İPod Touch 5 mi iPad Mini mi ?

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Uzun araştırmalar sonucu mini ve ipod 5 arasında kaldım.Evet farklı sınıflarda bir ürün ama bu ikisinden birini almayı düşünüyorum.Cihazdan beklentilerim;
Normal bir telefonum var.Eğer ipod 5 alırsam diğer telefonun şarjı hemen bitmemesi için ipod 5 kullanmayı düşünüyorum.Ama ipad mini de büyüklük açısından ipod 5 e göre cezbediyor.
Yapmak istediklerim;
ara sıra oyun oynamak o kadar çok büyük oyunlar değil, müzik dinlemek, internete bağlanmak, film izlemek, çok fazla ihtiyaç duymasam da fotoğraf çekmek.
tüm bu maddeler karşısında 2si arasında kaldım.Ve en önemli kriterim şarj süreleri.Yani aldıktan sonra pişma olmak istemiyorum.iPod alıpta akıllı telefonlar gibi oyun oynayamadan şarjının bitmesini istemiyorum.Bu yüzden biraz çıtam miniye kayıyor.Galiba mini de şarj süresi daha uzunmuş.Ama ipod touch 5 in şarj süresiyle fazla bir farkı yoksa ipod touch 5 te olabilir.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim...

sinangj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eger buyukluk sizin icin problem olmayacaksa ve sizin de soylediginiz gibi sarj suresi ve film izleme kriterinden dolayi iPad mini dogru bir karar olacaktir diye dusunuyorum.

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ipod touch 5 in şarj süresi ne kadar sgidiyor mesela yolcluk sırasında kaç film izleyebilirim veya oyun oynarken hemen biter mi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ipod ile mini arasında şarj süreleri bariz fark gösterir mi yoksa hemen hemen aynı mı olur?

iPod touch 5 kullanan birisi olarak iPad mini önerim.
siz ne açıdan mini önerirsiniz, ipodun dezavantajları neler?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ipod touch 5 in şarj süresi ne kadar sgidiyor mesela yolcluk sırasında kaç film izleyebilirim veya oyun oynarken hemen biter mi?

ipod ile mini arasında şarj süreleri bariz fark gösterir mi yoksa hemen hemen aynı mı olur?

siz ne açıdan mini önerirsiniz, ipodun dezavantajları neler?
1. Yüksek grafikli oyun oynayınca çabuk azalıyor,ben yoğun kullanıyorum fakat %100'den şarjı bitene kadar hiç oyun oynamadım.Çok fazla gittiği söylenemez ama hem cihazın yeni olmasından,hem iPhone'a göre bataryasının daha küçük olmasından hem de Lightning kablosu olmasından dolayı çok çabuk doluyor.

2. iPad mini kullanmadım ama hemen hemen aynı olur herhalde aynı işlemci,aynı RAM,aynı ekran çözünürlüğü.

3.iPod touch'tan memnunum ama iPad mini alsaydım sanırım daha iyi olurdu,iPod'un dezavantajları iPad miniye göre küçük olması, çok ince olması ve 3G olmaması.Avantajları; hafif ve ince olması (hem avantaj hem dezavantaj) iyi fakat ele tam oturmuyor.İlk aldığınızda çok narin duruyor.Farklı renkleri mevcut,bende gri var ama mavi öneririm.Ekran çözünürlüğü iPad mini ile aynı olmasına rağmen ekranı daha küçük olduğu için çok daha güzel (326ppi).iPhone 5'in boyutu,iPhone 4S'in işlemcisi,iPhone 4'ün kamerası mevcut.Real Boxing,Real Racing 3,N.O.V.A 3,GTA Vice City (kamerası açısı değişince küçük kasmalar oluyor fakat rahatsız edici değil.),The Dark Knight Rises ve MC4'ü rahatça oynatıyor.Fakat yeni çıkan Unearthed:Trail of Ibn Battuta'yı yüklediğimde oynatmadı,oyundan attı.Program olarak ayrıca Photoshop Touch'ı kaldırıyor.Sonuç olarak iPod gayet güzel,iPad mini'ye göre müzik dinlemesi ve fotoğraf çekmesi daha kolay.32GB'lık modeli iPad mini'nin 16GB Wi-Fi'lı modeline hemen hemen eşit fiyatta.Ayrıca sormak istediğin soru olursa;
omerfarukbabatutmaz@gmail.com
(Apple kullanıyorsan) iMessage: omerfarukbabatutmaz@icloud.com

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. Yüksek grafikli oyun oynayınca çabuk azalıyor,ben yoğun kullanıyorum fakat %100'den şarjı bitene kadar hiç oyun oynamadım.Çok fazla gittiği söylenemez ama hem cihazın yeni olmasından,hem iPhone'a göre bataryasının daha küçük olmasından hem de Lightning kablosu olmasından dolayı çok çabuk doluyor.

2. iPad mini kullanmadım ama hemen hemen aynı olur herhalde aynı işlemci,aynı RAM,aynı ekran çözünürlüğü.

3.iPod touch'tan memnunum ama iPad mini alsaydım sanırım daha iyi olurdu,iPod'un dezavantajları iPad miniye göre küçük olması, çok ince olması ve 3G olmaması.Avantajları; hafif ve ince olması (hem avantaj hem dezavantaj) iyi fakat ele tam oturmuyor.İlk aldığınızda çok narin duruyor.Farklı renkleri mevcut,bende gri var ama mavi öneririm.Ekran çözünürlüğü iPad mini ile aynı olmasına rağmen ekranı daha küçük olduğu için çok daha güzel (326ppi).iPhone 5'in boyutu,iPhone 4S'in işlemcisi,iPhone 4'ün kamerası mevcut.Real Boxing,Real Racing 3,N.O.V.A 3,GTA Vice City (kamerası açısı değişince küçük kasmalar oluyor fakat rahatsız edici değil.),The Dark Knight Rises ve MC4'ü rahatça oynatıyor.Fakat yeni çıkan Unearthed:Trail of Ibn Battuta'yı yüklediğimde oynatmadı,oyundan attı.Program olarak ayrıca Photoshop Touch'ı kaldırıyor.Sonuç olarak iPod gayet güzel,iPad mini'ye göre müzik dinlemesi ve fotoğraf çekmesi daha kolay.32GB'lık modeli iPad mini'nin 16GB Wi-Fi'lı modeline hemen hemen eşit fiyatta.Ayrıca sormak istediğin soru olursa;
omerfarukbabatutmaz@gmail.com
(Apple kullanıyorsan) iMessage: omerfarukbabatutmaz@icloud.com
ya işin aslını soracak olursan :) gönlüm ipod tan yana çok hoşuma gidiyor görüntüsü özelliklede mavi rengi tek kafa yorduğum nokta şarj süresi.eğer şarj süresi çok aşırı derecede fark etmeyecekse ipodtan yanayım ama 2 3 saat fark ediyorsa miniye yöneleceğim.e tabi birde taşıma açısından kolaylığıda var ipodun.şarj süresini göz önüne alırsak ne dersiniz ?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ya işin aslını soracak olursan :) gönlüm ipod tan yana çok hoşuma gidiyor görüntüsü özelliklede mavi rengi tek kafa yorduğum nokta şarj süresi.eğer şarj süresi çok aşırı derecede fark etmeyecekse ipodtan yanayım ama 2 3 saat fark ediyorsa miniye yöneleceğim.e tabi birde taşıma açısından kolaylığıda var ipodun.şarj süresini göz önüne alırsak ne dersiniz ?
Şarj konusunda kesin konuşamayacağım ama hızlı şarj etmesi büyük kolaylık sağlıyor.Taşınabilirlik önemliyse ve sıksık fotoğraf çekecek,müzik dinleyeceksen iPod'dan şaşma.32GB olması da cabası.

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şarj konusunda kesin konuşamayacağım ama hızlı şarj etmesi büyük kolaylık sağlıyor.Taşınabilirlik önemliyse ve sıksık fotoğraf çekecek,müzik dinleyeceksen iPod'dan şaşma.32GB olması da cabası.
Peki size yeterli geliyor mu ipodun şarj süresi.mesela oyun oynadığınızda ne kadar sürüyor, film izlesek ne kadar sürer kaç film izleriz? beni yarıyolda bırakır mı?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Peki size yeterli geliyor mu ipodun şarj süresi.mesela oyun oynadığınızda ne kadar sürüyor, film izlesek ne kadar sürer kaç film izleriz? beni yarıyolda bırakır mı?
Hic film izlemedim ama disariya cikarken aliyorum sarji %80-90 larda iken,oyun oynuyorum (2D), internette geziniyorum,pek bos birakmiyorum acikcasi, eve geldigimde sarji kaliyor.Disaridada 6-7 saat duruyorum.Yani sarj azalirsa ucak moduna al ve parlakligi dusur,gozle gorulur bir sekilde daha az azaliyor sarji.Ama keske 1400mah olsaymis.Hem 4 inc, hem retina, hem 1000mah. birde ben isigi ortada kullaniyorum ama gayet cok isik veriyor,ondan da olabilir.Magazadaki calisanlara sorarsaniz onlar daha dogru bilgilendirebilir sizi.

vetman9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hic film izlemedim ama disariya cikarken aliyorum sarji %80-90 larda iken,oyun oynuyorum (2D), internette geziniyorum,pek bos birakmiyorum acikcasi, eve geldigimde sarji kaliyor.Disaridada 6-7 saat duruyorum.Yani sarj azalirsa ucak moduna al ve parlakligi dusur,gozle gorulur bir sekilde daha az azaliyor sarji.Ama keske 1400mah olsaymis.Hem 4 inc, hem retina, hem 1000mah. birde ben isigi ortada kullaniyorum ama gayet cok isik veriyor,ondan da olabilir.Magazadaki calisanlara sorarsaniz onlar daha dogru bilgilendirebilir sizi.
çok teşekkrü ederim yardımlarınız için

s60doctor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ipad mini aradığınız kriterlere uygun cihazdır. taşınabilirlik kriterinden bahsetmemişsiniz eğer taşınabilirlik önemliyse ipod derim.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Parayı denkleştirebilsem bi İpad Mini benimde alasım var...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ipad mini mi önerirsiniz yoksa ipad 2 mi? çok kararsızım lütfen fkirlerinizi söyler misiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ipod da retina ekran var. daha önceden iphone ürünü kullanan biri iseniz eğer mini ye dokunmazsınız bile. retina ekran hakkında detaykı bilgiye sahip değilsiniz sanırım

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
iPad Mini al veya iPad mini 2'yi bekle

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eğer fotoğraf çekmek istiyorsan KESİNLİKLE iPad mini almalısın. iPad2'nin kamerası (kullandığım için de biliyorum) gündüz orta çekse de galiba 0,7 mp gece kare kare çekiyor. Kamerası önemliyse iPad mini al ama kamerayı az kullanacaksan iPad2'nin şarjı %100 dolmadan çekersen bataryasında hızlı azalma oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ios 8 yüklücem ipad mini mi yoksa ipod touch 5 mi acil lütfenn!!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar iPod touch 32 gb Mavi almayı düşünüyorum beni 5 saat idare eder mi ? Acil cevap

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ıpod touch5 in renkler fazlasıyla cezbedici tek sorun şarj olayı
ıpad daha önce kullandım fakat ilkçıkan olduğu için kamera vs özellikler yoktu e haliyle tatmin etmedide.Şimdi ıpod touch 5 mi Ipad mini mi ıpad mini 2 mi almalıyım?