Işıktan 4 kat daha hızlı.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Işık hızından 4 kat hızlı bağıl manyetik alan:

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Tolga Yarman, ışıktan daha hızlı yayılabilen bir manyetik alan bulduklarını, bu keşfin Einstein’ın “ışık hızı” teorisiyle çeliştiğini söyledi.

İSTANBUL - Çalışma arkadaşlarıyla basın toplantısı düzenleyen Yarman, ortaya çıkan sonuçların ise Belarus devlet üniversitesinde yapılan deneylerle kanıtlandığını belirtti.

Yarman, son 10 yıldır, Einstein’in Görecelik Kuramı ile Modern Atom Kuramı üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, teorisine göre, duran cisimlerin hangi uzaklıkta olursa olsun, birbirleriyle etkileşebildiğini, bu olayın da ışık hızından daha hızlı gerçekleştiğini vurguladı.

Einstein’in, “Genel Görecelik Kuramı”na göre hiçbir etkileşmenin, ışık hızından daha hızlı olamayacağını belirten Yarman, kendi yaptıkları deneylerde, “bağıl manyetik alanın”, ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını bulduklarını anlattı.

Kaynak: ntvmsnbc.com

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ilginç o hızda bi araba yada uçak olsa nasıl olur acaba

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Daha ışık hızına çıkamadılar bildiim kadarıyla. Acaba ondan 4 kat daha hızlı olduğu iddasını nasıl orataya atmışlar. Bir konuşmak lazım, merak ettim :)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yalan söylüyolar. baktılar görelilik ispatlanamayacak, pratiğe geçemiyor.
böyle bir yalanla benim gibi beklentisi olanları kandırma yolunda büyük bir adım atmışlar.

yalancılaaaaaaar. :D

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Takdir etmemiz gerekirken yalancı gibi ithamlarda bulunursak kişiye haksızlık yapmış oluruz. Ondan sonra Türkiye neden bu durumlarda diye hayıflanırız.

Köstek değil destek olalım.