Rehber iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı ayarlama

Bu konuyu okuyanlar

Apple Destek®️

Öğrenci
Katılım
25 Temmuz 2022
Mesajlar
58
Reaksiyon puanı
53
Puanları
18
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı nasıl ayarlayacağınızı öğrenin.

Yeni bir aygıta geçiyorsanız​

Başka bir aygıttaki bilgilerinizi yeni iPhone, iPad veya iPod touch'ınıza aktarmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:
İçeriği yeni aygıta aktarabilmek için önceki iOS aygıtınızı yedeklediğinizden emin olun.
divider.png

İlk iOS aygıtınızı ayarlıyorsanız​

Yeni aygıtınızı zaten ayarladıysanız ancak baştan başlamak istiyorsanız iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı nasıl sileceğiniziöğrenin.
Aksi halde şu adımları izleyin:

Aygıtınızı açın​

Apple logosunu görene kadar aygıtın güç düğmesini basılı tutun. Ardından, birçok dilde "Merhaba" ifadesini göreceksiniz. Başlamak için adımları izleyin. Görme engelliyseniz veya görme zorluğu çekiyorsanız Merhaba ekranında VoiceOver veya Büyütme özelliğini açabilirsiniz.
İstendiğinde, dilinizi seçin. Ardından ülkenize veya bölgenize dokunun. Bu işlem tarih, saat, kişiler gibi bilgilerin aygıtınızda nasıl görüneceğini etkiler. Bu aşamada, ayarlama deneyiminizi ve yeni aygıtınızın kullanımını optimize edebilecek Erişilebilirlik Seçeneklerini ayarlamak için mavi erişilebilirlik düğmesine dokunabilirsiniz.
iPhone, iPad veya iPod touchaygıtınız açılmıyorsa ya da aygıtınız etkisizleştirildiyse veya parola gerektiriyorsa yardım alın.


Dilinizi seçme seçeneğini gösteren Merhaba ekranı

Başka bir aygıtınız varsa Hızlı Başlangıç'ı kullanın​

Başka bir aygıtınız varsa yeni aygıtınızı Hızlı Başlangıç ile otomatik olarak ayarlamak için bu aygıtı kullanabilirsiniz. İki aygıtı birbirine yakın tutun ve yönergeleri izleyin.
Başka bir aygıtınız yoksa devam etmek için "Elle Ayarla" seçeneğine dokunun.

iPhone'u ayarlama seçeneklerini gösteren Hızlı Başlangıç ekranı

Aygıtınızı etkinleştirin​

Aygıtınızı etkinleştirmek ve ayarlama işlemine devam etmek için bir Wi-Fi ağına, hücresel ağa veya iTunes'a bağlanmanız gerekir.
Kullanmak istediğiniz Wi-Fi ağına dokunun veya farklı bir seçenek belirleyin. Bir iPhone veya iPad (Wi-Fi + Cellular) aygıtını ayarlıyorsanız önce iPhone SIM kartınızı veya iPad SIM kartınızı takmanız gerekebilir.
Wi-Fi ağına bağlanamıyorsanız veya iPhone'unuzu etkinleştiremiyorsanız yardım alın.


Bir Ağ Seçin veya Hücresel Bağlantı Kullan seçeneklerini gösteren ekran

Face ID'yi veya Touch ID'yi ayarlayın ve parola oluşturun​

Bazı aygıtlarda, Face ID'yi veya Touch ID'yi ayarlayabilirsiniz. Bu özellikler sayesinde, yüz tanıma işlevini veya parmak izinizi kullanarak aygıtınızın kilidini açabilir ve satın alma işlemleri yapabilirsiniz. Sürdür'e dokunup yönergeleri izleyin veya "Daha Sonra Ayarlar'da Ayarla" seçeneğine dokunun.
Ardından, verilerinizi korumak için altı basamaklı bir parola belirleyin. Face ID, Touch ID ve Apple Pay gibi özellikleri kullanabilmeniz için bir parola gerekir. Dört basamaklı bir parola veya özel parola kullanmak isterseniz ya da parola kullanmamayı tercih ederseniz "Parola Seçenekleri"ne dokunun.


Face ID ayarlama ve Parola Oluşturma seçeneğini gösteren ekran

Bilgilerinizi ve verilerinizi geri yükleyin veya aktarın​

iCloud yedeklemeniz veya bilgisayarınızda oluşturduğunuz bir yedeklemeniz ya da Android aygıtınızvarsa verilerinizi eski aygıtınızdan yeni aygıtınıza geri yükleyebilir veya aktarabilirsiniz.
Yedeklemeniz veya başka bir aygıtınız yoksa Uygulamaları ve Verileri Aktarma'yı seçin.


Uygulamaları ve verileri nasıl aktarmak istediğinizi belirlemek için seçenekler gösteren ekran

Apple Kimliğinizle giriş yapın​

Apple Kimliğinizi ve parolanızı girin veya "Parolanızı mı unuttunuz veya Apple kimliğiniz mi yok?" seçeneğine dokunun. Buradan Apple Kimliğinizi veya parolanızı kurtarabilir, Apple Kimliği oluşturabilir ya da Apple Kimliğinizi daha sonra ayarlayabilirsiniz. Birden fazla Apple Kimliği kullanıyorsanız "iCloud ve iTunes için farklı Apple kimlikleri kullanılsın mı?" seçeneğine dokunun.
Apple Kimliğiniz ile giriş yaptığınızda, önceki aygıtınıza gönderilen bir doğrulama kodunu girmeniz istenebilir.

Apple Kimliğiniz ve parolanızla giriş yapma seçeneğini gösteren ekran

Otomatik güncellemeleri açın ve diğer özellikleri ayarlayın​

Sonraki ekranlarda, uygulama geliştiricilerle bilgi paylaşımındabulunup bulunmayacağınıza karar verebilir ve iOS'in otomatik olarak güncellenmesine izin verebilirsiniz.

iPhone'unuzu güncel tutmak için bildirim almayı kabul etme seçeneğini gösteren ekran

Siri'yi ve diğer servisleri ayarlayın​

Bir sonraki aşamada, servisleri ve özellikleri (örneğin, Siri) ayarlamanız veya etkinleştirmeniz istenir. Bazı aygıtlarda, Siri'nin sesinizi öğrenmesi için birkaç sözcük grubunu seslendirmeniz beklenir.
Apple Kimliğiniz ile giriş yaptıysanız Apple Pay'i ve iCloud Anahtar Zinciri'ni ayarlama adımlarını izleyin.

Siri'yi etkinleştirme seçeneğini gösteren ekran

Ekran Süresi'ni ve diğer ekran seçeneklerini ayarlayın​

Ekran Süresi, sizin ve çocuklarınızın aygıtları ne kadar süre kullandığınız hakkında bilgi verir. Ayrıca günlük uygulama kullanımı için süre sınırı koymanızı da sağlar. Ekran Süresi'ni ayarladıktan sonra, aygıtınız destekliyorsa True Tone'u etkinleştirebilir ve Ekran Büyütme özelliğini kullanarak Ana ekranınızdaki simge ve metinlerin boyutunu ayarlayabilirsiniz.
iPhone X veya sonraki model bir telefonunuz varsa aygıtınızda gezinmek için hareketleri kullanmahakkında daha fazla bilgi edinin. Ana Ekran düğmesi bulunan bir iPhone'a sahipseniz Ana Ekran düğmenizin tıklama ayarını değiştirebilirsiniz.

Ekran Süresi'ni etkinleştirme seçeneğini gösteren ekran

Son işlemler​

Aygıtınızı kullanmaya başlamak için "Başla"ya dokunun. Yedekleme yaparakverilerinizin güvenli bir kopyasını oluşturun ve iPhone, iPad veya iPod touch'ınızın kullanım kılavuzundan diğer özellikler hakkında bilgi alın.
 
Üst