İşçiler Ergenekon'u meydandan attı

Bu konuyu okuyanlar

Ottomanzo

Doçent
Katılım
25 Temmuz 2008
Mesajlar
746
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
16trfs1mitingozbek.jpg

Sendikaların İstanbul Kadıköy’deki mitinginde Ergenekon kavgası çıktı. Dava tutuklusu Türk Metal-İş Başkanı Mustafa Özbek’in taraftarları protestocularla çatışınca alandan çıkarıldı. Türk-İş, DİSK ve KESK öncülüğündeki “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” mitinginde Türk-İş Başkanı konuşurken “Hain Mustafa Özbek hesap verecek” diye bağıran Birleşik Metal İş Sendikası mensuplarıyla Özbek taraftarları birbirine girdi. Şemsiye ve sopaların havada uçtuğu kavgada “Mustafa Özbek’in askerleriyiz” diye bağırarak bariyerleri aşmaya çalışan Türk Metal İş’e bağlı grup, mitinge katılan diğer sendika ve örgütlerin de tepkisi üzerine alandan uzaklaştırıldı


“Ekonomik krizin bedelini ödemeyeceğiz" diyen işçiler dün Kadıköy Meydanı'ndaydı, ama mitingde Ergenekon kavgası çıktı. Kadıköy'de Türk-İş, DİSK ve KESK öncülüğünde düzenlenen "Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz: İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele, Emek ve Demokrasi Mitingi"nde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mustafa Özbek'in genel başkanı olduğu TÜRK-İŞ'e bağlı Türk Metal Sendikası ile DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyeleri arasında arbede yaşandı.
İskele meydanında dün yapılan miting sırasında DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş) üyeleri, "Hain Mustafa Özbek hesap verecek" yazılı pankart açtı. Bunun üzerine, platformun diğer tarafında bulunan TÜRK-İŞ'e bağlı Türk Metal Sendikası üyesi 20-25 kişilik grup da "Özbek nereye biz oraya", "Özbek'e uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı. Bir süre sonra da bu 2 grup arasında arbede çıktı. Gruplar, miting düzenleme komitesi görevlilerinin araya girmesiyle sakinleştirildi.

Polisler çembere alarak çıkardı
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, konuşmasının bu bölümünde, "Mustafa Özbek, değerli hizmetlerde bulunmuştur. İnşallah en kısa zamanda suçluluk hali bitecek ve tahliye olacaktır rahat olun" dedi. Konuşma sırasında Türk Metal Sendikası üyeleri, tekrar Özbek lehine slogan attı. Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi gruptan bazı kişiler ile onlara destek veren diğer sendika üyelerinden bazıları da bu gruba müdahale etti. Kavga sırasında bayrak ve pankartlar için getirilen sopalar kullanıldı. Yaklaşık 10-15 dakika kavgayı sürdüren gruplar, duruma müdahale eden polislerce birbirinden ayrıldı. Polis, çember içine aldığı Türk Metal Sendikası üyelerini miting alanı dışına çıkarttı. Olaylar sırasında her iki taraftan da bazı kişilerin yaralandıkları görüldü.

Çevre yol trafiğe kapatıldı
Miting ekonomik kriz ve işten atılmalara karşı düzenlendi. Binlerce katılımcı sabah saatlerinde Haydarpaşa ve Tepe Nautulius önünde toplanarak Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis Kadıköy ve çevresinde miting alanına çıkan çevre yol ve sokakları trafiğe kapattı. Mitinge katılanlar kontrol noktalarından tek tek üzerleri aranarak alana alındı. Kalabalık gruba seslenen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye'nin bir sosyal patlamaya gitmeden önce önlem alınmasını isteyerek yeni sosyal paketin açılması gerektiğini vurguladı.

http://www.taraf.com.tr/haber/27864.htm
 
Üst