iPhone 5 üşürse ne olur :)

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Evet arkadaşlar internette karşılaştığım bi videodan esinlenerek yaptığım ilginç deneyimde babamın iphone 5'ini buzluğa koydum şarj %100 iken.
Yaklaşık 5 dk sonra baktığımda şarjı % 10 altına düşmüş durumdaydı ve telefon kapandı.

İşin ilginç yanı telefonu biraz ısıttığımda ise bataryanın tekrar %80 seviyelerine çıkıp telefonun açılması oldu :D

İsteyen deneyebilir :)

Not: Denediğim iPhone biraz fiziksel olarak biraz hasarlıydı. Buyüzden siz ısıtma kısmını sürtünme kuvvetinden yararlanarak yapın tavada falan ısıtmayın :D
Sorun çıkarsa mesuliyet kabul etmiyorum :)

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Çok parası olan yapsın diye bir not daha eklemelisin :D sonra sıkıntı çıkmasın ? :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bende videoyu izlemiştim dalga geçiyor sanmıştım ama deneyenlerde varmış onaylamış, şimdide sizden duyunca bir kez daha inandım.

Bence soğuyunca şarj bitmiyordur sadece gösterge düşüyordur, ısınınca kendinemi geliyordur? kafamda deli sorular :)

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Bende videoyu izlemiştim dalga geçiyor sanmıştım ama deneyenlerde varmış onaylamış, şimdide sizden duyunca bir kez daha inandım.

Bence soğuyunca şarj bitmiyordur sadece gösterge düşüyordur, ısınınca kendinemi geliyordur? kafamda deli sorular :)

Benimde aklımda şu soru var.Normalde bir pili buzolabına koyarsa biraz daha artıyor gücü(ömrü vs.). Peki neden bu Iphone'nin sarjı düşmüş olabilir soğuk ortamda ?

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Soguktan tanecikler daha az iletken oldugu icin bataryayi tam algilamiyor olabilir [emoji1]

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Benimde aklımda şu soru var.Normalde bir pili buzolabına koyarsa biraz daha artıyor gücü(ömrü vs.). Peki neden bu Iphone'nin sarjı düşmüş olabilir soğuk ortamda ?

Benimde aklımda şu soru var. Bir telefon neden üşüyünce kapanır :D z1'i test edicem ama kıyamıyorum deneyen olursa yazsın :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Benimde aklımda şu soru var. Bir telefon neden üşüyünce kapanır :D z1'i test edicem ama kıyamıyorum deneyen olursa yazsın :D

Sağlıklı bir pilde iyonlar, katot ve anot arasında rahat bir biçimde akarlar. Pili şarj etmek, iyonları katottan anota gitmeye zorlar, pili kullanmak ise bunun tam tersini yapar.

Telefonu buzluğa veya soğuk bir yere korsanız bu bataryanın içerisindeki kimyasallar donma seviyesine yaklaştığı için katot ve anot hareket edemez, aynı gaz gibi düşünün gazı soğuttuğunuz da içerisindeki atomlar yavaş hareket etmeye başlıyor, fakat ısıttığınız da atomlar hızlı hareket etmeye başlıyor ve fazla ısıda bulunduğu yere sığmayıp patlıyor. Ayrıca fazla sıcak ve fazla soğuk bataryanın ömrünü yiyebiliyor.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1

Sağlıklı bir pilde iyonlar, katot ve anot arasında rahat bir biçimde akarlar. Pili şarj etmek, iyonları katottan anota gitmeye zorlar, pili kullanmak ise bunun tam tersini yapar.

Telefonu buzluğa veya soğuk bir yere korsanız bu bataryanın içerisindeki kimyasallar donma seviyesine yaklaştığı için katot ve anot hareket edemez, aynı gaz gibi düşünün gazı soğuttuğunuz da içerisindeki atomlar yavaş hareket etmeye başlıyor, fakat ısıttığınız da atomlar hızlı hareket etmeye başlıyor ve fazla ısıda bulunduğu yere sığmayıp patlıyor. Ayrıca fazla sıcak ve fazla soğuk bataryanın ömrünü yiyebiliyor.

Anladım.. Babam fark etmez umarım o zaman :D