Iphone 6 ve Iphone 6s pahalı mı?

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Pahalılık ve zenginlik göreceli be kardeşim. Sen iPhone ye pahalı diyosan vertu gormemissin.
Ayni mantık arabalarda da var 2014 BMW m8 900bin tl 2007 3.16 45bin aynı mantık. Sen m8 alacak adama "onun yerine 9 tane 100 binlik araba al aynı isi görür paran bosa gitmesin" diyebilir mısın? Ne yazık ki geliri düşük olan ınsanlarımız bile borç harç alıyorlar telefonları sonra çok pahalı diyorlar. Pahalıysa alma güzel kardeşim, bütçene uyan telefonu al. Vertu da pahalı ama onu hic soylemiyosun? Sadece arama ve mesaj atma özelliği olan statü sembolü bir telefon. Ama ona laf edemiyorsun.
Allah'tan kredi kartına taksit olayi bitti de yavaş yavaş azaliyor bu durum.
Pahalılık el yapımı üründe kendini gösterir anladım da iphone 6yı diğer telefonlardan çok üstün tutan, diğer telefonların hiç bir şekilde yapamadığını ve sadece onun yaptığı ne var bir söyleyin de bilelim. Ne için bu kadar pahalıymış?
Vertu alacak adam gidip iphone mi alacak peki? Ben onun yerine bunu alın gibi bir tabir de kullanmadım hem.
Hiç merak etmeyin iphoneye bütçe yeterken başka telefon aldık, onun yerine bunu al demek için değil ondan daha üstün olduğunu düşündüğümüz için.
Adı üstünde statü telefonu vertu, iphone de anca masaya koyup kendini statü sahibi ettiğini sandığın telefon olur. Kendi örneğiniz bile mantık hatası içeriyor. 900 bin liralık araç statü göstergesi olur ama 45 binliği herkes alır. İphone 6yı da herkes alabilir ama gidip de pahalı olduğundan almamazlık yapmaz, o parayı etmediği için almaz. Görüyoruz üretim maliyetlerini, neyin ne ettiğini az çok biliyoruz.

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben sizi tenzih ediyorum alıntı yaptıgım kısım sadece "pahaliysa almayın" kismiydi. Geri kalan sizinle alakalı değil üzerinize alınmayın lütfen.
Ve bir malı sadece üretim maliyetine göre değerlendirmek insafsızlık olur. Üretim aşamasına gelene kadar bir sürü gider var. En önemlisi senede 2 telefon çıkaran bir firma istediği fiyatı isteyebilir bence telefonlarına. Kullanici da ister alır kullanır, isterse drop test yapar Youtube ye koyar. Pahalı diye bu kadar öldürmeye gerek yok. Zaten piyasadaki her marka aşağı yukarı aynı özelliklere sahip ürün çıkarıyor piyasaya. Daha iyisi olduğunu düşünen varsa alsın EN iyisini kullansın;)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben sizi tenzih ediyorum alıntı yaptıgım kısım sadece "pahaliysa almayın" kismiydi. Geri kalan sizinle alakalı değil üzerinize alınmayın lütfen.
Ve bir malı sadece üretim maliyetine göre değerlendirmek insafsızlık olur. Üretim aşamasına gelene kadar bir sürü gider var. En önemlisi senede 2 telefon çıkaran bir firma istediği fiyatı isteyebilir bence telefonlarına. Kullanici da ister alır kullanır, isterse drop test yapar Youtube ye koyar. Pahalı diye bu kadar öldürmeye gerek yok. Zaten piyasadaki her marka aşağı yukarı aynı özelliklere sahip ürün çıkarıyor piyasaya. Daha iyisi olduğunu düşünen varsa alsın EN iyisini kullansın;)
İşin kötüsü biz bunları kabul ettikçe daha da yüksek fiyattan gelmeye başladılar, bizim ülkenin eti ne budu ne bu telefonların fiyatını normal karşılıyor. 1e 3 vermeye alıştı millet. Onlar alıştıkça firmalar daha da azdı.
İnsafsızlıksa insafsızlık, apple 180 dolara telefon üretip bunu sırf stabil yazılımı var diye pahalı satmasının çok bir anlamı yok.
Ben o piyasada aşağı yukarı aynı özellik ve fiyata telefon çıkaranları da onaylamıyorum. Apple diye de bir sürü para vermenin anlamı yok bu alete. Apple kullanıcıları bile fiyasko diyor.
Sırf cücük kadar ekranı var diye apple almamıştım, şimdi ekran sorunu kalmadı ama fiyat sorunu var:)

-

Ozzynight

Doçent
Reaksiyon puanı
12
İphone 6 yada plus alıcağıma Gider Ps 4 konsol alır paranın üstü ile gezer dolaşırım.
Bu telefonu alıcağıma yeni bi sistem toplarım i7 li yada amdli gaming kasası kurarım.
Cep telefonu bu kadar haketmiyor.
300 tl vergi parası
Şirket karı var işin içinde
Telefonun taş çatlasın üretim bedeli 600$

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Kapitalizmde pahalı diye bir şey yoktur. Fakir ve zengin vardır. Der geçerim. :sleep:

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Kapitalizmde pahalı diye bir şey yoktur. Fakir ve zengin vardır. Der geçerim. :sleep:
Bir de kapitalizmin köleleleri vardır. Sunulan her şeye koşa koşa gidip para vererek alanlar vardır. Önceki üründen çok farkı olmasa da kamp kuranlar, sıraya geçip de sırası geldiğinde soyulanlar vardır.

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bir de kapitalizmin köleleleri vardır. Sunulan her şeye koşa koşa gidip para vererek alanlar vardır. Önceki üründen çok farkı olmasa da kamp kuranlar, sıraya geçip de sırası geldiğinde soyulanlar vardır.

Ben öğretmenim, zihin engelliler öğretmeni. Güzel para kazanıyorum ve kazandıgım her kuruş helal. Ben simdi bu ürünü alınca köle mı oluyorum? Yoo tabiki de olmuyorum. Ben evime nutella alabiliyorum bir baskası da çikonella alabiliyor, teknik olarak aynı şey, bu beni köle mi yapıyor? ben 450.000tl lik evde oturuyorum baskası da 80.000 tl lik evde oturuyor peki bu beni köle mi yapar?
Ornekler uzar gider. Asıl konumuza donecek olursak [MENTION=144253]Stilex[/MENTION]jel in dediği gibi sadece "zengin ve fakir vardır" çok da kasmaya gerek yok;)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben öğretmenim, zihin engelliler öğretmeni. Güzel para kazanıyorum ve kazandıgım her kuruş helal. Ben simdi bu ürünü alınca köle mı oluyorum? Yoo tabiki de olmuyorum. Ben evime nutella alabiliyorum bir baskası da çikonella alabiliyor, teknik olarak aynı şey, bu beni köle mi yapıyor? ben 450.000tl lik evde oturuyorum baskası da 80.000 tl lik evde oturuyor peki bu beni köle mi yapar?
Ornekler uzar gider. Asıl konumuza donecek olursak @Stilexjel in dediği gibi sadece "zengin ve fakir vardır" çok da kasmaya gerek yok;)
Evet gayet açık bir şekilde köle yapıyor, koşulsuz şartsız o fiyatı kabul ediyorsanız kölesiniz bu kadar basit. Hem de para vererek yapıyorsunuz. Sizin 450binlik evde oturmanız da başkalarını fakir yapmıyor.
O sadece sizin gibi egosunu tatmin etmek için uğraşmaya gelmiş yazmış gitmiş.

Bu fiyatta telefon olmaz bunu kafanıza sokun artık. Alacaksanız da alın gelip burda senin paran yok naraları atmayın.

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Evet gayet açık bir şekilde köle yapıyor, koşulsuz şartsız o fiyatı kabul ediyorsanız kölesiniz bu kadar basit. Hem de para vererek yapıyorsunuz. Sizin 450binlik evde oturmanız da başkalarını fakir yapmıyor.
O sadece sizin gibi egosunu tatmin etmek için uğraşmaya gelmiş yazmış gitmiş.

Bu fiyatta telefon olmaz bunu kafanıza sokun artık. Alacaksanız da alın gelip burda senin paran yok naraları atmayın.

Ben kimseye paran yok demedim artı kirada oturuyorum. Ornek verdim.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Htc m8 çok başarılı olmayan kamerasına rağmen 2499'dan girmişti sanırım piyasaya
İphone 6 bu açıdan daha iyi fiyatı ama daha da iyi olabilirdi
Aslında kafama takılan bişey var 2399'tlden başlayan fiyatlarla demek ne demek
Bazı ıvır zıvır bişeylerle fiyat artacak mı demek?

Htc m8 32GB olarak geliyor 16 değil o yüzden fiyatlandırması o şekilde.

Reaksiyon puanı
16,128
şu gerçek var bazıları ayranı yok içmeye tahtırevanla gidiyor... şeklinde takılıyor sonra sigara alacak parası bile olmuyor...

boundles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 senedir android kullanıyorum yakınlarımda ios kullananlar var farkı çok açık iphone baya bir uzan zaman guncelleme alıyor fakat android de yok en son htc desire x aldım 2 senedir kullanıyorum aşırı donma kasma abımde 4s var hiç bişey yok dusurdu sıfır telefon geldi fark açık ve net ortada

Uakbacakcom

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir sorum olacak sizce 64 gb iphone 6 mı almalıyım yoksa 16 gb lık iphone 6 plus mı???

theBUBY

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bir sorum olacak sizce 64 gb iphone 6 mı almalıyım yoksa 16 gb lık iphone 6 plus mı???

Bence saçma bir soru. Apple sitesinde gayet güzel açıklamış "hangi depolama kapasitesini secmeliyim" tarzı bir link olacak iPhone sayfasında.
Bir digeri kimse sizin telefonu nasıl kullanacağını bilmiyor ki. Siz kullanım alanlarını söyleyin yardımcı olmak isteyen arkadaslar da ona göre cevaplasın.

onurmx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eğer 10000+ maaşınız varsa bütçenize uygun bundak düşük maaşlı kişilerin tüm paralarını telefona yatırdıklarını hala inanamıyorum

tansel.er

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
16 gb artik kaldirilip 32 gb alt sinir standart haline getirilmeli. İos8 guncellemesi bile artik neredeyse 6 gb bos alan istiyor.