iPhone'u Vodafone'dan mı yoksa Turkcell'den mi almalı?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
İki firma da biliyorsunuz iPhone 4 satışlarına başladı. Turkcell'in ajansından gelen bilgide marka ismini tam vermek yerine Vodafone için VDF ibaresi kullanmışlar.

Bu arada bayılıyorum devlerin çekişmelerine :D

Turkcell'den gelen yanıt şu şekilde;

Turkcell’de tüm paketler ön ödemesiz. Vodafone’un ise ön ödemeli teklifleri var.

- Turkcell’in en düşük mobil internet paketi 1 GB. Oysa VDF’un en düşük mobil internet paketi 100 MB.

- Turkcell’in büyük, orta ve küçük paketleri 4 GB’lik. Oysa VDF’un sınırsız internet dediği paket bile sadece 1 GB. Kullanım aşımı durumunda hız 96 kbps’a düşürülüyor.

- VDF Yurtdışında aylık 30 MB internet veriyor. Bizim verilerimize göre bu miktar iphone kullanıcılarının neredeyse 1 günlük yurtdışı kullanımına eşit.

- Turkcell’in en düşük ödemeli Mini Paketinde istenilen tarife seçilebiliyor ve Turkcell ayrıca ses ve sms avantajı sunuyor. VDF ise, en düşük ödemeli paketinde ses ve sms avantajı sunmadığı gibi, bir de sadece iki tarife seçimi ile sınırlıyor. Bu arada hatırlatalım; sunduğu mobil internet de sadece 100 MB.

- Ayrıca Turkcell, sadece iPhone için 10 kadar ürün geliştirdi.

- VDF Kontratsız teklif: 16 GB 1650 TL, 32 GB 1950 TL; Turkcell Kontratsız Teklif: 16 GB 805 Euro, 32 GB 950 Euro

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
turkcell den kontratsız 2000 liraya aldım. 1879 liraya alacaktım ama hiç bir yerde 32 lik modeli kalmamış, fazladan 100 lirayı adama iphone ayırdığı için verdim resmen :D Oda 2200 liradan düşürdüm resmen. 2000 e geldiğimde başka müşteri girdi iphone 32 almak için 2000 de anlaştık, girmese belki daha ucuza olurdu :)

Anten sorunu vs.. de neyse ama şu apple ın ceo su yüzünden para verirken her seferinde bu adama mı gidecek para diye düşünüyorum... Ipod um bozuldu, telefonumda bozuk gibi mecbur almak zorunda kaldım yani... Ipod + tel ikisini birden taşımamak icin..

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
sakarya'da bulursam ben de alıcam. neden derseniz, baktım turkcell'in verdiği pakete; 5000 dk turkcell,1000 dk diğer, 3000 sms, 4gb internet. şu anda hepsi için ayrı ayrı para veriorum. faturam da ortalama 170 tl falan geliyor. iphone 4 paketi alırsam telefon bedavaya geliyor :D

ne diosunuz :) alıyoruuummmm

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
vodafone daha avantajlı geldi

---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:49 ----------

ha bir de hiçbi zaman turkcel'le sabit ödeyemessin hep fazla gelir fatura. başıma geldi

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Hayırlı olsun Troy. uzun bir süre Apple kullanmayacağım :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
sakarya'da bulursam ben de alıcam. neden derseniz, baktım turkcell'in verdiği pakete; 5000 dk turkcell,1000 dk diğer, 3000 sms, 4gb internet. şu anda hepsi için ayrı ayrı para veriorum. faturam da ortalama 170 tl falan geliyor. iphone 4 paketi alırsam telefon bedavaya geliyor :D

ne diosunuz :) alıyoruuummmm

Geçmişteki bir yazınıza istinaden...

Telefon Çekmeyince İstanbul'un Göbeğinde telefonu parçalamayın :D

Malum I phone 4 ü tutmak marifet ister :D

Değerli arkadaşlar,

Biraz önce telefonu parçalamama neden olan servisiniz nedeni ile yazıyorum.

4.Levent'ten şehrin göbeğinde, gökdelenlerin ve iş merkezlerinin olduğu bir yerde çalışıyorum. Bulunduğum yer, pencerenin hemen dibinde ve açık alan.

Ama telefonda konuşmak bile imkansız. Sinyal göstergesindeki 4 haneden sadece bir tanesi görünüyor. Telefon ile konuşacağım diye cama pencereye çıkmak zorunda kalıyorum.

Bu rezilliğe bir son verirseniz çok iyi olur. Gelişmeler hakkında sizden en kısa zamanda bilgi istiyorum.

--
Hakkı Alkan
Yayın Koordinatörü

Web: Gündem - Teknoloji ve İnternet Haberleri - ShiftDelete.Net
Tel: +90 212 269 70 87
Fax: +90 212 269 16 22

Adres: Emniyetevleri Mah. Cemsultan Cad.
No: 4/ 6 4.Levent / ISTANBUL

http://forum.shiftdelete.net/cep-telefonlari/73577-aveaya-yazdigim-mesaj.html

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Troy reis, kendimizi keseriz ! :D Turkcell oldukça kötü zamanlardan geçiyor VDF şirketi iyi basıyor hatta bu 3G çekişmesinde falan çok pis otutturdulardı Turkcell'i. Süper ligdende eli ayağı çekti firma bence alert veriyor aman elinde kalmasın telefon. :D

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Troy reis, kendimizi keseriz ! :D Turkcell oldukça kötü zamanlardan geçiyor VDF şirketi iyi basıyor hatta bu 3G çekişmesinde falan çok pis otutturdulardı Turkcell'i. Süper ligdende eli ayağı çekti firma bence alert veriyor aman elinde kalmasın telefon. :D

dün 4 yıllık turkcellimden vodafona geçtim. ve evet dediğin doğru reklamlarda nostalji yapmışlar. biz kaybetmek istemiyoruz der gibi. Bir de Turkcell'e geçen müşteri sayısı: 1.532.534 gibi bir rakam. rakamlarla bile kendilerini reklam yapıyorlar. 532 ne yaa

MeOMaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya şu yok faturalı kullanıcı olacaksın yok en az 6 ay şu kadar ödemek lazım

Tamamda herkes ticari kullanmıyor ya

Ben inanmıyorum ki çok şahsi kullanıcı o kadar ödesin

Hem bence 2 side yurtdışındaki şartlara göre kazıklar

En iyisi arkadaş vercen parayı alcan bitcek

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Vodafone çekim gücünde de Turkcell i geçti AveA bile 3.5G şebekesi sunarken Turkcell 3G de :D Turkcell in son zamanları artık.Vodafone nun kampanyası daha hesaplı şahsen.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ya şu yok faturalı kullanıcı olacaksın yok en az 6 ay şu kadar ödemek lazım

Tamamda herkes ticari kullanmıyor ya

Ben inanmıyorum ki çok şahsi kullanıcı o kadar ödesin

Hem bence 2 side yurtdışındaki şartlara göre kazıklar

En iyisi arkadaş vercen parayı alcan bitcek

aslında kontratlı olayı kredi kartı olmayan ve alamayanlar için ideal

hierapolis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kalan DK, Sms, Mb bir sonraki aya devredilemez yazıyor.
Her 2 operatördede.
Turkcell in ilk kampanyasından ve 2nci 3GS kampanyasından aldıklarımda; sadece Bir önceki ayın Kullanılmaayan Dakikası devrediyordu!!
Vodofonda böyle bir durum varmı (eski kullanıcılara soruyorum)

Yeni alanlar için kesin Devir yok diye söyleniyormu gene

MeOMaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Akşam Vodafone dan 16gb lık aldık keş 1699 tl gençler kampanyasız 32gb ise 1899 tl mi 1999 tl mi neydi unuttum onu =)

Güzel cihaz

lombardini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Turkcell'den almak daha mantıklı. Tamam Vodafone'da iyi ama Turkcell in kalitesi çok daha fazla. Vodafone 65 TL'den başlıyor diyor ama paket içinde yalnızca 100 MB internet var, konuşma, mesajlaşma yok. iphone da net şart olduğu için bu paketi alanlaar paket aşımından ek ücret ödeyebilir. O zaman ne anladık bu işten? İnternetsiz ayfon olmaz yani.