İphone 8 mi yoksa İphone 8 plus mı

uumutgungor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar benim şuanda kullandığım telefon iphone 5s yeni telefon almayı düşünüyorumda.Sizce iphone 8 mi yoksa iphone 8 plus mı mantıklı olur ya da neye gore plus tercih edilir ?

uumutgungor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lutfen yardim 8 mi yoksa 8 plus mi aliyim ya da plus neye gore tercih edilir yardim suanki telefonumda iphone 5s

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Iphone 8 plus'i tercih etmenizi tavsiye ederim. Donanimsal olarsk artisi 3gb ram'e sahip olmasi sebebi ile uzun vadede onbellekleme islemlerinde daha basarili bir performans sunacaktir.

Kamera ozelliklerinde baktigizde dual kameraya sahip olmasi sebebiyle 2x kayipsiz zoom ve portre modu ile basarili fotolar yakalamanizi saglayacaktir.

Batarya kapasitesinin daha fazlasi sebebiyle de daha uzun pil suresi elde etmenenizi saglayacaktir.

Ekran boyutu konusunda 5.5" olmasi ile de buyuk ekran seviyorsaniz daha memnun edici bir deneyim alirsiniz.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
İphone 8 plus almak daha mantıklı bir tercih olacaktır

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
8 plus mantıklı olur kamera farkı donanım farkı en önemlisi batarya artısı var

Uyecik44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yaklaşık bir ay boyunca bu ikisi arasında kalmış derin araştırmalar yapmış( iphone kanadında araştırmalar çok derin olamasa da) biri olarak yazayım.(bende iphone 5s kullanıyordum).
Bu iki telefon arasında kaldığına göre iki ihtimal var ; ya yeterli paran olmadığından biraz daha zorlasam plus modelini mi alsam diye düşünmen ya da küçük telefon tercih etmen plus modelinin ekmek kesme tahtası gibi olduğunu düşünmen.

Her ikisi için de şahsen ben portre modu kullanmak istiyordum. Hatta bir ara iphone a küçük telefonlarında neden çift kamera kullanmadığı konusunda aşırı sinirlendim :) Ama o yönde olan bir telefonu var iphone x. 5500 lira ben bir telefona veririm ama verecek durumum yok. Portre modunu kısa veya uzun vadede yazılımsal olarak tek kameralı hiçbir telefona sunmayacak iphone. Batarya performansı olarak 8 plus iyi iş çıkarıyor fakat iphone 8 aldığında batarya performansı iphone 5s i ilk kullandığın gün ile aynı olacak. Apple ın bi reklamı var. İphone 8 almak için 8 neden diye. Orada portre modunu falan da eklemiş. Plus modelinden bahsediyor yani iphone 8 için reklam çalışması bile yapmadığını söylemek yanlış olmaz. İphone 8 alırsan hayatında değişecek Pek birşey olmayacak. İphone 5s in bir üst kasasında whatsapp ı muadillerine göre 0.1 sn daha erken açabilir :) iphone 8 plus gerek batarya ömrü gerem kamerasındaki yenilikler ve gelecek daha iyi güncellemeleri ile(kamera açısından bahsediyorum) seni daha uzun süre yeni telefon aldım hissiyatına sokabilir. Brn iphone 8 almayı çok istiyordum ama mantıklı bir sebep bulamadım inan ki :)
En son eehh yeter be başlarım iphonuna biri ekmek tahtası gibi diğerinde hiçbir özellik yok diğeri 5500 tl dedim mate 10 pro aldım şu an kendisiyle aşk yaşıyorum :)

(Amma parantez kullandım haa)

fthdmrkprn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Donanım zenginliği açısından 8 Plus mantıklı fakat benim gibi telefonu tek elle kullanmaya alışmış ve cebinde taşırken büyük kasa telefondan rahatsız olan biriysen 8 daha kullanışlı gelir. iP7 kullanıyorum kasa oranından da ekran oranından da memnunum.

Uyecik44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
8 yerine 7 almak çok daha mantıklı bir seçim olur bence arkadaş yazınca aklıma geldi

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Bütçe sıkıntısı yoksa ve 8 plus size 5s ten sonra çok büyük gelmeyecekse 8 plus alınır tabiki. İphone 8 e göre 3 gb ram ve çift kamera ve daha yüksek ekran çözünürlüğü artısı var. Ve 8 e göre 1 gb fazla ram olması ilerleyen zamanlarda daha iyi olacaktır. Her ne kadar ios ta ram in önemi yok diyenler olsada fazla ram iyidir. İphone 6 nın halini görüyoruz.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Arkadaslar benim şuanda kullandığım telefon iphone 5s yeni telefon almayı düşünüyorumda.Sizce iphone 8 mi yoksa iphone 8 plus mı mantıklı olur ya da neye gore plus tercih edilir ?
8 plus nedeni i8 gore ekrani daha iyi bataryasi daha iyi

Uyecik44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ooo bu ne ya iphone 8 plus mı benim 6s plusla aynıymış bak şimdi önden bak hangisi senin ki seç ahahahh

Ooo iphone x bu alırım bi dal efsane abi yaaaa

Aradaki fark diyaloglar olacaktır.