iPhone 5S dokunmatiği çıldırdı! YARDIM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba arkadaşlar;
3 gün önce iphone 5s aldım apple store Türkiye'den... düne kadar bir sorun yoktur ancak dünden beri çok ilginç bir sorun ortaya çıktı...
Dokunmatik kendi kendine sanki başkası dokunuyormuş gibi çalışıyor... Örneğin fotoğraflar uygulamasına tıkıcam ayarlar uygulanmasına tıklanmış gibi ayarlar uygulaması açılıyor... ekranı sağa kaydırcam titreye titreye kayıyor ya da hiç kaymıyor... Kaptmak istedimde yukarı da çıkan "kapatmak için kaydırın" yazısına basıp kaydırmak istediğimde yarıya kadar kayıyor tam kaymıyor ya da hiç kaymıyor... daha da ilginci dokunmatiğiin biraz üstüme parmağımı getirdiğim de (ekrana dokunmasam da) telefon algılıyor.
telefonu kapattım açtım işe yaramadı
reset attım işe yaramadı
tamamen itunes üzerinden restore ettim sıfır olacak çekilde işe yaramadı
garantiye götürcez gibi görünüyor... iki şey merak ediyor birincisi daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldumu aranızda yabancı forumlarda karşılaşanlar var.
ikincisi teli değiştirmelerini isticem ancak teli verdikten sonra bana yedek tel verirler mi yeni iphone gelinceye kadar... sonucta 10 gün falan telefonsuz kalama ki?

hardrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yedek tel verceklerini sanmiyorum ama sikinti cikarmadan degisim yaparlar

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yedek tel verceklerini sanmiyorum ama sikinti cikarmadan degisim yaparlar

şimdi apple store'dan iade değişim alanına girdim oradan tel verdiler arayın diye bakalım servise gitmeye gerek kalmadan halledebilecez mi?

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Acaba touch assist mı açtın? Şunun gibi bişey ekranın bi yerinde var mı?

Birde kaç günde geldi tr appstore'dan?
jxDrbrqjRZ_Dv43PIpBY5j2auc3Np2g1QRDwx1aiEckAWu5tRqpG76PUyYj6eXxHrhs=w170

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ilginc sorun bende birsey yok henuz

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Acaba touch assist mı açtın? Şunun gibi bişey ekranın bi yerinde var mı?

Birde kaç günde geldi tr appstore'dan?
jxDrbrqjRZ_Dv43PIpBY5j2auc3Np2g1QRDwx1aiEckAWu5tRqpG76PUyYj6eXxHrhs=w170

ilk aldığımda bu özelliği görüm açtım denedim bu ne lan dedim kapttım... yani şu an kapalı... ayrıca belirttiğim gibi itunes üzerinden teli sıfırladım yani sıfır ios 7 ile güncelledim...
valla storeden 7-10 gün içinde geldi... zaten bir gün öncesinden telinize mesaj geiyor yarın teliniz adresinizde olacak diye... telde geln mesajda belirtilen günde adrese geliyor tel...

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ilk aldığımda bu özelliği görüm açtım denedim bu ne lan dedim kapttım... yani şu an kapalı... ayrıca belirttiğim gibi itunes üzerinden teli sıfırladım yani sıfır ios 7 ile güncelledim...
valla storeden 7-10 gün içinde geldi... zaten bir gün öncesinden telinize mesaj geiyor yarın teliniz adresinizde olacak diye... telde geln mesajda belirtilen günde adrese geliyor tel...

O zaman bi sorun var iade-değişim iste bakalım nolucak

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
O zaman bi sorun var iade-değişim iste bakalım nolucak

çok ilginç şimdi touch assist zımpırtısını açtım denedim ekran normal çaıştı... tekrar kapattım ekran normal çalışıyor şu an... touch assist tekrar açıp kapatınca bir sorun görünmüyor şu an... acaba daha önce kapatmama rağmen iphone kafayı mı yedi... anladım ki... zaten ben bu touch assist mantığını da anlamadım? denemeye devam edeyim bakim... @isveçli sen hiç bu touch assist zımpırtısını açtın mı daha önce?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
AssistiveTouch olayı bende sürekli açık. Cihazım iPhone5 .

Mantığıysa "Home(ana)" butonun tahribatını en aza indirmek. Malum cabuk sertlesen bir buton bu buton... iOS7'de sanırım AST ile ilgili bir sıkıntı var. Çünkü iPhone5'tede AST açıkken nedense mesajlarda falan kasılma oluyor anlam veremediğim bir şekilde.

Ekranın kafa yemesi olayı benim başıma sanırım S3 kullandığım zamanlarda bir kere gelmişti. Onunda sebebi kullandığım kalitesiz ekran koruyucu jelatindi sanırım. Yani telefonla görüstükten sonra yada hafif telefon elimde terlediği zaman sacma sapan şeyler yapıyordu. Yani tıklamak istedğim yere tıklayamıyorum baska seyler acıyordu falan filan. Bunuda göz önünde bulundurun bence...

Hayırlı uğurlu olsun alet bu arada. Darısı bizim başımıza artık :)

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
AssistiveTouch olayı bende sürekli açık. Cihazım iPhone5 .

Mantığıysa "Home(ana)" butonun tahribatını en aza indirmek. Malum cabuk sertlesen bir buton bu buton... iOS7'de sanırım AST ile ilgili bir sıkıntı var. Çünkü iPhone5'tede AST açıkken nedense mesajlarda falan kasılma oluyor anlam veremediğim bir şekilde.

Ekranın kafa yemesi olayı benim başıma sanırım S3 kullandığım zamanlarda bir kere gelmişti. Onunda sebebi kullandığım kalitesiz ekran koruyucu jelatindi sanırım. Yani telefonla görüstükten sonra yada hafif telefon elimde terlediği zaman sacma sapan şeyler yapıyordu. Yani tıklamak istedğim yere tıklayamıyorum baska seyler acıyordu falan filan. Bunuda göz önünde bulundurun bence...

Hayırlı uğurlu olsun alet bu arada. Darısı bizim başımıza artık :)

maalesef sorun touch assist ile ilgili değilmiş... sorun yeniden başladı... çok ilginç ekrana dokunmadan 1 cm üzerine geldiğimde algılamaya başlıyor... kılıf falan da kullanmıyorum... apple desteği aradım sorunun donanımsal olduğunu söylediler... bugün pazar olduğu için yarın arayın dediler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...