Iphone 5 & Galaxy S3 Karşı karşıya

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Cepte internet cok kullaniyorsaniz samsung daha ideal ekrani buyuk bu iki cihazin arasinda aman aman ozellikler goremedim iki senedir samsung 9000i kullaniyorum cok memnunum bence samsung bir adim onde bizim insanimiz iphone hastasi oldugu icin samsung dunya iyiside olsa gider gene iphone alir.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
samsung çin malı da iphone alman malı mı o da aynı. bebn işlemcisi, çekirdeği, dosya indirme hızı vs vs hangisi iyi ise onu tercih ederim. Parası çok olanı değil.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şu forumda ciddi ciddi bi halttan çakmayıp sadece karşısındakine fanboy diyenlere hastayım. samsung kullanmasak bilmiycez.

yahu hateboy'Luk yaparken komik olan adam kalkı karşısındakine fanboy diyor.

somut konuş çocuğum somut aloo :) adamı çileden çıkarırsınız.

he tamam samsung he hadi he, yaşasın laylon s3 :)

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya şu fanboyların önlerine teknik veri konulunca insanları spec-fan diye nitelemeleri yok efendim bizim işletim sistemimiz o kadar donanım istemiyor diye kandırmaları falan çok komik. Daha da komiği bugün 4"'lik iphone için süper tasarım diyen süperzekaların daha bir iki gün önceye kadar 4" telefon mu olur ne o öyle tepsi demeleri. Yarın Apple s3 boyutunda telefon çıkarsın o zaman da biz diyorduk zaten en iyi boyut bu diyecekler. Çünkü bu insanlar hatayı taa başında yapıyor. Kendileri düşünmüyorlar, bu işi onlar için Apple yapıyor. Onlar sadece önlerine konulanın avukatlığını yapıyorlar. Hatırlarsınız iPhone'a yarı multi-tasking gelmeden önce (işin aslı iphone asla multi-tasking kapasiteli bir telefon olmadı.) fanboylar zaten kimin multi-tasking'e ihtiyacı var ki diyorlardı. Eypıl duyuruyu yapınca hemen ağızlara "İşte Eypıl ya adamlar yine devrim yaptı" lafı yerleştirildi. Özet olarak fanboylara sadece düşünün diyorum. Bunu bir yapabilseniz var ya savunduğunuz şeylerin ne kadar saçma olduğunu göreceksiniz.

şimdi biraz yazılım mimarisi de konuşacaksak apple'daki yazılım optimizasyonundan da bahsedebilriiz, iphone 3gs'nin ios 6'yla vnc vs gibi programlar çalıştırırken bendeki galaxy s'in hem de güncel olmayan yazılım 2.3.6 ile ram yetersizliğinden vnc veya benzeri az biraz güç isteyen programlarda takılıp kalmasından da bahsedebiliriz.

siz hiç yoksa bir işlemi değişkene atamakla sabit vermek arasındaki farkı biliyor musunuz? android'deki ürün çeşitliliğinde kod optimizasyonu çok zor iştir. google kendi nexus'una göre yapıyor, diğer firmalar yapılabildiği kadar yapıp piyasaya sürüyor kendi versiyonlarını.

he anlayacak mısınız? -fanatik olanlarınız için- sanmıyorum. anroid'in model fragmentasyonundan ötürü bir çeşit sanallaştırma yazılımı içinden çalıştığını biliyor musunuz? belki, ama bunu konuşmak yerine insanlara ithamda bulunmak daha kolay. "ne diyormuş? -ya adam fanboy boşver, yaşasın s3'ümüz. -he tamam".

buradaki hakaretamiz sorunlu tavırlı arkadaş dahil herkes tartışma üslubundan ithamsızlıktan spesifik tartışmadan habersiz.

diyorsun ki apple fanboylar kandırıyor. allah allah neyi kim kandırmış neyi yalan söylemiş? getir 3gs, bende de galaxy s var, deneyelim kardeşim.

ama yok kandırıyor apple'cılar. tamam kandırıyoruz eyvallah.

bak üstte apple'ı sevmem" diyen 20-30 senelik teknoloji duayeni levent pekcan var, adam diyor ki "KAĞIT ÜZERİNDE DEĞİL BU İŞLER". nokta arkadaşım, bu saatten sonra kağıt üzerinde işlemci verisiyle bilmemne megahertziyle esas siz sammyboy'luk, hateboy'luk yapıp insanları gerçek olmayan şeylerle kandırıyorsunuz.

bu başlığa daha fazla yazmam, tartışmayı bilen varsa güzelce tartışırız. he yok her köşeye sıkıştığınızda fanboy manboy diye saçmalayacaksanız gidin yaşınnıza göre birini bulun.

selametle.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Ben şahsen iPhone 5 tercih ederim.

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi biraz yazılım mimarisi de konuşacaksak apple'daki yazılım optimizasyonundan da bahsedebilriiz, iphone 3gs'nin ios 6'yla vnc vs gibi programlar çalıştırırken bendeki galaxy s'in hem de güncel olmayan yazılım 2.3.6 ile ram yetersizliğinden vnc veya benzeri az biraz güç isteyen programlarda takılıp kalmasından da bahsedebiliriz.

siz hiç yoksa bir işlemi değişkene atamakla sabit vermek arasındaki farkı biliyor musunuz? android'deki ürün çeşitliliğinde kod optimizasyonu çok zor iştir. google kendi nexus'una göre yapıyor, diğer firmalar yapılabildiği kadar yapıp piyasaya sürüyor kendi versiyonlarını.

he anlayacak mısınız? -fanatik olanlarınız için- sanmıyorum. anroid'in model fragmentasyonundan ötürü bir çeşit sanallaştırma yazılımı içinden çalıştığını biliyor musunuz? belki, ama bunu konuşmak yerine insanlara ithamda bulunmak daha kolay. "ne diyormuş? -ya adam fanboy boşver, yaşasın s3'ümüz. -he tamam".

buradaki hakaretamiz sorunlu tavırlı arkadaş dahil herkes tartışma üslubundan ithamsızlıktan spesifik tartışmadan habersiz.

diyorsun ki apple fanboylar kandırıyor. allah allah neyi kim kandırmış neyi yalan söylemiş? getir 3gs, bende de galaxy s var, deneyelim kardeşim.

ama yok kandırıyor apple'cılar. tamam kandırıyoruz eyvallah.

bak üstte apple'ı sevmem" diyen 20-30 senelik teknoloji duayeni levent pekcan var, adam diyor ki "KAĞIT ÜZERİNDE DEĞİL BU İŞLER". nokta arkadaşım, bu saatten sonra kağıt üzerinde işlemci verisiyle bilmemne megahertziyle esas siz sammyboy'luk, hateboy'luk yapıp insanları gerçek olmayan şeylerle kandırıyorsunuz.

bu başlığa daha fazla yazmam, tartışmayı bilen varsa güzelce tartışırız. he yok her köşeye sıkıştığınızda fanboy manboy diye saçmalayacaksanız gidin yaşınnıza göre birini bulun.

selametle.

Öncelikle ona bir çeşit sanal makine denmez. Apple size yapıyor diye sizde insanlara gerizekalı muamelesi yapamazsınız. Android'i satın almadan önce azıcık araştıran herkes yapısında Linux üzerinde java tabanlı programları kullanmak üzere Google tarafından geliştirilmiş Dalvik'in bulunduğunu bilir. Ha belli ki sizin o çok sevdiğiniz ayosunda Apple'ın resmen gaspettiği bir linux dağıtımı üzerine kurulu olduğundan haberiniz yok. Yine belli ki javadan zerre anlamıyorsunuz ki tüm java yapılarının çalışmak için bir sanal makineye ihtiyaç duyduğundan bihabersiniz. O yüzden terim karmaşası yaratmayalım. Galaxy S duyurulalı neredeyse 3 yıl oldu. Ha telefonu stock rom'la kullanıp sonra yazılıma laf ediyorsunuz orası da ayrı. Şimdi bu arkadaş diyecek ki custom rom yükleyeceksem ne anladım ben bu işten. Mesele orada zaten birşey anlamazsın. Apple'ın telefonun bataryasını bile değiştirmeye izin vermezken Samsung'un tüm sistemin kaynak kodunu geliştirmeye açık olarak yayınlamasını idrak etmek biraz zor gelir Apple kafalara. ayfon3'ün hala güncel programları çalıştırdığını ima etmişsiniz. Dikkat ettiyseniz Apple her yeni telefon duyurusunda eskisinden en az 5 kat hızlı diyor. Ancak bugün 4s ile iphone 3 aralarında 625 kat hız farkı olması gerekirken, iOS 5'i aynı hızda çalıştırabiliyorsa o da sizlere aynı donanımın boyanıp boyanıp yeni fiyattan satılmasından gelir. Kaldı ki eski model symbian'larda bile multi-tasking varken sizin ayfonunuz hala aynı anda iki uygulamayı aktif halde nasıl tutarım bilmiyor. Doğal olarak sunduğu standart donanım tek bir programa adanınca normal bir hız sunması gayet doğal. Apple'ın sizlere sunduğu hapishane gibi SDK'yı kullanıp hala bunu rahatlık olarak algılıyorsunuz ya ona da cidden akıl sır ermiyor. Kod optimizasyonu yazılımı üreten geliştiricinin sorumluluğundadır. Kalbur üstü geliştiricilerin %80 hem iPhone'a hem Android'e uygulama geliştirdiğinden siz neyin farkından neyin dikkatsizliğinden bahsediyorsunuz anlamak güç.

Bu arada hala polikarbon'a naylon diyen kimya özürlüler varmış aramızda onu da görmüş olduk.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Galaxy S3 telefonun ele verdiği hissiyat süper olmayabilir iphone 4-4s elime takoz gibi geliyordu, iphone 5 de durum nasıl olur bilemem.

Bu iki tercih arasında en önemli iki etken ekran boyutu ve işletim sistemi. Neden hız yok derseniz şuan iki sistem de mevcut programlara rahatlıkla yetiyor, eğer telefonda hız kelimesini ana menüde sağdan sola geçiş olarak anlıyorsanız yazımı okumayın.

Galaxy S3, iPhone 5'e göre 0.8" büyük ekranla geliyor. Bu ekran fazlalığı oyun oynarken veya birşeyler izlerken kendisini artı yönde hissettirir, tek el kullanımda çok fazla problem yaratmıyor 0.8" fazla ekrana sahip olmak, ben tek el kullanırken sadece en üst kısma değmek için avucumu biraz ilerletiyorum. Apple ekranı 1136x640 değilde 1280x720 yapsaymış daha iyi olurmuş

İşletim sistemi konusuna değinmek istemiyorum milyon kere anlatıldı forumda ikisinin farkları.

Değinmek istediğim bir diğer nokta ise iphone 5 üzerinde 4s e göre %44 oranında daha yüksek color saturation. Bu yükseltme sanıldığı kadar iyi avantaj değil.

http://www.youtube.com/watch?v=ijBzWmYnZGI

Bu videoda galaxy s3 ile htc one x karşılaştırılıyor. Dakika 6 ya alın ve color saturation fazlalığının gerçek renkleri ne kadar koyulaştırdığını görün. Göründüğü gibi galaxy s3, htc one x e göre çok daha yüksek color saturation a sahip. Bu yüzden htc one x renkleri çok daha net veriyor, iphone 5 de galaxy s3 gibi olacak, çok fazla koyulaştıracak. Fakat bu özellik film izlerken ve oyun oynarken avantaj olabilir.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
539544_178303002294611_1755844391_n.jpg