İphone 5s'in Gücü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tys23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
2013'ün Eylül ayında çıkmış bir cihaz 1000-1700 arası çoğu cihazdan daha performanslı. İphone 5s'in kullanıcılara göre kötü yanı pil ve ekran boyutu. Apple'ın bu uzun ömürlülüğü'nü neye bağlıyorsunuz ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sistemin fazla yükünün olmamasına bağlıyorum. Zaten azıcık özellikli sistem güncellemesi gelince perte bağlıyorlar ama yine de dayandıkları süre kayda değer bir süre.
Bir diğer husus ise tek çeşit olması. Sadece kendisine has yazılımı olması. Ona rağmen bir çok sorun çıksa da hızlı güncelleme desteğiyle hallediyorlar neyse ki.

Bir uygulamada şöyle bir yazı okudum:
9ff1cb12f5506cd19ddb84fcbca0e992.jpg

Android'lerin işi ne kadar da zor..

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Yavaş yavaş 4s yolunda arkadaş,Çevremde çok kullanan var hepsinin cihazı bayağı ağırlaşmış mesaj yazarken bile takılmalar yaşatıyor.İyi erken davranıp elden çıkarmışım :) değeri bayağı düştü 0 ı 1800 civarı iken satmıştım.Giriş seviyesi cihaz kullananlar için iyi bir seçenek.Fiyat segmentinde daha iyi cihazlar mevcut.

Matador07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Halen stabil, hızlı, 64 bit işlemciyle tüm oyunları kaldırabilen küçük canavar. Ancak Apple iOS 10 ile sırf iPhone SE satmak için bu telefonu ve diğer 4inç telefonlarını yavaşlatabilir.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
İos 10 sonu olmaz bu cihazın . Zaten her cihazın sonu olacak bunada planlı eskitme deniyor. Apple bunu 5 sene sonra yapıyor diğer markalar senede bir veya iki senede bir. Eski Apple'da yok artık ancak hala bu konuda lider.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Sistemin fazla yükünün olmamasına bağlıyorum. Zaten azıcık özellikli sistem güncellemesi gelince perte bağlıyorlar ama yine de dayandıkları süre kayda değer bir süre.
Bir diğer husus ise tek çeşit olması. Sadece kendisine has yazılımı olması. Ona rağmen bir çok sorun çıksa da hızlı güncelleme desteğiyle hallediyorlar neyse ki.

Bir uygulamada şöyle bir yazı okudum:
9ff1cb12f5506cd19ddb84fcbca0e992.jpg

Android'lerin işi ne kadar da zor..
Android'in daha çokk yolu var.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
@Tys23 gakko olay basit

- tek model üzerinde çalışan mühendisler
-tek tip donanım( donanım bütünlüğü)
-kendi yazılımlar (hiçbir marka kendi yazılımı olmayan bir şeyi gereği kadar iyi tanıyamaz)
-uygulamalar tek seri cihaz ve işletim sistemine göre hazırlanıyor

bana göre işletim sisteminin hası ios ve wp dir. Apple eski zamanlarında çok güzeldi yenilik bekliyorduk ama Sayın Jobs vefat edince bana göre inovasyon da gerilediler. Modeller birbirine benzemeye başladı plastik kasalı modeller ile ucuz cihazlar yapıldı eskiden Apple statü göstergesiydi (bana göre) ama şuan pek kalmadı hele ki model sayısı artınca se, plus vs bana komik gelmeye başladı önceden 4 alırdık sonra gider biraz daha iyileştirilmişi 4s i alırdık ama 4 se 4 plus almazdık

bunlar benim düşüncem ama hala ios u severim biraz daha kullanışlı olsa bilgisayarı olmayan insan itunnesi virüs vari her bilgisayara kurmak zorunda kalmasa daha güzel.

android konusuna girmek istemem ama bu kadar model de olsun tamam ama tutupda 30 dolarlık cihazda 6,0 kullanacak 3000 liralık da bu güzel durmuyor bence tamam donanımı farklı hatta herşey farklı ama işletim sistemi ney desen oda aynısını söylüyor sende komik...

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Halen stabil, hızlı, 64 bit işlemciyle tüm oyunları kaldırabilen küçük canavar. Ancak Apple iOS 10 ile sırf iPhone SE satmak için bu telefonu ve diğer 4inç telefonlarını yavaşlatabilir.
Sana katılıyorum. ios 9 ile birlikte git gide çuvallamaya başladı cihaz .Stabilite hızlılık vesaire kalmamıştı benim cihazda artık sinir bozma derecesindeydi satıp elden çıkarttım.Sattıktan sonra Note 5'e geçiş yaptım.Mutluyum.:) ios 10 ile Allah Kerim ne olacağı mechul. ilk aldığımda 7.0.2 idi güncellemez olaydım

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
@Tys23 gakko olay basit

- tek model üzerinde çalışan mühendisler
-tek tip donanım( donanım bütünlüğü)
-kendi yazılımlar (hiçbir marka kendi yazılımı olmayan bir şeyi gereği kadar iyi tanıyamaz)
-uygulamalar tek seri cihaz ve işletim sistemine göre hazırlanıyor

bana göre işletim sisteminin hası ios ve wp dir. Apple eski zamanlarında çok güzeldi yenilik bekliyorduk ama Sayın Jobs vefat edince bana göre inovasyon da gerilediler. Modeller birbirine benzemeye başladı plastik kasalı modeller ile ucuz cihazlar yapıldı eskiden Apple statü göstergesiydi (bana göre) ama şuan pek kalmadı hele ki model sayısı artınca se, plus vs bana komik gelmeye başladı önceden 4 alırdık sonra gider biraz daha iyileştirilmişi 4s i alırdık ama 4 se 4 plus almazdık

bunlar benim düşüncem ama hala ios u severim biraz daha kullanışlı olsa bilgisayarı olmayan insan itunnesi virüs vari her bilgisayara kurmak zorunda kalmasa daha güzel.

android konusuna girmek istemem ama bu kadar model de olsun tamam ama tutupda 30 dolarlık cihazda 6,0 kullanacak 3000 liralık da bu güzel durmuyor bence tamam donanımı farklı hatta herşey farklı ama işletim sistemi ney desen oda aynısını söylüyor sende komik...
Tamam güzel yazmışın ancak bu hala 5s alınmaz diye direten arkadaşlara açılmış bir konuydu bu . Apple plus se gibi çözümleri yapmassa geçen seneki satış rakamlarına ulaşamazdı. Neyse muhtemelen 7'De tokatlar piyasayı.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Sana katılıyorum. ios 9 ile birlikte git gide çuvallamaya başladı cihaz .O yüzden Note 5'e geçiş yaptım.Stabilite hızlılık vesaire kalmamıştı benim cihazda artık sinir bozma derecesindeydi satıp elden çıkarttım.Mutluyum.:)
Sizin cihaz pert'e çıkmış o zaman :D Bende sıkıntı yok ve evde 2 tane 5s var :D Şuan note 4 'e sahip tanıdıklarım satamadıkları için iphone se'ye geçemiyorlar.

Reaksiyon puanı
16,128
güncelleme için kafayı bozmayın 10 yıllık pcne 10 kurduysan kafana takma al samsung paşa paşa kullan...

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Sizin cihaz pert'e çıkmış o zaman :D Bende sıkıntı yok ve evde 2 tane 5s var :D Şuan note 4 'e sahip tanıdıklarım satamadıkları için iphone se'ye geçemiyorlar.
Pertten kastınız? Sapasağlamdı telefon kondisyonu iyiydi 9 -10 ay kadar kullandım. Note 4 de güzel cihaz neden öyle :)

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Pertten kastınız? Sapasağlamdı telefon kondisyonu iyiydi 9 -10 ay kadar kullandım. Note 4 de güzel cihaz neden öyle :)
Kendi kendine kapaniyor. Sizin cihazda bi sıkıntı varmış o zanan