Iphone 6 16 vs 16 gb ve Türkiye vs Amerika

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunun hakkında bir sürü başlık ve yazı okudum ama sorunum kendimle alakalı olduğu için başlık açıyorum gereksiz olduysa özür dilerim.

Iphone 6 silver almaya karar verdim ama çoğu kişinin kafasını kurcaladığı gibi benimde 16 mi 64 gb mı olmalı mı sorusu kafamı kurcaladı

2 yıllık fotoğraf birikimim 5 bin civarında. Bilgisayara yedekleme falan uğraşmayı sevmem.
Video pek çekmem.
Çok boyutlu oyunlarda indiririm ama bir süre oynadıktan sonra genelde sıkılır silerim.
Müzik depolamam.
Telefona şu ana kadar hiç diziydi filmdi atmadım format dönüştürmek gibi şeylerle uğraşmamak için ama neden olmasın.
Uzun süreli kullanmak istiyorum (3-4 yıl)

Fiyat farkını da göz önünde bulundurarak, sizce 64 mü yoksa 16 gb mı almalıyım ?

Bir diğer sorunum iste -fiyat ve garanti koşullarını düşünerek- Türkiye'den mi yoksa Amerika'dan mı almalıyım ?

hardrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dediğin koşullarda 64 gb alman daha mantıklı.
türkiyede 2350 tl olan iphone 6 16gb amerikada vergiler dahil 700 dolar + pasaport masrafıyla ortalama 1700 e filan denk geliyor yani 700 tl ye yakın bi fiyat farkı mevcut amerikadan getirtmek her şekilde daha karlı

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64 gb iyi hosta en az 30-40 gb'i bos kalicak onun insan ister istemez deger mi diye dusunuyor. 16 gb'dan da emin olamadim her yeni ios surumu daha cok depolama alani gerektiriyor. Parasal acidan Amerika'dan almak mantikli da garanti isi nasil oluyor hic bilmiyorum.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
64 GB lık al kafan rahat olsun. Zaten 5bin tane fotoğraf ortalama 10-15 gb alan işgal eder.

Amerikadan gelen iphoneların Türkiyede garantileri geçerli olmuyordu sanırım. bu durumu göz önüne almanda fayda var.