iPhone’nun yazılımını bir Türk kırdı

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki Mert Erdir, Apple’ı alt etmeyi başardı. Vatan gazetesinin haberine göre; Amerika’nın bilişim devi Apple, önceki gün büyük tartışma yaratan iCloud sistemi ile birlikte güncellenen yeni yazılımı iOS 5’i kamuoyuna tanıttı. Apple’ın henüz yapım aşamasındaki iPhone 5 telefonunda kullanacağı yazılım için, bir deneme sürümü hazırlandı. Apple tarafından önceden belirlenen yazılım uzmanlarına verilen iOS 5 Beta isimli yazılımı İstanbullu bir genç aşmayı başardı.

Apple’ın bu yazılımını kıran Mert Erdir, başka bir yoldan güncelleme yapmayı başardı.

Tek kuruş harcamadan akıllı telefonu iPhone’a yenilenen yazılımı yükleyen Erdir, sistemdeki bir açıktan yararlandığını açıkladı. Erdir sosyal paylaşım sitelerine yaptığı açıklamada “Amacım kimseye zarar vermek değil, sadece aşık olduğum Apple şirketinin ve belki bir gün tanışabileceğim Steve Jobs’un dikkatini çekmek. Bana Twitter’dan ulaşabilirsiniz. Bu yazılımı param olmadığı için kırdım, bu yüzden hevesli genç bir yazılımcıya bağışlarınızı bekliyorum” dedi. Konuyla ilgili Apple’den herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak:Milliyet

[video=youtube;v0tAzhQOBJg]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v0tAzhQOBJg[/video]

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Vay be! helal olsun kardeşim sana... ulaşşın apple sana :) sonra görelim seni bir yerlerde :) zaten applenin davalarla başı belada :)) senide belalılar arasına almasın...

Fbergh

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PS 3'ün açığını Ruslar yakalamıştı iPhone'nun ki de bizden olsun..:)

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bu yazılımı param olmadığı için kırdım, bu yüzden hevesli genç bir yazılımcıya bağışlarınızı bekliyorum”

parası yok ama elinde iphone 4 var :D