Pahalılık el yapımı üründe kendini gösterir anladım da iphone 6yı diğer telefonlardan çok üstün tutan, diğer telefonların hiç bir şekilde yapamadığını ve sadece onun yaptığı ne var bir söyleyin de bilelim. Ne için bu kadar pahalıymış?Pahalılık ve zenginlik göreceli be kardeşim. Sen iPhone ye pahalı diyosan vertu gormemissin.
Ayni mantık arabalarda da var 2014 BMW m8 900bin tl 2007 3.16 45bin aynı mantık. Sen m8 alacak adama "onun yerine 9 tane 100 binlik araba al aynı isi görür paran bosa gitmesin" diyebilir mısın? Ne yazık ki geliri düşük olan ınsanlarımız bile borç harç alıyorlar telefonları sonra çok pahalı diyorlar. Pahalıysa alma güzel kardeşim, bütçene uyan telefonu al. Vertu da pahalı ama onu hic soylemiyosun? Sadece arama ve mesaj atma özelliği olan statü sembolü bir telefon. Ama ona laf edemiyorsun.
Allah'tan kredi kartına taksit olayi bitti de yavaş yavaş azaliyor bu durum.
Vertu alacak adam gidip iphone mi alacak peki? Ben onun yerine bunu alın gibi bir tabir de kullanmadım hem.
Hiç merak etmeyin iphoneye bütçe yeterken başka telefon aldık, onun yerine bunu al demek için değil ondan daha üstün olduğunu düşündüğümüz için.
Adı üstünde statü telefonu vertu, iphone de anca masaya koyup kendini statü sahibi ettiğini sandığın telefon olur. Kendi örneğiniz bile mantık hatası içeriyor. 900 bin liralık araç statü göstergesi olur ama 45 binliği herkes alır. İphone 6yı da herkes alabilir ama gidip de pahalı olduğundan almamazlık yapmaz, o parayı etmediği için almaz. Görüyoruz üretim maliyetlerini, neyin ne ettiğini az çok biliyoruz.