iPhone açık olan uygulamaları kapatmalı mı?

okartal27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
iPhone kullananlar için bir açık uygulamaları kapatmak güç tasaruffu açısıdan uygun olmadığı gibi birşey okumuştum doğru mu?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Çok sık kullandığın uygulamalarsa açık kalması mantıklı. Çok sık kullanmıyorsan kapatman daha iyi.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
arka planda uygulama yenileyi kapa direk uğraşma ben yalnızca gece yatarken şarja taktığımda tüm uygulamaları kapatıyorum

okartal27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Bununla alakalı bir YouTube videosu izlemiştim sanki her açtığımda daha çok pil kullanımı meydana geldiğinden bahsetmekteydi

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Bununla alakalı bir YouTube videosu izlemiştim sanki her açtığımda daha çok pil kullanımı meydana geldiğinden bahsetmekteydi
Doğru öyle bir konu var ama bunu sık kullandığın uygulamalarda yapmak mantıklı. Bir kere açıp bir daha 1 gün açmayacağın bir uygulamayı tutmak mantıklı değil, mesela instagrama her 3 saatte bir giriyorsan onu açık bırakmak biraz daha mantıklı

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Kullanmadığın bir uygulama neden arka planda çalışsın ki ? Kapat gitsin...

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Ben kapatmamaya alıştım, o zaman neyi az neyi çok kullandığımı önemsemiyorum

Kapatmadığında benim bildiğim açık olan uygulamalar hem telefonunu yorar, hem de pilinin çabuk bitmesine neden olur. Pilin çabuk bitince ne olur ? Gereksiz yere sarja takmak zorunda kalırsın. 500 tam sarjdan sonra da telefonunun pilini değiştirmek zorunda kalırsın

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Arka planda çok uygulama biriktirmek lazım. Eğer arka planda yenileme açıksa o uygulamalar çalışmaya ve RAM’i tüketmeye devam eder. O yüzden kapatmanız daha iyi olur. Ama öyle çok çok bir güç tasarrufu yapmaz.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
iPhone kullananlar için bir açık uygulamaları kapatmak güç tasaruffu açısıdan uygun olmadığı gibi birşey okumuştum doğru mu?
Doğru.Arka planda uygulama yenileme seçeneği kapalı ise ne kadar uygulama açarsan aç rame ve bataryaya olumsuz etkisi olmaz.Arka planda tuttuğun uygulamayı kapatıp tekrar açtığında cihaz bir miktar pil yer.Burda en doğru olay tekrar kullanacağın uygulamaları arka planda tutup,kullanmayacağın uygulamaları kapatmaktır.