iPhone 5C Almayı Planlıyorum

Reaksiyon puanı
24
Bu sefer ciddiyim. Daha önce yarı troll yarı ciddi bir konu açmış olsam da evet ciddiyim.

Mutlulukla kullandığım ancak Şok'a, A101'e düşerek namusunu kirletten telefonumu (Lumia 630dan bahsediyoruz.) bugün "Gelen mesajlara bir bakayım" diye açtığım zaman ekranın Allahlık olduğunu gördüm. Gorilla Glass'ın üzerinde herhangi bir şey yok, telefonun içerisinden çatlamış gibi bir şey. Bayağı gitmiş ekranı. Ama telefonun sağlam kalmış bir köşesinden dokunmatiğin çalıştığını anlıyordum. Koşa koşa servise götürdüm, 25 iş günü içerisinde dönebileceklerini ancak Nokia telefonlarda bu sürenin dahada uzayabileceklerini belirttiler.

Bir süredir iPhonelara özeniyordum. Madem telefon rahmetlik oldu ve garantiye gönderdiğimiz servis hem telefonu geç tamir edip hemde ekranı çatlak olduğu için "Qanqa sen bize (450 liraya satılan telefon için) 200 lira ateşle, biz senin derdine bakarız." tarzı bir muamele çekecek, bende yeni bir telefon almanın zamanı diyorum. Evet, tercihim belli kafamda iPhone 5S var ama nereden nasıl alırım bir fikrim yok. Direkt 2000 lirayı yatırmadan önce taksit yapabilen bir takım yerler var mı merak ediyorum. (Soru buydu) Bununla beraber 5C veya 4Ste olabilir, kafam karışık işte.

Bu arada Vodafone hattım var.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
ucuz istersen iphone5c al.

Reaksiyon puanı
24
alternatifi var sonuçta, g2 zenfone 2 bile çok daha iyidir bunlardan

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hatta alabilirsen git sony xperia z2 al
Kafamda pek Android almak yok, yanlış anlamayın elbet antiboyluk falan yapmıyorum Android telefonlar oldukça iyi ve cazipler fakat elime geçen bütün Android telefonlar Galaxy Pockettan hallice olduğu için isterseniz S6 Edge falan koyun kullanırken ister istemez psikolojik olarak bir acayip oluyorum, midem falan bulanmaya başlıyor hatta. Evet garip bir hal, hatta diyebilirsiniz ki "İlk kullandığın bilgisayar kötü olsaydı Windows'tan mı soğuyacaktın?" evet. Ha eğer arayüzünü baştan aşağı değiştirebiliyorsak o ayrı mesele. :D Sırf bu takıntım yüzünden Android yerine Windows Phone almıştım, şimdi de pek açıkçası mantıklı değil ama bir şekilde iPhone almayı düşünüyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Kafamda pek Android almak yok, yanlış anlamayın elbet antiboyluk falan yapmıyorum Android telefonlar oldukça iyi ve cazipler fakat elime geçen bütün Android telefonlar Galaxy Pockettan hallice olduğu için isterseniz S6 Edge falan koyun kullanırken ister istemez psikolojik olarak bir acayip oluyorum, midem falan bulanmaya başlıyor hatta. Evet garip bir hal, hatta diyebilirsiniz ki "İlk kullandığın bilgisayar kötü olsaydı Windows'tan mı soğuyacaktın?" evet. Ha eğer arayüzünü baştan aşağı değiştirebiliyorsak o ayrı mesele. :D Sırf bu takıntım yüzünden Android yerine Windows Phone almıştım, şimdi de pek açıkçası mantıklı değil ama bir şekilde iPhone almayı düşünüyorum.

min. iphone5c norminal iphone5 alabilirsin ...

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Gardaş adamın parası yoktur yani olabilir
Parası olmayabilir, ama 5c veya 4s'e vereceği paraya çok güzel Android alternatifler mecut. Ama "illaki iOS illaki iOS" diyorsa, biraz daha harçlık toplasın ikinci el temiz bir 5s alsın zibilyon kat daha iyi olacaktır.

Reaksiyon puanı
24
Parası olmayabilir, ama 5c veya 4s'e vereceği paraya çok güzel Android alternatifler mecut. Ama "illaki iOS illaki iOS" diyorsa, biraz daha harçlık toplasın ikinci el temiz bir 5s alsın zibilyon kat daha iyi olacaktır.

Güzel tavsiye, ikinci el hiç aklıma gelmemişti. İkinci el için tavsiye edeceğiniz yerler var mı?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
iphone 4s 32gb bana uyar hediye etmek isteyen varsa hediye edebilir...

ios15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paran 5se yetiyorsa 5s al derim yetmiyorsa 5C.Asla SAKIN iosu güncelleme ios 7de kalsın.İosda şu aralar işler kötü

arruabarrena

Asistan
Reaksiyon puanı
13
-İphone 4S-5C artık baya eskidi. Yani sıfır olarak alınması pek de mantıklı değil.
-Android olarak birçok alternatif mevcut ama android istemiyorsun.
-Wp zaten önermem bile. Bu devirde hala mağaza çöl.
-En garanti yol; 2.el İphone 5 veya 5S almak.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
bende hala galaxy young gt-s5360 var iphone5c alınır duruyor.

ios15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İos 8ve 9da kasmalar oluyor,şarj zor dayanıyor vs.

Reaksiyon puanı
24
-İphone 4S-5C artık baya eskidi. Yani sıfır olarak alınması pek de mantıklı değil.
-Android olarak birçok alternatif mevcut ama android istemiyorsun.
-Wp zaten önermem bile. Bu devirde hala mağaza çöl.
-En garanti yol; 2.el İphone 5 veya 5S almak.

Cevap için çok teşekkürler. IPhone 5 almak daha mantıklı gibi duruyor. Şu sıralar Android'e de daha sıcak bakmaya çalıştım, mantıklı bir gözle bakarsam alışırım elbet. Windows Phone kullandım ve sevdim ancak dediğiniz gibi mağaza sıkıntı. Oyun değil derdim ama Snapchat gibi milletin sıkça kullandığı uygulamalar dahi yok mağazada, can sıkıcı.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
iphone 5 ile 5c içi aynı sadece 5c nin dışı plastik ve 5c 1 yıl daha fazla güncelleme alacak. bunu da göz önünde bulundur.