Isinma sorunu!!!

FisoFiso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sony vaio sve1513u1esi bu bilgisayarı geçen sene bakım yapılsın diye garantiye verdim bu zamanlarda onlarda temizlik bakım felan yaptırdım formatta atmışlardı. 1 sene boyunca bilgisayrı kullanıyorum ve son zamanlarda bilgisayar kasmaya ısınmaya başladı özellikle oyun oynarken oynadığım oyunda football manager 2016 oynuyorum oynarkende youtube dan şarkı dinliyorum yaptığı olay bu bilgisayar bu anda fandan baya bir ses geliyor pc kasıyor bazen ekran donuyor bazende restart atıyr geçen mavi ekran geldi memory management hatası verdi ardından bilgisayar kendini yeniden başlattı araştırdım ısındıgından dolayıo yada ramdan dolayıymış neyse suanda ne yapmalıyım laptopa format atmalıyım yoksa pc nin içini açıp temzilemeli miyim bu temizleme olayını kendim hiç yapmadım araştırdım biraz çok hassas bir olaymış birde temzilerken termal macununda değişmesi gerekiyormuş. Sony yetkili srvisi aradım bakım temzilik ücreti 70 tL dediler bilemedim kendim mi açıp temizlesem . Veya soğutucumu alsam ???

Düşünceleriniz Neler beyler ne yapmalıyım ?

--> Format mı atım?

--> Açıp temizlim mi ( tecrübesizim) veya servise mi verim?

--> Sogutucu Fan alsam iş görür mü birde bu soğutucu fan nasıl olmalı??

İlginiz için teşekkürler....!!!!

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tecrüben yoksa hic ugrasma, cünkü actiktan sonra parcalari geri takamayabilirsin. Servise vermek en mantiklisi bana göre.

70 lira tasarruf yapacagim derken laptopu bozmakta var.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Galiba i5 ve 7670m amd ekran kartı var fm 16 için gayet yeterli bende daha kötüsü var kasmadan oynuyorum notebook ve bendeki samsung galiba markaya göre ısınma sorunu oluyor .bende senin gibi içini temizlemek için servise verecektim laptop açmayı hiç bilmiyordum ama hemde ögrenmek için açayım dedim en azından öğrenmiş olurum diye sadece sol üstte görüntü olarak zorlama izi var yakından belli oluyor çok az bir şey ama kendine hiç güvenemiyorsan servise ver termal macun vs komple bakım yapıp versinler formata gelince 1 sene için format atılmaz. Ayrıca kendin de bakımlı kullanıcı olman lazım

FisoFiso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle teşekkür ederim fikirleriniz için
Bende tecrübe yokda tanıdığım arkadaşım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Öncelikle teşekkür ederim fikirleriniz için
Bende tecrübe yokda tanıdığım arkadaşım

Var 4 kere açmış Laptop ama ilk defa temİzlicek ne yapsam bilemedim birde soğutucu alıcam hangi özelliğe ne olmalı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Teşekkürler ederim