iphone se2

muratkagandurmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni bir telefon almayı düşünüyorum ama iphone 8 plus ve se2 arasında kaldım,sizce hangisini almalıyım ?
8 plus ne zamana kadar güncelleme alır ?

Son düzenleme:

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
yeni bir telefon almayı düşünüyorum ama iphone 8 plus ve se2 arasında kaldım,sizce hangisini almalıyım ? 8 plus ne zamana kadar güncelleme alır ?
Forum kurallarımıza göre kalın harfle yazmak aykırıdır. Lütfen mesajın içeriğini düzeltin. İyi forumlar diliyorum.

6-) Mesaj içeriğinin tamamı ya da tamamına yakın bir bölümü büyük/kalın harflerle ve/veya renkli yazılmamalıdır. Mesajlarda gereğinden fazla ifade -kullanmanız o konuyu kirleteceğinden dolayı önermiyoruz.

larsbutgod

Asistan
Reaksiyon puanı
71
yeni bir telefon almayı düşünüyorum ama iphone 8 plus ve se2 arasında kaldım,sizce hangisini almalıyım ? 8 plus ne zamana kadar güncelleme alır ?
Merhabalar öncelikle piyasada 8 plus kalmadığını belirteyim kalsada 6000 tl gibi deli fiyatlara satıyorlar hatta 7 plusu bile 6000 satan gördüm o yüzden önerim XR olucaktır kesinlikle.

oonurr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Küçük olması ve taşınma kolaylığı açısından SE 2. Ekranı rahatsız ederse XR alırsın. Telefonda ne yapacağın önemli.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Sadece Iphone almak zorundamısın ?

Bu dönemde bu devir o ekran kasa oranına ve donanıma 5299 TL vermek çok değil mi sizcede ?

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
yeni bir telefon almayı düşünüyorum ama iphone 8 plus ve se2 arasında kaldım,sizce hangisini almalıyım ?
8 plus ne zamana kadar güncelleme alır ?

İkisi arasından SE fakat SE ile yakın fiyatlara XR almanızı öneririm.

Android seçeneklere açıksanız S10 Lite'a bakabilirsiniz.

larsbutgod

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Sadece Iphone almak zorundamısın ?

Bu dönemde bu devir o ekran kasa oranına ve donanıma 5299 TL vermek çok değil mi sizcede ?
Donanım derken işlemci olarak bahsediyorsanız , A13 bionic bir akıllı telefondaki en güçlü ve perfonmanslı işlemci. Ama diğer dediklerinize katılıyorum kasa oranı vs vs ama o o kasaya bayılanlar içinde birebir telefon.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Bu iki telefon arasından iPhone SE 2020 almanızı öneririm. Eğer ekran/kasa oranı sizin için önemli ise XR ı alabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İkisinide salla.Android tarafında s10,ios tarafında xs öneririm.
Hocam XS diyorsunuzda XS'in fiyatı 6800 TL. Biraz fazla değil mi iPhone SE 2020 ye göre ?

larsbutgod

Asistan
Reaksiyon puanı
71
İkisinide salla.Android tarafında s10,ios tarafında xs öneririm.
Hocam neden ısrarla ios isteyen birisine android yazıyorsunuz ya da hep xs öneriyorsunuz bütçesi olsa zaten xside eklerdi.. :nomouth::nomouth:

Bu iki telefon arasından iPhone SE 2020 almanızı öneririm. Eğer ekran/kasa oranı sizin için önemli ise XR ı alabilirsiniz.

Hocam XS diyorsunuzda XS'in fiyatı 6800 TL. Biraz fazla değil mi iPhone SE 2020 ye göre ?
Hatta 6900 en ucuzu bazı yerlerde +7000 satıyorlar..

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Donanım derken işlemci olarak bahsediyorsanız , A13 bionic bir akıllı telefondaki en güçlü ve perfonmanslı işlemci. Ama diğer dediklerinize katılıyorum kasa oranı vs vs ama o o kasaya bayılanlar içinde birebir telefon.
Oyun oynamayan birisi için işlemci en gereksiz parçalardan neredeyse. Şuan piyasadı orta seviye Snapdragon 710 bile oynatamadığı oyun yok o kadar güçlü işlemciye ne gerek var ?

Önemli olan ekran kalitesi ekran boyutu batarya performans hızlı şarj performans hafıza boyutu ( Şuan 64 GB Iphone almaktansa 128 GB daha uygun fiyatlı telefonlar alınabilir. )
Mesela S10 lite Note 10 lite Huawei P30 vb bir sürü daha donanımlı ve 4500 TL bandında telefon alınabilir SE2 almaktansa.

Şu telefon nasıl mesela yada ?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Hocam neden ısrarla ios isteyen birisine android yazıyorsunuz ya da hep xs öneriyorsunuz bütçesi olsa zaten xside eklerdi.. :nomouth::nomouth:

Hatta 6900 en ucuzu bazı yerlerde +7000 satıyorlar..
8 plus nerdeyse 3 yaşına girecek.2020 yılında öküz gibi çerçevelere sahip bir cihaz kullanması bence mantıklı değil.Se 2020 denilen cihazın A13 dışında bana göre bir esprisi yok.En basiti ekran 4,7 inç.Xs bugün Apple tarafında 11 Pro ya bütçesi yetmeyen her Apple seven insan için en mantıklı tercih.Android olayına gelince S10 8 plustan da Se 2020 dende daha iyi bir cihaz.Ben kendi fikrimi söyledim.Tercih onun.

Se 2020 çok ucuz değilmi? ??? A13 bionic işlemcisi dışında hiçbir esprisi olmayan bir cihaza 5300 lira versin öyle mi? Xs in sıfırı pahalıysa ikinci el alabilir.

larsbutgod

Asistan
Reaksiyon puanı
71
8 plus nerdeyse 3 yaşına girecek.2020 yılında öküz gibi çerçevelere sahip bir cihaz kullanması bence mantıklı değil.Se 2020 denilen cihazın A13 dışında bana göre bir esprisi yok.En basiti ekran 4,7 inç.Xs bugün Apple tarafında 11 Pro ya bütçesi yetmeyen her Apple seven insan için en mantıklı tercih.Android olayına gelince S10 8 plustan da Se 2020 dende daha iyi bir cihaz.Ben kendi fikrimi söyledim.Tercih onun.

Se 2020 çok ucuz değilmi? ??? A13 bionic işlemcisi dışında hiçbir esprisi olmayan bir cihaza 5300 lira versin öyle mi? Xs in sıfırı pahalıysa ikinci el alabilir.
S10 plus ekran olarak iyi.. evet ama video olarak fotoğraf çekimleride eşit sayılır bazı durumda SE 2020 daha önde.. Perfonmans olarak daha iyi.. tek avantajı ekran S10 plusun bide seni kırmayayim fotoğraf olsun. 2020 yılında herkes sosyal medyada oldugunu düşünürsek SE2020 kesinlikle daha iyi tercih olacaktır.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
S10 plus ekran olarak iyi.. evet ama video olarak fotoğraf çekimleride eşit sayılır bazı durumda SE 2020 daha önde.. Perfonmans olarak daha iyi.. tek avantajı ekran S10 plusun bide seni kırmayayim fotoğraf olsun. 2020 yılında herkes sosyal medyada oldugunu düşünürsek SE2020 kesinlikle daha iyi tercih olacaktır.

SE2 için karşılaştırma ve ayrıntılı inceleme videoları çıkmadı daha nerden bu kanıya vardınız S10+'tan flan daha iyi foto ve video çektiğine ?

larsbutgod

Asistan
Reaksiyon puanı
71
SE2 için karşılaştırma ve ayrıntılı inceleme videoları çıkmadı daha nerden bu kanıya vardınız S10+'tan flan daha iyi foto ve video çektiğine ?
Yabancı youtube kanallarında bolca var.

Videoda hem fikiriz sanıyordum iphone üstüne daha iyi video çeken telefon mu var Allah aşkına ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Videoda hem fikiriz sanıyordum iphone üstüne daha iyi video çeken telefon mu var Allah aşkına ?
Foto'da Huawei modelleri video'da Samsung modelleri daha iyi geliyor bana. SE2020 için TR incelemeleri gelmediği için kesin birşley söyleyemiyecem. ( Aynı işlemci var okey Iphone11 ile ama lensler nedir bilmiyorum kalite eşdeğer mi bilmiyorum. )

Ve ayrıca ben total toplama bakarım en iyi kamera var diye körlmesine Iphone alınmamalı. Bunun yanına ekran boyuru ekran kalitesi batarya kapasitesi hızlı şarj özelliği gibi konularda katılmalı. ( Ve bana göre fiyatta bu listeye dahil edilmeli )

larsbutgod

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Foto'da Huawei modelleri video'da Samsung modelleri daha iyi geliyor bana. SE2020 için TR incelemeleri gelmediği için kesin birşley söyleyemiyecem. ( Aynı işlemci var okey Iphone11 ile ama lensler nedir bilmiyorum kalite eşdeğer mi bilmiyorum. )

Ve ayrıca ben total toplama bakarım en iyi kamera var diye körlmesine Iphone alınmamalı. Bunun yanına ekran boyuru ekran kalitesi batarya kapasitesi hızlı şarj özelliği gibi konularda katılmalı. ( Ve bana göre fiyatta bu listeye dahil edilmeli )
Hadi diğer dedikleriniz diyelim bi nebze okeyde video kısmında Samsung nasıl iyi gelebilir lütfen yapmayın etmeyin.. S20 ultrada bile olan lensler arası geçişte kasma sorunu var..

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Se 2020 nin S10 a göre iki tane artısı var: 1-performans (günlük kullanımda anlaşılmıyor) 2-Video performansı S10 plusın Se 2020 ye göre artìları: 1-Ekran kalitesi ve ekranìn daha büyük olması 2-batarya: Apple ın her ne kadar batarya optimizasyonu iyi olsada 1800 mah batarya ile S10 a karşı şansı yok. 3-Arka kamera: S10 da 3 tane kamera varken Se 2020 de tek kamera var ve S10 kameralarìnda ultra geniş açı hariç hepsinde ois var.S10 arka kamerada hdr,kalite,manzara hemen hemen her noktada bariz üstün.4-Ön kamera: S10 da 10 mp mükemmel selfieler çekebilen,gece moduna sahip çok iyi bir ön kameraya sahip.5-Hoparlör: S10 da dolby destekli stereo hoparlör varken Se 2020 de mono hoparlör var.S10 ile Se 2020 kıyaslanamaz.S10 kesinlikle daha iyi bir cihaz.Bunun aksini iddaa eden ya fanboydur yada teknolojiden anlamayan bir insandır.