İphone xs max vs Huawei mate 20 pro ve İngiltere tax free

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doki^^
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iphone xs max mi mate 20 pro mu?

• Kullanılan toplam oy
    9

doki^^

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İphone xs max mi Huawei mate 20 pro mu almalıyım ? İngiltere'den tax free alabilmek için kutunun hiç açılmamış olması lazım mı ? Tax free yi daha önceden alabiliyor muyum yoksa illa uçağa binmeden önce mi yapmam gerekiyor ? Yardım ederseniz sevinirim :)

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,458
İphone xs max mi Huawei mate 20 pro mu almalıyım ? İngiltere'den tax free alabilmek için kutunun hiç açılmamış olması lazım mı ? Tax free yi daha önceden alabiliyor muyum yoksa illa uçağa binmeden önce mi yapmam gerekiyor ? Yardım ederseniz sevinirim :)

Apple Xs Max almanız daha mantıklı olur :)

Reaksiyon puanı
143
Tax Free olarak bilgim yok. Yalnız XS Max almanızı öneririm. İkinci el ve sıfırda daha az değer kaybı ve yazılım desteğinin diğer markalara nazaran daha uzun süreli olması gibi sebeplerden öneririm.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Tax free konusundaki bildiklerimi söylemiştim zaten.

Tercihin ise sana bağlı: birisi android,birisi ios. İlk başta orada karar vermeni öneririm.

Kameranın pro modunda iyiysen mate 20 pronun sensörü fotoğraf için sana büyük avantaj sağlayabilir. Hem de daha çeşitli: macro çekebilme,5x’e kadar zoom yapabilme,gece modu veya geniş açı(0,6x)çekebilme gibi...yalnız video kısmında iyi sayılmaz.

Bazı ilginç özellikleri de var. Mesela ekran altı parmak izi sensörü veya kablosuz şarj uyumlu başka cihazları şarj etmek gibi...
Performansı ise amiral gemisine göre gayet iyi ama diğer aynı jenerasyon işlemcilerle yarışamaz.

Batarya ömrü de şu anda Mate 20 x hariç en iyisi. Note 9’dan ve xs max’tan daha iyi. Yalnız ekran konusu riski olabilir. Eğer ekranı LG ise yeşil ekran sorunu çıkabilir. Ama ekranı BOE ise sorun yok.

Xs max ise x’ten dış görünüşte falan çok fark yaratmasa da içi gayet iddalı. Kamerası diğer amiral gemileriyle yarışacak kapasitede. Hdr açınca çok güzel çekimler yapabiliyor. Video kısmında ise aşırı iddalı. Şu anlık video kısmında en iyi telefon budur. Yalnız bunda pro mod yok. Ama istersen uygulamalar yardımıyla onu açabiliyorsun.

Performansı ise şu anlık en iyisi. Eğer oyun falan oynuyorsan bu avantaj sağlar.

Özellik olarak telefon S modeli olduğundan X’e göre falan daha iyi hdr ve daha iyi portre çekimleri hariç başka ilginç özellik bulundurmuyor. Bunu unutma.

Fakat şunu da ekleyeyim: Xs Max Türkiye’de aşırı pahalı. Yeterince kullandıktan sonra istersen Türkiye’de çok iyi fiyata satabilirsin.

Bu romanı yazdıktan sonra kendi tercihimi eklemek istiyorum: Eğer ben yurtdışından ya Mate20p,ya da İpxsmax getirme şansım olsaydı kesinlikle xs max alırdım.

doki^^

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tax free hakkında bilgisi olan yazabilir mi?

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Xs max alın bence