Iphone 5 Teknik serviste 20 iş gününü aştı

chucky35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Arkadaşlar 16.09.2013 tarihinde tuş kilidi arızası nedeniyle telefonumu servise verdim, 20 iş günü kanununa göre telefonumun bayramdan önce gelmesi gerekiyordu fakat gelmedi, bu gün 21.10.2013 telefonum 35 günlük servis macerasından sonra 22.iş günü gelmiş, yasalara göre yeni telefon talep etme veya para iadesi haklarım varmış, bunu nasıl yapacağımla ilgili pek fazla bilgim yok, tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Wolker

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
kanunlara göre o süre 30 gün , 38 iş günüdür ...Resmi tatiller ve haftasonları bugüne dahil değildir ... Eger geçen süre zarfında servis bir sonuça ulaşamıyorsa birebir-üst model yada para iadesi-hediye çeki şeklinde talebin olabilir bunuda yapacak yine servistir. Buna rağmen servisin zorluk yada aksi bir durum yaratırsa teslim tutanagın ve faturanla kaymakamlıkta yada valilikte bulunan hakem heyetine gidebilirsin. Kolay gelsin

chucky35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tüketici sorunları hakem heyetine dilekçe ile başvurman lazım. En yakın hakem heyeti için; http://www.tuketici.gov.tr/?wapp=hakemheyetibul_tr&open=1

Dilekçe örneği için;

http://dilekcebankasi.blogspot.com/2013/09/tamire-verilen-urun-20-is-gununu_20.html

Teşekkür ederim, peki kaç günde bir karara bağlanır bu durum ve o süreçte telefonum servistemi kalıcak yoksa gidip almalımıyım ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kanunlara göre o süre 30 gün , 38 iş günüdür ...Resmi tatiller ve haftasonları bugüne dahil değildir ... Eger geçen süre zarfında servis bir sonuça ulaşamıyorsa birebir-üst model yada para iadesi-hediye çeki şeklinde talebin olabilir bunuda yapacak yine servistir. Buna rağmen servisin zorluk yada aksi bir durum yaratırsa teslim tutanagın ve faturanla kaymakamlıkta yada valilikte bulunan hakem heyetine gidebilirsin. Kolay gelsin

38 iş günümü ? eminmisiniz bundan kanunlarda 20 iş günü ibaresi var siz nerden çıkardınız bunu ?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Artık 30 iş günü değil. Ürünlerin garanti belgesinde tam günler yazıyor.
Ayrıca günün iş gününden fazla olması mümkün değil. Geçen 30 günse 38 değil cmts/pzr haricinde tatil yoksa 20-22 iş günü yapar. Arkadaş bayramdan önce 20 gün doldu, bugün 22 diyor. Yani tatilleride çıkartmış.

chucky35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Artık 30 iş günü değil. Ürünlerin garanti belgesinde tam günler yazıyor.
Ayrıca günün iş gününden fazla olması mümkün değil. Geçen 30 günse 38 değil cmts/pzr haricinde tatil yoksa 20-22 iş günü yapar. Arkadaş bayramdan önce 20 gün doldu, bugün 22 diyor. Yani tatilleride çıkartmış.

Aynen öyle 16 eylül saat akşam 5 gibi teslim ettim servise telefonumu, 16 eylülü dahil etmesek bile 14 ekimde yani arefeden 1 gün önce 20 iş günü dolmuş oluyor.

Telefonum bu gün gelmiş gidip almalımıyım yoksa ordamı kalıcak birde bu kararımı servise bildirmelimiyim yoksa direk gidip dilekçemi vereyimmi ?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Servise para iadesi istediğini bildir. Seni 1-2 hafta oyalarlar. (Bu sürede apple a mail at. Etkisi olur.) Sonra kabul edilmedi diyeceklerdir. Sonrasında tüketici hakem heyetine gidersin. Sana geçici cihazda vermemişlerdir. Sonuçta 1 aydan fazla süredir başka telefon kullanıyorsun. Cihazdan faydalanamadığını ve azami tamir süresinden doğan yasal hakkını kullanmak istediğini belirt.

Bakanlığın 3 haneli 100'lü bir numarası var. Para iadesi istediğini, bunu firmaya sözlü mü yazılı mı bildirmen gerektiğini, servisten cihazı alıp almaman gerektiğini, vs. oraya danış.
cihazı alıp kullanmak istiyorsan bunlara gerek yok. :)

chucky35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Servise para iadesi istediğini bildir. Seni 1-2 hafta oyalarlar. (Bu sürede apple a mail at. Etkisi olur.) Sonra kabul edilmedi diyeceklerdir. Sonrasında tüketici hakem heyetine gidersin. Sana geçici cihazda vermemişlerdir. Sonuçta 1 aydan fazla süredir başka telefon kullanıyorsun. Cihazdan faydalanamadığını ve azami tamir süresinden doğan yasal hakkını kullanmak istediğini belirt.

Bakanlığın 3 haneli 100'lü bir numarası var. Para iadesi istediğini, bunu firmaya sözlü mü yazılı mı bildirmen gerektiğini, servisten cihazı alıp almaman gerektiğini, vs. oraya danış.
cihazı alıp kullanmak istiyorsan bunlara gerek yok. :)

Teşekkür ederim, bilgi alacağım o numarayı yazabilirmisiniz acaba biraz araştırdımda bulamadım.

Birde ben para iadesi değilde değişim talep etmeyi düşünüyorum, para iadesi minimum 8 ay da gerçekleşir felan diyorlar, hakem heyeti ilgilenmiyormuş sanırsam telefonun fiyatına göre mahkemeye başvurmam gerekiyormuş bu da 1 yıla yakın bir süreçte sonuçlanıyormuş

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bir limit var. Altına kaymakamlıktaki üstüne valilikteki hakem heyetleri bakar. 1-2 aya sonuç çıyor. Souçtan 1-2 hafta sonra paranı alırsın. Ben 1 hafta içinde aldım. Ayrıca mahkeme yoluda var. Onda mahkemenin verdiği gün ileri tarihli (3-5 ay) olabilir. Bunu tam bilmiyorum.

Teşekkür ederim, bilgi alacağım o numarayı yazabilirmisiniz acaba biraz araştırdımda bulamadım.

Birde ben para iadesi değilde değişim talep etmeyi düşünüyorum, para iadesi minimum 8 ay da gerçekleşir felan diyorlar, hakem heyeti ilgilenmiyormuş sanırsam telefonun fiyatına göre mahkemeye başvurmam gerekiyormuş bu da 1 yıla yakın bir süreçte sonuçlanıyormuş

175 olabilir.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
20 is gunu bilip bilmeyenler yorum yazmasin , mesela bende laptobumu gndrdm belgede 20 is gunu yaziodu .

ust mdlini ble alma hakkin var