Iphone sorunları

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Merhaba arkadaşlar bu apple neden hep bir konuda sorunu çıkıyor mesela iPhone 6s de batarya problemi aramada karşı taraftan sesin cızırtılı gelme sorunu bağzı üretimler de aşırı geç şarj olma sizin başınıza hangileri geldi ve bunun en büyük sebebi nedir sizce

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Merhaba arkadaşlar bu apple neden hep bir konuda sorunu çıkıyor mesela iPhone 6s de batarya problemi aramada karşı taraftan sesin cızırtılı gelme sorunu bağzı üretimler de aşırı geç şarj olma sizin başınıza hangileri geldi ve bunun en büyük sebebi nedir sizce
Valla kardeşim her markanın bir üretim ortalaması vardır. Mesela çok iddialı marka derki direk yapıştırır 6 sigma diye. Yani yanlış hatırlamıyorsam 1 milyon üretimde 0,00034 oranında hata payı verir. Ama ben 4 5 ay önce okudugum bir kaç haberde Apple marka cihazların arıza oranının androidlere göre daha fazla olduğunu fakat bu hataların Garantide çözüldüğü için müşterinin güveni kazanılıp yoluna aynı markada devam ettiği yönünde. Yanı kısaca özetim şudur ki her markanın belirli hata payı vardır. Mesela Lg nin eline kimse su dökemez :D

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Valla kardeşim her markanın bir üretim ortalaması vardır. Mesela çok iddialı marka derki direk yapıştırır 6 sigma diye. Yani yanlış hatırlamıyorsam 1 milyon üretimde 0,00034 oranında hata payı verir. Ama ben 4 5 ay önce okudugum bir kaç haberde Apple marka cihazların arıza oranının androidlere göre daha fazla olduğunu fakat bu hataların Garantide çözüldüğü için müşterinin güveni kazanılıp yoluna aynı markada devam ettiği yönünde. Yanı kısaca özetim şudur ki her markanın belirli hata payı vardır. Mesela Lg nin eline kimse su dökemez :D
Bak o konu da haklısın ama insan madem böyle güzel bir marka yapıyor insan hata payının düşük olduğu bir cihaz istiyor mesela az önce haberde okudum ıphone 8 modelinin bazı kısmında cızırtı varmış mesela ben 6 s aldım 2 yıl demeden 3. Cihazım diye bilirim tamam bunda bir sıkıntı Yok şimdilik ama 3. Cihaz olunca insan nerde sorun diye düşünüyor

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Bunun en büyük sebebi Lg olmamasıdır anakart yanması ghost screen ve bootlop gibi sorunların yanında bahsettiğin minnacık sorunların lafı bile olmaz çünkü.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Bunun en büyük sebebi Lg olmamasıdır anakart yanması ghost screen ve bootlop gibi sorunların yanında bahsettiğin minnacık sorunların lafı bile olmaz çünkü.
Tamam o sorunların yanın da küçük anlıyorum ama burda apple markasından konuşuyoruz yani adamların işi bu telefon pc vs sonuçta panel üreticisi beyaz eşya vs değil piyasa olarak. Sonuç böyle olunca insan hatasız bir üretim bekliyor yani çok küçük bir kısmın da çıksa üretim hatası birşey demeyecem ama bana bile 2 kez denk gelecek kadar yüksek bir miktar demek. Tutup bir Fiat ya da başka alt marka firmanın sorunlu araba üretmesi normal yani hata payının yüksek olması gayet normal ama bmw sorunlu araç üretse insan sorar.