İphone xs batarya ömrü uzatma

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
Merhaba arkadaşlar

iphone xs kullanıyorum sarj ömri uzatmak için ne yapabilirim mesela dark mod veya true tone özellikleri sarj tüketirmivs vs

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Merhaba arkadaşlar

iphone xs kullanıyorum sarj ömri uzatmak için ne yapabilirim mesela dark mod veya true tone özellikleri sarj tüketirmivs vs

Dark mode ne kadar etki eder bilmiyorum fakat teoride hem darkmode'a alırsanız hem de siyah ağırlıklı wallpaper kullanırsanız tüketim azalmalı.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Merhaba arkadaşlar

True tone şarj tüketmez.Xs de şarj ömrünü uzatmak için: 1- ekran parlaklığı manuel yüzde 40-50 arasında olsun.Otomatik parlaklık bulunan ortama göre parlaklığı açıp kısması pil tüketimini arttırır. 2- Cihazda amoled ekran teknolojisi var.Amoled ekranlar siyah renkte batarya tasarrufu yapar.Dark mode aktif edebilir yada siyah bir duvar kağıdı ile batarya tasarrufu yapabilirsin. 3- Arka planda uygulama yenilemeyi kapat. 4- Konum servislerini ya tamamen kapat yada uygulamalar çalışırken aktif et. 5- Siriyi kullanmıyorsan kapat.

Mate40pro

Doçent
Reaksiyon puanı
148
True tone şarj tüketmez.Xs de şarj ömrünü uzatmak için: 1- ekran parlaklığı manuel yüzde 40-50 arasında olsun.Otomatik parlaklık bulunan ortama göre parlaklığı açıp kısması pil tüketimini arttırır. 2- Cihazda amoled ekran teknolojisi var.Amoled ekranlar siyah renkte batarya tasarrufu yapar.Dark mode aktif edebilir yada siyah bir duvar kağıdı ile batarya tasarrufu yapabilirsin. 3- Arka planda uygulama yenilemeyi kapat. 4- Konum servislerini ya tamamen kapat yada uygulamalar çalışırken aktif et. 5- Siriyi kullanmıyorsan kapat.
Arka planda uygulama yenilemeyi kapayınca bildirim geliyor mu peki

Reaksiyon puanı
8,191
Apple tam tersi cihazı otomatik parlaklığa alın daha tasarruflu olur diyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Apple tam tersi cihazı otomatik parlaklığa alın daha tasarruflu olur diyor.
Hocam yanlış bilgi.Otomatik parlaklık bulunulan ortama göre sensör parlaklığı açıp kısıyor.Buda cihazda aşırı pil tüketimine yol açıyor.Eğer batarya önemliyse parlaklık manuel olmalı.

Reaksiyon puanı
8,191
Hocam yanlış bilgi.Otomatik parlaklık bulunulan ortama göre sensör parlaklığı açıp kısıyor.Buda cihazda aşırı pil tüketimine yol açıyor.Eğer batarya önemliyse parlaklık manuel olmalı.
Apple’ın yalancısıyım hocam. Onlar otomatik parlaklıkta kullanın demişti.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Apple’ın yalancısıyım hocam. Onlar otomatik parlaklıkta kullanın demişti.
Hocam 9 ay iPhone 8 plus kullandım.Otomatik parlaklıktada, manuel dede kullandım.Otomatikte pil tüketiminin daha fazla olduğunu gözlerimle gördüm.Apple ın müşteri memnuniyetine saygım sonsuz ama bu konuda yanlış bilgi verdiklerini düşünüyorum.

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
Düşük güç modunda kullanın ve arka planda uygulama yenilemeyi kapatın.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Aslında arkadaşın söylediği doğru firmalar otomatik parlaklık öneriyor. Sadece güneş altındayken kapatmak gerek onda hem pil hem de ekran için (o da oled ise) önemli.

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Aslında arkadaşın söylediği doğru firmalar otomatik parlaklık öneriyor. SçSadece güneş altındayken kapatmak gerek onda hem pil hem de ekran için (o da oled ise) önemli.
Firmalar otomatik parlaklığı daha iyi bir ekran kalitesi ve güneş altìnda daha net bir görüntü için öneriyor.Sen S10 plusìn manuel full parlaklık ile otomatik full parlaklık değerlerinin aynı olduğunumu zannediyorsun? Eğer kriter güneş altında mükemmel bir kalite ise Otomatik parlaklık tabiki manuele göre daha iyi ama kriter yeterli kalite ama batarya tüketiminin fazla olmaması ise manuel parlaklık olması gereken ayardır.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Firmalar otomatik parlaklığı daha iyi bir ekran kalitesi ve güneş altìnda daha net bir görüntü için öneriyor.Sen S10 plusìn manuel full parlaklık ile otomatik full parlaklık değerlerinin aynı olduğunumu zannediyorsun? Eğer kriter güneş altında mükemmel bir kalite ise Otomatik parlaklık tabiki manuele göre daha iyi ama kriter yeterli kalite ama batarya tüketiminin fazla olmaması ise manuel parlaklık olması gereken ayardır.
Yani otomatik parlaklık manuelden daha fazla mı pil harcıyor diyorsunuz ?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Evet daha fazla pil harcıyor.Kendi cihazında otomatik parlaklığı açarak kendinde test edebilirsin.
Manule ve oto. parlaklık farketmezsizin pilde büyük farklar yaratmıyor. Ben dizi ya da film izlediğim zamanlar parlaklığı kendim yükseltirim ama gece izliyorsam otomatikte bırakırım. Neticede aldığım ekran süresi hep aynı oluyor ki cihazımın ekranı piyasının en iyisi olduğundan mütevellit çok pil harcıyor. Sizin dediğiniz gibi olsaydı hep manuelde tutardım :)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Manule ve oto. parlaklık farketmezsizin pilde büyük farklar yaratmıyor. Ben dizi ya da film izlediğim zamanlar parlaklığı kendim yükseltirim ama gece izliyorsam otomatikte bırakırım. Neticede aldığım ekran süresi hep aynı oluyor ki cihazımın ekranı piyasının en iyisi olduğundan mütevellit çok pil harcıyor. Sizin dediğiniz gibi olsaydı hep manuelde tutardım :)
Ben manuelin pil tasarrufunda otomatikten daha iyi olduğunu dü$ünüyorum.Bunu defalarca denedim.Bu benim kendi düşüncem,sizin düşüncenizede saygı duyuyorum.

KhalTrex

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Merhaba arkadaşlar

true tone açıkken ekşi sözlük gibi uygulamalarda olsun webde gezinirken olsun, siyah tema gibi tek renk ağırlıklı ekranlarda true tone açıkken telefonun şarjı daha kısa dayanıyor, misal ekşi sözlük uygulamasında true tone açıkken 7 dakikada %1 gidiyor, kapalıyken 12,5 dakikada %1 gidiyor, video testimde ise true tone açıkken şarj daha uzun gidiyor, youtube de aynı videoda yaptığım testte, true tone açıkken 6 dakika civarı %1 şarj giderken, true tone kapalı 5 dakikada %1 şarj düşüşü oldu, oyun oynarken de benzer sonuçlar elde ettim, oyunda true tone açıkken 4,5 dakika civarında %1 şarj düşüşü olurken true tone kapalıyken yaklaşık 4 dakikada şarj %1 düştü, bu da demek oluyor ki true tone ayarını elle kontrol edersek şarjı çok daha verimli kullanabiliriz :)