Yardım İphone Tamircileri gerçekten orjinal parça takıyorlar mı ?

Bu konuyu okuyanlar

Eyüp muhammed

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
35
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Yaş
20
Arkadaşlar merhaba iphone x cihazımın arka kamera çerçevesi kırılmıştı eskiden ve bundan dolayı arka kamera lensi çizildi, toz girdiği için siyah benekler var bu yüzden değiştirmek istiyorum arka kamerayı fakat apple'da aşırı pahalı tamir ücretleri. bende bilindik firmalardan olan gsm,fppro gibi yerlerden arka kamerayı değiştirtmeyi düşünüyorum. ama ben apple'ın 3.parti firmalara veyahut kişilere orjinal parça tedarik etmiyor diye biliyorum. sizce buradan kamera değişimi yaptırsam orijinal halinde ki gibi kaliteli fotoğraf çeker mi ?
 

Logithx

Müdavim
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
4,554
Reaksiyon puanı
2,104
Puanları
113
Apple kendi haricinde orjinal parça taktığını düşünmüyorum tabi başka cihazlardan çıkan parçalar hariç..
 

Airbus

Müdavim
Katılım
20 Mart 2016
Mesajlar
1,331
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,002
Puanları
113
GSM iletişim takıyor galiba.
Hayır takmıyorlar. Orjinalle aynı kaliteye yakın üzerinde sahte Apple amblemleri olan ürünler takıyorlar.

Apple olsun Samsung olsun bu parçaların yetkili servis dışında orjinal takılmasının tek yolu çıkma parçalar. Servis noktaları parça satışını cihaz olmadan yapmıyorlar. O çıkma parçalar için de inanın sıfır servis fiyatına yakın ücretler isteniyor. Benim arkadaşım bu işleri yapıyor. Orjinal parça kullanıyorum diyen kim varsa ya çalınan - anakartı yanan telefonlardan çıkma parçalar topluyordur ya da orjinal adında çakma parçalar takıyordur dedi. Çıkma parça piyasası da o kadar hareketli değil ve servis fiyatına yakınmış.

Ek bir yol olarakta serviste daha pahalıdır diyip fiyat almayan müşterilerden orjinal parası diye servisin aldığının daha fazlası bir ücret alıp cihazı yetkili servise tamir ettiriyorlar. Bunu da yapan var benden söylemesi :)
 
Üst