hilmar Gudjónsson var.
Norveçli yönetmen Arild Andresenin filmi The Orheim Company ise geçtiğimiz yıl ülkesinde iki ulusal ödül kazanmış bir yapım. Başrollerinde Rolf Kristian Larsen, Vebjørn Enger, Kristoffer Joner ile Cecilie Moslun yer aldığı film yazar Tore Renbergin sinemaya uyarlanan üçüncü romanı.
Aday gösterilen son film ise İsveçli sinemacı Ruben Östlundün yönettiği Play. 2006-2008 yılları arasında 12-14 yaşlarındaki çocukların yaşıtlarını soymasının 40′dan fazla vakada gazetelere yansımasından yola çıkan film geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivalinde Coup de Coeur ödülüne layık görülmüştü.
Kaynak