iPhone XR mı, iPhone XS mi ?

MertSanlioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizce iphone XR mı almalıyım yoksa İphone XS mi almalıyım ?

Son düzenleyen moderatör:

41korfezli41

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Bu millet fakir edebiyatı yaparken ne ara zenginleşti ona şaşırıyorum. Bir telefona 3000 TL'den fazlası verilmez.

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Xs ana model, Xr ise düşük bütçeler için çıkarılmış yan model. Bütçe varsa Xs.

41korfezli41

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Xs ana model, Xr ise düşük bütçeler için çıkarılmış yan model. Bütçe varsa Xs.
Bu ne saçma bir yorum. XR düşük bütçeler içinmiş. 6 bin TL düşük bütçe kesinlikle. Türkiye standartlarında düşük bütçe 1500 TL'dir. Herkesin aylık 10 bin TL maaşı var zannediyorsun herhalde.

Reaksiyon puanı
6,371
Bu ne saçma bir yorum. XR düşük bütçeler içinmiş. 6 bin TL düşük bütçe kesinlikle. Türkiye standartlarında düşük bütçe 1500 TL'dir. Herkesin aylık 10 bin TL maaşı var zannediyorsun herhalde.
Türkiye de vergiler yüzünden uygun fiyatlı değil. Ama Apple Xr modelini uygun fiyatlı yan model olarak çıkarttı. Ama ne kadar uygun fiyatlı bilemiyorum. 64 GB Xr 750 dolar. 128 GB Xr 800 dolar. 256 GB Xr ise 900 dolar.

41korfezli41

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Türkiye de vergiler yüzünden uygun fiyatlı değil. Ama Apple Xr modelini uygun fiyatlı yan model olarak çıkarttı. Ama ne kadar uygun fiyatlı bilemiyorum. 64 GB Xr 750 dolar. 128 GB Xr 800 dolar. 256 GB Xr ise 900 dolar.
Biz de Türkiye için konuşuyoruz zaten. Vergiler yüzünden yüksek olduğunu herkes biliyor. Apple ABD'ye göre uygun fiyatlı çıkarttı. 750 Dolar asgari ücretlinin 2 aylık maaşından da fazla.

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
OLED ekran takıntınız varsa XS öneririm. OLED ekran takıntınız yoksa, daha iyi işlemci ve performans, daha iyi batarya ömrü istiyorsanız iPhone 11'e bakabilirsiniz.
Evet, Türkiye'de uygun bir bütçe değil çünkü telefon alırken fiyatının yarısı vergilere gidiyor. Yabancı ülkelerde XR herkesin erişebileceği bir cihazdır.

Kullandığınız üslup da cabası.

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Sen ne saçmalıyorsun kardeşim dediğim yorumu yanlış anlamışsın çarptırıyorsun. Adam demiş ki hangisini önerirsiniz. Bende dedim ki xr yan bir model xs gibi her açıdan performans alamazsın, kamera olsun bilmem ne olsun, bu yüzden xs i öneririm. Gelmişsin burda fakir edebiyatı yapıyorsun haydi ileriye... bizde biliyoruz türkiye de uygun fiyatın olmadığı ama adam ikisi arasından hangisi demiş. Soruları anlama kabileyetini ve yorumları okumanı geliştirmen gerek başarısız ??

41korfezli41

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Sen ne saçmalıyorsun kardeşim dediğim yorumu yanlış anlamışsın çarptırıyorsun. Adam demiş ki hangisini önerirsiniz. Bende dedim ki xr yan bir model xs gibi her açıdan performans alamazsın, kamera olsun bilmem ne olsun, bu yüzden xs i öneririm. Gelmişsin burda fakir edebiyatı yapıyorsun haydi ileriye... bizde biliyoruz türkiye de uygun fiyatın olmadığı ama adam ikisi arasından hangisi demiş. Soruları anlama kabileyetini ve yorumları okumanı geliştirmen gerek başarısız ??
adam ikisi arasından hangisi demiş sen düşük bütçe yazmışsın. Kime göre neye göre düşük bütçe? Sana düşük bütçenin Türkiye'deki anlamını öğrenmeni ve yorumlama kabiliyetini geliştirmeni öneriyorum :D

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
adam ikisi arasından hangisi demiş sen düşük bütçe yazmışsın. Kime göre neye göre düşük bütçe? Sana düşük bütçenin Türkiye'deki anlamını öğrenmeni ve yorumlama kabiliyetini geliştirmeni öneriyorum :D
iPhone xr düşük bütçe sloganıyla üretildi. Aç bak. Türkiye fiyatı umrumda değil, adam ikisinden birisini sormuş, bende dedim ki, düşük bütçeli olan ki baktığın zaman da xs den daha düşük fiyatı, daha kötüdür dedim. Bu yüzden xs öneriyorum dedim. Olay bundan ibaret.

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
iPhone xr düşük bütçe sloganıyla üretildi. Aç bak. Türkiye fiyatı umrumda değil, adam ikisinden birisini sormuş, bende dedim ki, düşük bütçeli olan ki baktığın zaman da xs den daha düşük fiyatı, daha kötüdür dedim. Bu yüzden xs öneriyorum dedim. Olay bundan ibaret.
Katılıyorum, Xr ile Xs birbirine yakın olmasına rağmen Xr piyasaya düşük bütçeli bir telefon olarak çıktı. İşlemci ve pil gibi özellikleri aynı olmasına rağmen ekran kalitesi ve malzeme kalitesi bakımından Xs daha iyi. Tabi bunlara çok bakmazsanız Xr daha ucuz ve daha iyi ama eğer mümkün ise Xs daha iyidir