iPhone 6 Kamera Lens

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba, iPhone 6 cihazımın düşmesi sonucu kamera lensi kırıldı garantisi var ama çevreden edindiğim bilgiye göre dış aksam zarar görürse cihaz garanti dışı kalır diyolar. Sizce böyle bişey varmı yani cihazı garantiye göndersem benden ücret talep ederlermi ? Bide bu sıkıntıyla uğraşırken ahize sesi bayağı azaldı nerdeyse yanımda bir kişi konuşurken telefondan gelen sesi duyamıyorum. Garantiye göndersem garanti dışı diyip ücret talep ederler mi yoksa cihaz yapılmadan geri mi gönderirler ? Dışarıda yaptırmak daha ucuza mal oluyor ama garantisi varkende bozmak istemiyorum.

İyi forumlar.

Jacarjf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu nereden aldınız ve kasko yaptırdınız mı telefonlara yapılan özel kaskolardan ?

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasko yok cihazı biraz pahalı bulduğum için bozdurma şeklinde aldım turkcell store'den alınma cihaz

Jacarjf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Düşürmeden kaynaklı sorunlar kullanıcı kaynaklı olduğu için garanti kapsamına girmiyor sizden belirli bir ücret karşılığı yapılır.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Öncelikle merhaba, iPhone 6 cihazımın düşmesi sonucu kamera lensi kırıldı garantisi var ama çevreden edindiğim bilgiye göre dış aksam zarar görürse cihaz garanti dışı kalır diyolar. Sizce böyle bişey varmı yani cihazı garantiye göndersem benden ücret talep ederlermi ? Bide bu sıkıntıyla uğraşırken ahize sesi bayağı azaldı nerdeyse yanımda bir kişi konuşurken telefondan gelen sesi duyamıyorum. Garantiye göndersem garanti dışı diyip ücret talep ederler mi yoksa cihaz yapılmadan geri mi gönderirler ? Dışarıda yaptırmak daha ucuza mal oluyor ama garantisi varkende bozmak istemiyorum.
İyi forumlar.

Garanti dışı büyük ihtimalle.900-1000 lira arası bir paraya sıfırını verirlerApple store da bizzat ben şahit oldum.

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya kamera lensi önemli değil dıştan lens değişimi yapcak birini buldum ama ahize için göndersem ücret talep ederler mi ?

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yetkisiz müdahaleler cihazı tamamen garanti dışı bırakır. Bundan sonrasında Apple Store ve yetkilendirdiği servislerden bırak ücretsiz yaptırmayı, ücretini ödeyerek yaptırmak istesen bile kimse elini sürmez cihaza.

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman hiç garantiye göndermeye gerek yok kamera lensi 7.5 tl ahize 11 tl değişimini de yapıcak arkadaş var garantiye göndermiyim teşekkürler :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Lensin 7.5 TL olduğuna hiç inanmıyorum :D

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Eğer ki bir Apple Store'a giderseniz, belli bir ücret karşılığında size yeni bir iPhone verirler.
Eğer Apple Store'a gitme imkanınız yoksa Pupa, Troy gibi bir Apple Premium Reseller'a da gidebilirsiniz. Ama Apple Store'a gitmek çok daha yararlı olacaktır.

Bir lens 7.5TL.. sonra "Kamera ütü gibi fotoğraf çekiyor" demeyin de. :P

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer ki bir Apple Store'a giderseniz, belli bir ücret karşılığında size yeni bir iPhone verirler.
Eğer Apple Store'a gitme imkanınız yoksa Pupa, Troy gibi bir Apple Premium Reseller'a da gidebilirsiniz. Ama Apple Store'a gitmek çok daha yararlı olacaktır.

Bir lens 7.5TL.. sonra "Kamera ütü gibi fotoğraf çekiyor" demeyin de. :P

hocam lens kırık olduğu için sonuçta garanti dışına çıkmıyor mu cihaz ? eğer çıkmıyorsa dediğin gibi götüreyim ama lens fiyatı hakkında arkasındayım çünkü anakartı yanmış iphone'den sökülücek :)

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
hocam lens kırık olduğu için sonuçta garanti dışına çıkmıyor mu cihaz ? eğer çıkmıyorsa dediğin gibi götüreyim ama lens fiyatı hakkında arkasındayım çünkü anakartı yanmış iphone'den sökülücek :)

Sen olayı anlamamışsın senin elindeki iphone un garantisi var şuanda gidersen sana 1100 tl galiba gibi bir ücret karşılığında yeni iphone verecekler.Ama telefonunu açarsan ve kendin müdahale edersen garantin artık olmayacak.Kısaca ya 1100 tl ye yeni iphone alırsın ya da garantiden olur kendin tamir edersin olay bu.

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sen olayı anlamamışsın senin elindeki iphone un garantisi var şuanda gidersen sana 1100 tl galiba gibi bir ücret karşılığında yeni iphone verecekler.Ama telefonunu açarsan ve kendin müdahale edersen garantin artık olmayacak.Kısaca ya 1100 tl ye yeni iphone alırsın ya da garantiden olur kendin tamir edersin olay bu.

Kesinlikle doğru ama biraz detaylandırıp örneklendirmek gerekirsek eğer; mesela bu sorundan sonra telefon suya düştü ve çalışmıyor. Telefonu da servise verdin cihaza bakacaklar yetkisiz müdahale var mı diye;

1) Var : Geçmiş olsun kardeş buna biz müdahale edemeyiz bu da yetkisiz müdahale var. Parasını versen de tamir edemeyiz bunu.
2) Yok : Getir kardeş bunu yenisi ile değiştirelim.

inşallah açıklayıcı olmuştur.

YeniCherry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle doğru ama biraz detaylandırıp örneklendirmek gerekirsek eğer; mesela bu sorundan sonra telefon suya düştü ve çalışmıyor. Telefonu da servise verdin cihaza bakacaklar yetkisiz müdahale var mı diye;

1) Var : Geçmiş olsun kardeş buna biz müdahale edemeyiz bu da yetkisiz müdahale var. Parasını versen de tamir edemeyiz bunu.
2) Yok : Getir kardeş bunu yenisi ile değiştirelim.

inşallah açıklayıcı olmuştur.

Arkadaş bi kamera lensi ve ahize için 1100 tl nasıl bi rakamdır mantıklı mı sizce ? kamera lensinin dıştan camı bile değişiyo içi açılmasına gerek yok 90c sıcaklıkta salıveriyo lens çerçevesi ama ahize olayı karışık ekran vidaları var minimetrik altından ekran jakı geçiyo yanlış vidayı yanlış tarafa takarsan ekran çöpe gidiyo ahize için açılır yani kasa kamera lensi için değil

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaş bi kamera lensi ve ahize için 1100 tl nasıl bi rakamdır mantıklı mı sizce ? kamera lensinin dıştan camı bile değişiyo içi açılmasına gerek yok 90c sıcaklıkta salıveriyo lens çerçevesi ama ahize olayı karışık ekran vidaları var minimetrik altından ekran jakı geçiyo yanlış vidayı yanlış tarafa takarsan ekran çöpe gidiyo ahize için açılır yani kasa kamera lensi için değil

"Arkadaş bi kamera lensi ve ahize için 1100 tl nasıl bi rakamdır" düşüncesi yanlış bir kere. 1100 tl nin karşılığında sana sıfır cihaz veriyorlar ahizeni tamir edip kıytırık ne olduğu belirsiz ( cam mıdır mika mıdır nedir ) bir parçayı oraya yapıştırmıyorlar. 1100 lira çok geliyor ama ne yapsınlar 100 liraya yeni cihaz mı versinler bu mu yani?

Ben seni uyardım daha sonrasında telefon komple gider ve açılmazsa bilmeden yaptım ben bunu yetkisiz müdahale olursa bakmazlar diye kimse bana söylemedi keşke söyleselerdi diye düşünmezsin artık çünkü kendi tercihin.

L30Nardo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde kameranın lensinin camı düşmüş nerden ne kadar bi maliyete yaptırdın öğrenebilirmiyim.