İphone 6 kullanıyorum ön mikrofonum bazı uygulamalarda çalışıp bazılarında çalışmıyor. İnstagram ,google gibi uygulamalarda sorunsuz çalışırken telefonun kendi kamerasında sesim hiç çıkmıyor. Siri yaklaşıp bağırırsam duyuyor. Sorun ne olabilir ??
Evet aktiftelefondan ayarlar-gizlilik-mikrofon girip; hepsinin aktif mi kontrol edermisiniz
Telefonunun mikrofonu su ile temas ettiğse olablir
Haklısın tam okumamıştım sorununusu ile temas etse; tüm uygulamalarda mikrofon çalışmaz.
İos yazılımını güncelledim malesef sorun düzelmedi. Sesli notlarda normal çalışıyor mikrofonlar . Dediğim gibi kendi kamerası, siri ve whatsapp ta sorun var. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim yine de .normalde 3 adet mikrofon oluyor; altta, ahize yanında ve arkada kamera yanında. mikrofonların arızalı olup olmadığını tespit için; sesli notları açıp kayıt tuşuna basıp telefona konuşu ve dinleyin. bu işlemi özellikle kılıfsız yapın. belki kılıf engel oluyordur. eğer bir sıkıntı görmüyorsanız ve sıkıntı devam ediyorsa ios yazılımını yükseltmenizi öneririm yada bir servise başvurun
Aktifayarlar-whatsup-mikrofon aktif mi kontrol edebilir misiniz?