Tys23
Dekan
2013'ün Eylül ayında çıkmış bir cihaz 1000-1700 arası çoğu cihazdan daha performanslı. İphone 5s'in kullanıcılara göre kötü yanı pil ve ekran boyutu. Apple'ın bu uzun ömürlülüğü'nü neye bağlıyorsunuz ?
Android'in daha çokk yolu var.Sistemin fazla yükünün olmamasına bağlıyorum. Zaten azıcık özellikli sistem güncellemesi gelince perte bağlıyorlar ama yine de dayandıkları süre kayda değer bir süre.
Bir diğer husus ise tek çeşit olması. Sadece kendisine has yazılımı olması. Ona rağmen bir çok sorun çıksa da hızlı güncelleme desteğiyle hallediyorlar neyse ki.
Bir uygulamada şöyle bir yazı okudum:
![]()
Android'lerin işi ne kadar da zor..
Sana katılıyorum. ios 9 ile birlikte git gide çuvallamaya başladı cihaz .Stabilite hızlılık vesaire kalmamıştı benim cihazda artık sinir bozma derecesindeydi satıp elden çıkarttım.Sattıktan sonra Note 5'e geçiş yaptım.Mutluyum.Halen stabil, hızlı, 64 bit işlemciyle tüm oyunları kaldırabilen küçük canavar. Ancak Apple iOS 10 ile sırf iPhone SE satmak için bu telefonu ve diğer 4inç telefonlarını yavaşlatabilir.
Tamam güzel yazmışın ancak bu hala 5s alınmaz diye direten arkadaşlara açılmış bir konuydu bu . Apple plus se gibi çözümleri yapmassa geçen seneki satış rakamlarına ulaşamazdı. Neyse muhtemelen 7'De tokatlar piyasayı.@Tys23 gakko olay basit
- tek model üzerinde çalışan mühendisler
-tek tip donanım( donanım bütünlüğü)
-kendi yazılımlar (hiçbir marka kendi yazılımı olmayan bir şeyi gereği kadar iyi tanıyamaz)
-uygulamalar tek seri cihaz ve işletim sistemine göre hazırlanıyor
bana göre işletim sisteminin hası ios ve wp dir. Apple eski zamanlarında çok güzeldi yenilik bekliyorduk ama Sayın Jobs vefat edince bana göre inovasyon da gerilediler. Modeller birbirine benzemeye başladı plastik kasalı modeller ile ucuz cihazlar yapıldı eskiden Apple statü göstergesiydi (bana göre) ama şuan pek kalmadı hele ki model sayısı artınca se, plus vs bana komik gelmeye başladı önceden 4 alırdık sonra gider biraz daha iyileştirilmişi 4s i alırdık ama 4 se 4 plus almazdık
bunlar benim düşüncem ama hala ios u severim biraz daha kullanışlı olsa bilgisayarı olmayan insan itunnesi virüs vari her bilgisayara kurmak zorunda kalmasa daha güzel.
android konusuna girmek istemem ama bu kadar model de olsun tamam ama tutupda 30 dolarlık cihazda 6,0 kullanacak 3000 liralık da bu güzel durmuyor bence tamam donanımı farklı hatta herşey farklı ama işletim sistemi ney desen oda aynısını söylüyor sende komik...
Sizin cihaz pert'e çıkmış o zamanSana katılıyorum. ios 9 ile birlikte git gide çuvallamaya başladı cihaz .O yüzden Note 5'e geçiş yaptım.Stabilite hızlılık vesaire kalmamıştı benim cihazda artık sinir bozma derecesindeydi satıp elden çıkarttım.Mutluyum.![]()
Pertten kastınız? Sapasağlamdı telefon kondisyonu iyiydi 9 -10 ay kadar kullandım. Note 4 de güzel cihaz neden öyleSizin cihaz pert'e çıkmış o zamanBende sıkıntı yok ve evde 2 tane 5s var
Şuan note 4 'e sahip tanıdıklarım satamadıkları için iphone se'ye geçemiyorlar.
Kendi kendine kapaniyor. Sizin cihazda bi sıkıntı varmış o zananPertten kastınız? Sapasağlamdı telefon kondisyonu iyiydi 9 -10 ay kadar kullandım. Note 4 de güzel cihaz neden öyle![]()