IPhone 6S Mini

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Apple gelecek yıl 4 inç'lik ekranıyla yeni mini telefonu iPhone 6S'le dikkatleri üzerine çekecek. Yeni iPhone'un gelmesiyle mevcut iPhone 6 ve 6 Plus'ların da fiyatlarında düşüşler bekleniyor.

27189922.jpg

Apple, 6. nesil iPhone modellerinde tasarım farklılığına gitti, hatta bunun yanında, zaten büyüyen ekranının dışında, kullanıcılara daha büyük ekranlı "Plus" modelini sundu. 5'inci nesilde de benzer bir farklılık deneyerek "ucuz yollu" cebi iPhone 5C'yi tanıtmıştı. Açıkçası Apple'ın, Steve Jobs'u kaybettikten sonra yeni dönemde "deneysel" çalışmalarda bulunduğunu söylesek yanılmış sayılmayız. Kaldı ki, bu konuda fanlar da ikiye ayrılmış durumdalar. Kimileri bu yenilik çalışmalarının takipçisiyken, kimileri ise Apple CEO'su Tim Cook'un yanlış yolda olduğunu düşünüyor. Ancak görünen o ki, bu tip çalışmalar sürecek. Gelen yeni haberler Apple'ın "yine" yeni bir model üzerinde çalıştığını söylüyor.

Görünüşe göre Apple, 2015 yılında yeni bir iPhone modeliyle daha karşımızda olacak. iPhone 6, iPhone 6 Plus'ın yanında yer alacak yeni telefonun adının ise iPhone 6S mini olacağı belirtiliyor. 4 inç ekran boyutunda olacak olan iPhone 6S mini, tasarım olarak da yeni nesil iPhone'lara benzeyecek.

iPhone 6S mini modeliyle, IPhone 5 boyutuna geri dönerek mini cepler kategorisinde de yer almaya hazırlanan Apple, bu yeni cebini 2015'in ikinci yarısında sunması bekleniyor. Hatta bizim tahminimiz bu tanıtımın eylül ayına sarkacağı yönünde.

Kaynak

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Büyük ekranlı IPhone telefonları sevmeyen kullanıcılar için güzel bir haber.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İşte bu!

Bu yüzden Apple'ı seviyorum.

Uzun zamandır ekran boyutunu korudu 3.5'' biraz küçüktü ama 4'' tek el için gayet rahat kullanım sunuyordu ve öyle alıştım ki arada sırada büyük telefonlar alınca yabancı hissetmeye başladım kendimi :) ama iş oyunlara veya bir şeyler izlemeye geldiğince 4'' ekran cidden kötü.

Apple bu yıl 3 adet 6,6+ ve 6s miniyi aynı anda çıkartabilirdi fakat diğer firmalar özellikle Samsung gibi yılda 10 tane telefon çıkartmak yerine kullanıcılarınada değer veriyor belirli aralıklarla çıkartıyor işte bu yüzden tebrik ediyorum cidden insan Apple kullandığına pişman olmuyor.

Benim görüşüme göre 6s mini eğer 6 plus'a göre daha güçlü bir telefon olucaksa tamam çıkabilir ama aynı donanımda olursa ben 6s miniye karşı olurum çünkü artık teknoloji ilerliyor ve 4'' ekran yetersiz gelmeye başladı gibi '' oyun oynarken ve bir şeyler izlerken '' ama normal kullanımda gayet rahat.

Bence Apple şöyle düşünmeli iphone 6'nın ekranı ne büyük nede küçük tam kullanıcılara uygun hem bir şeyler izlemek için hemde oyun oynamak için cidden ideal bir ekran ama 6+ aşırı büyük geldi bana gereksiz diye düşünüyorum o kadar büyük ekranı.

Aşırı büyük ekran seven kullanıcılarda var yada Samsung'un note serisinden direk iphone geçmek isteyenlerde olucak elbette bu yüzden büyük ekrandan devam etmek isteyebilirler, bence Apple şöyle yapmalı:

Yeni çıkartıcağı tüm telefonlarının ekranlarını iphone 6 boyutunda yapsın tabi sadece boyuttan bahsediyorum çözünürlük ppi değeri vb bunları arttırabilir, ayriyettende aynı donanımda 5,5 inçlik bir telefon çıkartsın ki sonra iphone 7 almak istediğimizde bir bakıcaz aa 7 plus daha büyük ama daha güçlüymüş şimdi ben bunu alabilirim ama çok büyük bu yüzden kullanıcılarını bir alt model almaya zorlamamalı aynı donanımda olsun hem büyük hemde küçük ekran seven kullanıcıları arasında eşitsizlik olmasın, daha sonradan 7s çıkartmak isterse onu her iki telefondan da daha güçlü yapabilir ona lafım yok umarım dediklerim doğuru çıkar :)

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Onu geçin mini olmasin ismi samsung'dan çalıntı olur.

Reaksiyon puanı
16,128
bunu da yamultmaya çalışırken yamulanları izleriz artık...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Onu geçin mini olmasin ismi samsung'dan çalıntı olur.

Mini bir şeyin ufak versiyonuna verilen isimdir, 6 ve 6 plus büyük telefonlar ve 6s'in ekranı özellike küçük ekran sevenler için küçük yapılıcak bu yüzden mini koymaları gayet normal, sadece apple değil diğer tüm telefon firmalarıdamı samsungdan çalıntı yaptı?

Reaksiyon puanı
16,128
mini™ ifadesi yok yani herkes kullanabilir tabi araba yaparsa kullanamaz mini ™ cooper var.
F56_cooper_01_front_3-4_gallery_720.jpg

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mini bir şeyin ufak versiyonuna verilen isimdir, 6 ve 6 plus büyük telefonlar ve 6s'in ekranı özellike küçük ekran sevenler için küçük yapılıcak bu yüzden mini koymaları gayet normal, sadece apple değil diğer tüm telefon firmalarıdamı samsungdan çalıntı yaptı?

Başka isim verebilirlerdi herşeye isim bulan firmalar bunu mu bulamayacaklar?

1Soda1Sigara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fiyatlarda pek bir düşüş olacağını sanmıyorum açıkcası.

Reaksiyon puanı
16,128
düşüş yok yükseliş var planda ek vergi gelecek %20 filan ithalat'ın önünü kesme derdindeler...
bu mantıklı olsa da kendi içinde mantıksızlığı da barındıran bir durum.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Mini ismi zaten genel bir isim yenisini bulmak zorunda değiller bu mini adının sahibide samsung değil ne yazık ki :)
Evet LG,SONY ve hTC mini ifadesini kullanıyor.Ama gerçekten mini kelimesini donanımı kısarak göstermeleri rahatsız edici.

Compact kelimesini kullanan SONY ise;

Apple'ın biraz daha yaratıcı olması gerektiğini düşünüyorum.

Ve zaten 1,4 Ghz hıza kadar ulaşmış APPLE cihazların 1,2 Ghz i6S mini diye bir cihaz çıkarması çok komiğime gider. Hem 1,2 Ghz'yi eski A6 işlemci çekirdeğine göre üretmesi gerekir hem de üstte belirttiğim gibi SONY gibi donanımı kısmayarak bir mini cihaz üretmesinin yakışık almayacağını düşünüyorum.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Evet LG,SONY ve hTC mini ifadesini kullanıyor.Ama gerçekten mini kelimesini donanımı kısarak göstermeleri rahatsız edici.

Compact kelimesini kullanan SONY ise;

Apple'ın biraz daha yaratıcı olması gerektiğini düşünüyorum.

Ve zaten 1,4 Ghz hıza kadar ulaşmış APPLE cihazların 1,2 Ghz i6S mini diye bir cihaz çıkarması çok komiğime gider. Hem 1,2 Ghz'yi eski A6 işlemci çekirdeğine göre üretmesi gerekir hem de üstte belirttiğim gibi SONY gibi donanımı kısmayarak bir mini cihaz üretmesinin yakışık almayacağını düşünüyorum.

6 Yada 6+ dan daha düşük donanımla geliceğini sanmıyorum hem gelsede bir şey fark etmiyor hepsi aynı performans hemen hemen '' 5s,6,6+,6s ''

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
küçük ekran severler için atılması gereken bir adımdı