İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren 7 Banka Önerisi

Bu konuyu okuyanlar

fuat çakmak

Öğrenci
Katılım
10 Mayıs 2016
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
İhtiyaç kredisinin birçok alt dalları bulunmaktadır. Kullanım amacına, çeşidine ve şekline göre değişen bu türlerden birisi ipotekli ihtiyaç kredisidir. İpotekli ihtiyaç kredisi veren bankalar, müşterilerine normal ihtiyaç kredisinden daha fazla limitte bir kredi kullandırmaktadır. Bu nedenle yüksek miktarda paraya ihtiyacı olan kimseler sahip oldukları bir malı, ipotek göstererek ihtiyaç duydukları krediyi çekebilmektedir. Borcunu ödeyememesi durumunda banka, ipotekli olan söz konusu mülke el koyarak satışa çıkarır ve parasını kurtarmaya çalışır. Bu nedenle ipotekli ihtiyaç kredisi, bankalar tarafından en çok sevilen kredi türüdür.
İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren Banka Önerileri
İpotekli ihtiyaç kredisi veren bankalar, genellikle kişiye ya da bir yakınına ait evi, arsayı veya aracı ipotek olarak kabul ederler. Daha sonra kişi krediyi kullanır ve borçlarını ödemeye başlar. Taki kredi borcu bitene kadar ipotekli olan şeyler, kişi tarafından satılamaz.Çünkü banka tarafından kredi borcun karşılık olarak ipotek ettirilmiştir. Bankalar, ipotek gösterebilen müşterileri için daha uzun vadede ve miktarda kredi kullandırabilmektedir. İpotekli ihtiyaç kredisi veren bankalar kendilerine gelen talepleri inceledikten sonra olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmaktadır. Şimdi, ülkemizde faaliyet gösteren bankalar arasında ipotekli ihtiyaç kredisi veren 7 öncü bankanın ipotekli kredi paketlerinden ve özelliklerinden bahsedelim.
1. Garanti Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi:
Garanti Bankası, tüm ihtiyaç kredilerinde olduğu gibi ipotekli ihtiyaç kredisinde de en fazla 36 aya kadar kredi kullandırmaktadır. Bu krediyi kullanacak olan kişile, ipotek gösterilecek olan mülkiyetin en fazla % 50’sine kadar kredi alabilmektedir. Kredinin faiz oranı % 1,34 olmaktadır. En az vade süresi ise 6 aydır. Bu krediden faydalanmak isteyen müşteriler, en yakın şubeye giderek bizzat başvuru yapmak zorundadır. Başvurunun ardından ipotek söz konusu olan mülk, eksper tarafından incelenerek raporlandırılır. Bu rapora binaen söz konusu kredi kullanıma açılır veya başvuru reddedilir.

2. İş Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi:
İş Bankası kredi paketlerinde ipotekli ihtiyaç kredisi vade süresi diğerlerinden farklı olup 60 aya kadar çıkabilmektedir. En az vade süresi de 1 aydır. ” İpotek Hazır Kredi” adı verilen bu kredide faiz oranı % 1,40 olmaktadır. İşbankası’ndan ipotekli ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşteriler, göstereceği ipoteğin değerinin tamamı kadar miktarda kredi çekebilmektedir. Başvurunun ardından eksper eşliğinde ipoteklenecek mülkün değeri tespit edilir ve rapor haline getirilir. Bu raporda yazan değer kadar ipotekli ihtiyaç kredisi çekilebilecektir.

3. Akbank İpotekli İhtiyaç Kredisi:
Akbank, ipotekli ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşterilerine 36 aya kadar vade sunmaktadır. Toplam kredi tutarı 25 bin TL olup aylık faiz oranı da % 1,25’tir. Üstelik bu kredi türünde banka şubesine gitmeye gerek kalmaksızın başvuru yapılabilmektedir. Bu krediden faydalanmak isteyen kişiler, kendilerine ya da herhangi bir yakınına ait bir evini ipotek göstererek ihtiyacı olan nakit parayı alabilmektedir. Bu krediyi çekecek olan kişinin aylık gelirinin yarısı, aylık taksit sayısından daha az olmamalıdır. Yani aylık taksit en fazla gelirinin yarısı kadar olmalıdır. Teminat olarak ev ya da iş yerleri kabul edilmektedir. İpotek edilecek gayrimenkulün tapusu da gerekli belgelerin arasına eklenerek başvuru tamamlanır.

4. Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi:
Vakıfbank, yüksek tutarlı nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen müşterileri için ipotek karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi adı altında konut ipoteğinin yanı sıra 2 farklı kredi alternatifi sunmaktadır. Bunlardan birisi otomobil rehni karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi olurken diğeri de arsa ipoteği karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi olmaktadır. Bir müşterinin ipotekli olarak çekebileceği kredi tutarı, ilgili gayrimenkulün ekspertiz değerinin en fazla % 75’i olabilmektedir. Daha üst tutarda bir kredi verilmemektedir. Kredi vadesi 36 ay ile sınırlı olup ister her ay ister 3’er aylık dönemler halinde ödenebilmektedir. Ayrıca dileyenler değişken taksitlerle de ödeme şansına sahip olmaktadır. Otomobil rehni karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi kullanacak olan müşteriler için vade süresi 48 aya kadar olmaktadır. Taksit ödemeleri her ay, 3 ayda bir ya da değişken olarak yapılabilir.

5. Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi:
Ziraat Bankası, ipotek karşılığı ihtiyaç kredisi paketinde iş yeri veya ev olması zorunluluğu yer alıyor. Bu krediden yararlanarak yüksek miktardaki nakit ihtiyacını karşılamak isteyen kişiler, 36 aya kadar geri ödeyebilmektedir. Bu kredide bir müşteri, ipotek göstereceği evin veya iş yerinin en fazla % 75’ine kadar kredi çekebilmektedir. İlgili mülkün değerinin hesaplanması için ekspertiz incelemesi gerekmektedir. Ayrıca bu krediden faydalanmak isteyen kişilerin başvurularının incelenmesi sonucunda gerekli görülmesi halinde ek teminatlar da istenebilmektedir. Ayrıca imarlı arsası olanlar da bu kredi paketi kapsamında arsasının değerinin en fazla % 50’si kadar kredi çekebilmektedir.

6. Finans Bank İpotek Teminatlı İhtiyaç Kredisi:
Finansbank, KOBİ’lere özel 1.000.000 TL’ye kadar ipotekli ihtiyaç kredisi vermektedir. Konutunu, iş yerini ya da arsasını ipotek olarak gösterebilen müşteriler, bu kredi paketinde çektiği krediyi 120 aya kadar taksitlendirebilmektedir. İpotek Teminatlı Kredi için birtakım koşullar bulunmaktadır. Bu koşulların başında işletmenin cirosunun 0 – 20 milyon TL arasında olması gerekmektedir. Konut ve iş yerinin ekspertiz değerinin % 75’i ve arsanın da % 50’si kadar kredi kullanılabilmektedir ve bu kredi tutarı en fazla 1 milyon TL olabilmektedir. Bu krediden faydalanmak isteyenler en yakın Finansbank şubesine uğrayarak gerekli işlemleri başlatabilir.

7. Yapı Kredi İpotekli Bireysel Finansman Kredisi:
Yapı Kredi, konut sahibi olan müşterilerine, ipotek karşılığında bireysel ihtiyaçlarını karşılayabilecek miktarda kredi imkanı sunmaktadır. Bu krediden faydalanacak olan kimseler normal ihtiyaç kredisinden daha düşük faiz oranı ve ödeme kolaylığı ile karşılaşacaklardır. Eğitimden düğüne, tatilden ev yenilemeye kadar pek çok farklı alanda ihtiyacı olan kişiler evini ipotek ettirerek 36 aya kadar kredi çekebilmektedir. Çekilecek olan kredi tutarı ipotek gösterilen evin ekspertiz değerinin en fazla % 50’si kadar olabilmektedir.

Kaynak: İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren 7 Banka Önerisi
 
Üst