İşe bisikletle gidene ekstra para!

Reaksiyon puanı
10,327
İşe bisikletle gidene ekstra para!

1401802817_BIKIS.jpg

Fransız hükümeti 6 aylık bir deney başlattı. Çalışanlara işe giderken bisiklet sürmeleri karşılığında para vererek, ülkedeki bisiklet kullanımını artırmaya çalışacak.

Danimarka, Hollanda, Belçika, Almanya , İngiltere gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde işe bisikletle gitmeyi teşvik edici adımlar atılıyor. Bunlar, vergi kesimleri, kilometre başına ödeme, finansal destek gibi şekillerde gerçekleşiyor.

Fransa da diğer Avrupa ülkeleri gibi bisiklet kullanımını artırarak hava kirliliğini ve fosil yakıt tüketimini azaltmayı amaçlıyor. Bu amaçla, toplam on bin çalışanı bulunan yirmi büyük şirket çalışanlarına her bir dört kilometre için 1 Euro ödemeyi taahhüt etti.

Fransız Ulaştırma Bakanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada deneyin başarıyla sonuçlanması durumunda daha büyük ölçekte ikinci bir deney yapacaklarını duyurdu.

Deneyle beraber, şuan için yüzde iki buçuk olan evden işe giderken bisiklet kullanımının iki kat artması planlanıyor.

KaynaK

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
böyle katlanabilir bisikletim olsun bende gider gelirim işe. günde 6-7 eurodan fazla eder. ayda 600 lira. üç beş aya bisikleti amorti eder :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Türkiye de böyle bir uygulama olsa asgari ücret alanlar en uzak işi seçsin bisiklet ile pedal çevirsin işten kazandıklarından daha fazla kazanırlar mantıken :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
yolda araba,kamyon,kamyonet,minibüs ve otobüs tacizleri artar iş çıkışı saatlerinde ezilen ezilene olur türkiye'de güvenli bisiklet sürmek hayal.

Reaksiyon puanı
10,327
yolda araba,kamyon,kamyonet,minibüs ve otobüs tacizleri artar iş çıkışı saatlerinde ezilen ezilene olur türkiye'de güvenli bisiklet sürmek hayal.

bence de öyle...
hele ki istanbul gibi, yolları da, kaldırımları da hıncahınç dolu keşmekeş bir trafikte bisiklete binmek ancak hayal olabilir.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Tam Türkiye diye girdim konuya Fransa çıktı o zaman onlara helal :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
2000 öncesi bornova'da bisiklet sürmesi rahattı artık değil birde ben pek yavaş kullanmazdım güzel kaçardı hurda sarda power'ım hızlanması zor hızlanınca durması zordu...
hız yüzünden hiç kaza yapmadım.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
bence de öyle...
hele ki istanbul gibi, yolları da, kaldırımları da hıncahınç dolu keşmekeş bir trafikte bisiklete binmek ancak hayal olabilir.
işe bisikletle giden çok tanıdığım var hem de istanbulda :) hiç te hayal felan değil onlar için :) bazı şeyler sadece yapabilene :)

Reaksiyon puanı
10,327
istanbul diyorum taşra ilçeler nereden çıktı ?

yav [MENTION=105356]Mert Ahmet[/MENTION], istanbulun taşrası yok mu? her yer taksim, mecidiyeköy veya bakırköy vb değil ki!
bunun şile'si var, adaları var, kuzey taraflarında köyleri var vs. :)

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
bende gidiyorum gidiş 20 dk dönüş 40 dk. ara verdim çok kilo kaybettim inanılmaz ter ve yağ yakıyo

"Bisiklet yağları yakar parayı korur.
Araba yağları korur parayı yakar."

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Türkiyede bisiklet yolu ve bisiklet kültürü diye birşey yok ne yazık ki.Bizde bisiklet "çocuk oyuncağı" olarak görülür.Bir ulaşım aracı olarak değil.E-5 te bisiklet süren birine ya camı açıp küfrederler, ya fiziki olarak arabalarıyla taciz ederler ya da ezip öldürürler.Bazen E-5 te görüyorum profesyonel şekilde tam teçhizatlı bisiklet süren insanları.Hep yabancı uyruklu insanlar.Avrupa turuna veya Dünya turuna çıkmış insanlar.Genelde de grup halinde oluyorlar.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bilinçlenme karşılıklı olacak arkadaş.. Ne dediğin adam bisikletliye laf atıp, rahatsız edecek, ne de bisikletli diğerine..

Burada bisikletlilere ayrı yol ayırdılar (mavi renk ile) tabelelar koyuldu. Gel bak bakalım bisikletli nerden gidiyor...

Sırf bisikletliler kullansın diye yayalardan daha geniş kaldırımlar yapıldı, yayalara 50 mt. de bir uyarı tabelası, "burası bisikletliler içindir diğer kaldırımı kullanın" diye. Kim nerden gidiyor belli değil.

Bu saatten sonra 40 yaşına gelmiş adama bunu öğretmek zor, ya da anlamak istemiyor... Ancak ilk okulllardan başlayıp teşvik edip neyin nasıl olduğunu öğretmek gerek.

Yıllar sonra belki düzelir.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bizim ülkemizde halkın büyük çoğunluğu akın akın bisiklete yönelse bırakın üste para vermeyi yemin olsun araba vergisi gibi bisiklet vergisi çıkar
düz bisiklet 20TL
6 vitesli 25 TL
18 vitesli 28TL gibi emnin olun