iPhone 6 kendi kendine yandı

murratc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler, 30.06.2015 tarihinde Apple Iphone 6 16 gb telefon aldım, 19.12.2015 tarihinde gece 23:30 gibi telefonun yanma sesine uyandım, telefonum yanıyordu, şarjda değildi. Telefonun sol tarafından maytap yanar gibi alev çıkıyordu ayrıca oda yanma sonucu oluşan zehirli gazla dolmuştu.Panikle telefona sarıldım ve elim yandı eriyen plastik kılıf elime yapıştı. Aile Hekimi 3 gün iş göremez raporu verdi.Apple servisiyle iletişime geçtim telefonun fotoğraflarını gönderdim, sonra Erzurum'da Başarı servise götürdüm. Serviste telefonun içinin fotoğraflarını gönderdi.Bir gün sonra Apple beni arayarak ne talep ettiğimi sordu, bende neden böyle bir olayın olduğunu öğrenmek istediğimi ve bir daha Iphone kullanırken yanma olmayacağını garanti etmelerini istedim.Ayrıca telefonun bir üst modelini talep ettim.Talebinizi değerlendirip size dönüş yapacağız dediler, daha sonra tekrar beni arayarak bir üst modelinin mümkün olmadığını, telefonun sıvı sensörlerine sıvı teması olduğunu söylediler.Erzurum Başarı servisini arayarak neden böyle bir olay olduğunu sorduğumda ise; ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını, telefonun içinin tamamen yandığını ve SIVI sensörlerininde tamamen yandığını belirttiler.Ben kendimden eminim telefona hiçbir şekilde sıvı teması olmadı.Tüketici kanununa göre tüketicinin güvenliğini tehlikeye sokan ayıplı maldır. Iphone kullanıcılarının dikkatine.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Geçmiş olsun hocam, direk tüketici hakem heyetine başvurun ve ücret iadesi isteyin + sağlık masraflarının karşılanamsınıda talep edebilirsin.

murratc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yatakta, cebimde, arabada olabilirdi veya gece telefon yanarken uyanamayabilirdim.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Geçmiş olsun iyi ki senden uzakmış. Sıvı teması olsa dahi böyle bir şey kabul edelilebilir bir durum değil.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
olay amerikada olsaydı bu olay başına gelen kişi milyon dolar tazminat alırdı, tüm haberlerde de yer alırdı. bizde bir üst model telefonu bile vermiyorlar. ve hala bu adamlara para kazandırıyoruz.

murratc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle sıvı teması olmayan ve sıvı sensörleri yanan telefona sıvı teması teşhisi koydular.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,387
Geçmiş olsun hocam, hakkınızı arayın.

murratc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolasın hocam, neler yapabilirim araştırıyorum

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
İyi günler, 30.06.2015 tarihinde Apple Iphone 6 16 gb telefon aldım, 19.12.2015 tarihinde gece 23:30 gibi telefonun yanma sesine uyandım, telefonum yanıyordu, şarjda değildi. Telefonun sol tarafından maytap yanar gibi alev çıkıyordu ayrıca oda yanma sonucu oluşan zehirli gazla dolmuştu.Panikle telefona sarıldım ve elim yandı eriyen plastik kılıf elime yapıştı. Aile Hekimi 3 gün iş göremez raporu verdi.Apple servisiyle iletişime geçtim telefonun fotoğraflarını gönderdim, sonra Erzurum'da Başarı servise götürdüm. Serviste telefonun içinin fotoğraflarını gönderdi.Bir gün sonra Apple beni arayarak ne talep ettiğimi sordu, bende neden böyle bir olayın olduğunu öğrenmek istediğimi ve bir daha Iphone kullanırken yanma olmayacağını garanti etmelerini istedim.Ayrıca telefonun bir üst modelini talep ettim.Talebinizi değerlendirip size dönüş yapacağız dediler, daha sonra tekrar beni arayarak bir üst modelinin mümkün olmadığını, telefonun sıvı sensörlerine sıvı teması olduğunu söylediler.Erzurum Başarı servisini arayarak neden böyle bir olay olduğunu sorduğumda ise; ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını, telefonun içinin tamamen yandığını ve SIVI sensörlerininde tamamen yandığını belirttiler.Ben kendimden eminim telefona hiçbir şekilde sıvı teması olmadı.Tüketici kanununa göre tüketicinin güvenliğini tehlikeye sokan ayıplı maldır. Iphone kullanıcılarının dikkatine.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Bence sizin hatanız telefonunuzun bir üst modelini istemek olmuş.Siz bence swap olayındaki gibi telefonunuzun aynısını isteseydiniz çünkü siz öyle dediğiniz için firmayı biraz kuşkulandırmış olabilirsiniz.Çünkü sigorta olayındaki gibi bazı insanlar sigortadan para almak için araçlarını kundaklıyorlar.Ve applestore a gitmiş bir insan olarak telefonu kasıyo diye değişim isteyen bir sürü insan var.Hakkınızı arayın ama bence yanlışınız bu olmuş.

Ö

öküz gözü

SDN Okuru
bataryadan kaynaklı yanma şekli hava ile temas etmiş olduğunu belli ediyor sıkıntı senden kaynaklanmıyor batarya ısınıp plastik kılıfını açıp yanmış...

Pvons

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yurtdışına şikayet etmeni öneririm.

murratc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Apple Türkiye şu anda sadece aracılık yapıyor İrlanda ile benim aramda.İrlanda'da merkezi varmış, oradakiler veriyor talimatları...

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Keşke üst model istemeseydiniz üst model isteyince bilerek yaptığınızı düşünmüşlerdir neyse iki seçenek sunarlar
1.Üzerine 1.500 ekleyip telefon modelinin aynısını alırsınız
2.Yanan cihaz yerine Size swap yani 0'a yakın cihaz verirler.

Ö

öküz gözü

SDN Okuru
Apple bataryayı ucuza maletmeye özen gösterdikçe patlamaya ve yanmaya devam edecek...

C

-conficker-

SDN Okuru
abartıyorlar bunun bir sınır sayısı var sorunlu demek için misal 100bin için 100 tane şuan için bir tehlike yok.

alperkus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba
Bu tür problemler hemen hemen her Li-On ve Li-Po pillerde olabiliyor. Bunun sebebi ise orjinal olmayan şarj aletleri pili bozabiliyor. Birde bu piller darbe ile patlaya biliyorlar. Telefonu düşürmek bile pile zara verebiliyor.

Ö

öküz gözü

SDN Okuru
Merhaba
Bu tür problemler hemen hemen her Li-On ve Li-Po pillerde olabiliyor. Bunun sebebi ise orjinal olmayan şarj aletleri pili bozabiliyor. Birde bu piller darbe ile patlaya biliyorlar. Telefonu düşürmek bile pile zara verebiliyor.

iftira atma konu sahibi original şarj aleti kullanıyor + darbe ile patlama yada yanma huafe... çelik ve su + hava ile temas ederse patlama ve yanma oluyor...