Soru iPhonelar güncelleme almayı kestikten sonra ne kadar kullanılabilir?

Reaksiyon puanı
2
Annem ile beraber Iphone 11 almayı düşünüyoruz ancak telefonu bir kaza olmaz ise en azından bi 4-5 yıl kullanmamız gerekiyor bu yüzden sormam lazım. Iphone 11 son güncellemesi güncel olmayı bıraktıktan sonra ne kadar süre daha sorunsuz kullanılabilir ? Iphone 11 in 5 sene güncelleme alacağını farz etsek bundan 2.5 sene falan sonra son güncellemesini alacak yani 3.5 sene sonra güncellemesi artık güncel olmayacak. O noktadan sonra telefon ne kadar süre daha fazla sorunsuz kullanılabilir ? Ne kadar süre sonra telefonda yada oyunlar ve whatsup dahil olmak üzere app lerde sorunlar ortaya çıkar ve yeni telefon alınması gerekir ? Şuan alınan bir Iphone 11 en az bi 4-5 sene idare edebilir mi ?

D

Deleted member 6647944

SDN Okuru
Annem ile beraber Iphone 11 almayı düşünüyoruz ancak telefonu bir kaza olmaz ise en azından bi 4-5 yıl kullanmamız gerekiyor bu yüzden sormam lazım. Iphone 11 son güncellemesi güncel olmayı bıraktıktan sonra ne kadar süre daha sorunsuz kullanılabilir ? Iphone 11 in 5 sene güncelleme alacağını farz etsek bundan 2.5 sene falan sonra son güncellemesini alacak yani 3.5 sene sonra güncellemesi artık güncel olmayacak. O noktadan sonra telefon ne kadar süre daha fazla sorunsuz kullanılabilir ? Ne kadar süre sonra telefonda yada oyunlar ve whatsup dahil olmak üzere app lerde sorunlar ortaya çıkar ve yeni telefon alınması gerekir ? Şuan alınan bir Iphone 11 en az bi 4-5 sene idare edebilir mi ?

Şu an alacağın iPhone en az 4-5 sene çok rahat seni götürür. Uygulama firmaları zaten baya sonradan kesiyor güncelleme desteğini. O yüzden uygulama bazında bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Şahsen ben 2016'dan beri 6S kullanıyorum. Ondan önce de 2010-2016 tarihleri arasında da 3GS kullanıyordum. Hala da her uygulamaya giriyordu. Kafanda soru işareti kalmamalı bence, imkanın varsa 2 tane 11'i yapıştır gitsin

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Kullandığın uygulamalara göre değişir.Whatsapp I güncelleme desteği bittikten sonra 4 yıl daha kullanabilirsin.Sosyal medya uygulamaları güncelleme desteği bittikten sonra 2 yıl daha çalışıyor.İphone 11 in 3 büyük güncellemesi kaldı ve toplamda 5 yıl götüreceğini düşünüyorum.

bogac41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Iphone 11 candır gerisi heyecan. Anakartın ömrü bitene kadar devam. 1 sene oldu alalı. :cool: :cool: :cool: