iPhone: İzdiham ve Kırgınlık

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
iPhone İngiltere'de satışa çıktı ve insanlar bu albenili ürün için birbirleriyle yarıştı. Yeni sabit yazılım güncelleme haberleri ise daha gelmeden sevince yol açtı.

Apple'ın en cici ürünlerinden olan iPhone, İngiltere'de (aslında Birleşik Krallık) satışa çıktı. Yerel bir GSM işletmecisiyle anlaşarak telefonu piyasaya süren Apple, yüksek satın alma gücünün nimetlerinden yararlanmaya başladı bile. Çünkü çok erken saatlerde bütün iPhone satıcılarının önünde bizdeki Halk Ekmek kuyruklarına benzer kuyruklar oluştu. Bu izdiham durumunun yavaş yavaş tüm Avrupa'ya yayılmasını beklerken eğer ülkemize olur da gelirse ve benzer şekilde kuyruklar oluşursa, artık yokluktan fakirlikten bahsedilmemesini talep edeceğiz.

Havada Kırılan Firmaware'in Sırrı

Bunun yanında, görünen o ki İngiltere'deki iPhone müşterileri yeni gelen firmware (sabit yazılım) için üzülmeyecekler ve isterlerse yeni hat olmadan da kullanabilecekler. Zira kırılmanın önüne geçmek için çıkan yeni sabit yazılım, daha gelmeden kırıldı. Madem gelmediyse Apple mı kırıp yolladı, diyeceğinizi tahmin ediyoruz.

Durum şöyle: Genellikle bu güncellemeler, kullanıcıları iTunes yazılımına bağımlı hâle getirebilmek için iTunes üzerinden yayınlanıyor. Fakat iTunes üzerinden dağıtılan bir yama hâline gelmeden önce Apple'ın sitesinden indirmeye açılan 1.1.2 yazılımı, kırılarak kendisine uygun özgürleştirme yazılımı da hazırlanmış durumda.

Bilgi için: Apple
SDN - http://shiftdelete.net

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
İngilterede tanıdığı olan varsa bana Iphone ısmarlayabilir :*

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
İphone çılgınlığı :D

HiAxiSeytan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkiyede var iphone doğubank veya gittigidiyor.com dan alınabilir

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Demek izdiham sadece bizim ülkemizde değil elin İngiltere' sinde de oluyormuş. ;)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Valla ayfon nerede satılırsa izdiham oluyor. Anlamsız. Bedava dağıtsalar anlarım da... Neyse sonra epıl düşmanı diyorlar. :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Valla ayfon nerede satılırsa izdiham oluyor. Anlamsız. Bedava dağıtsalar anlarım da... Neyse sonra epıl düşmanı diyorlar. :D
evde elma da yemiyorsundur sen :P :D (:

gercekleriyazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
YA Bu iphone hakkında daha detaylı bilgiler istiyoruz (aslında istiyorum).

1-)Bu iphoneyi O2 nin mağazasından alırken sözleşme imzalıyozmu.2 yıl boyunca o2 ye paramı ödemek zorundayız.

2)Telefonu aldık.Getiriyoz.Gümrükte nekadar vergi veriyoz.Formaliteleri neler...

3)Hangi Programla kırılır.Hangi programlar yüklenir vs....

şöle detaylı bilgi verilen bi konu bekliyoruz.
Olmadı cvp rica ediyoruz

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hiç bulaşmayın. Şekilli telefon ama aldıktan sonra pişman olursunuz. Ama iphone Next Generation mükemmel olacaktır kanaatimce neden. Bir çok eksiği var eklenecektir.

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben bir türlü apple ürünlerine ısınamadım. ben dokunmatik ekran sevmem. ekranda parmak izine uyuz olurum. laptop ekranını her gün temizlerim :)