İphone 4S yada Sony Xperia S?

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
iPhone 4S kullanıyorum.

Telefonda çok seçenek var. Ne yapacağına bağlı ?

Eğer bankaydı, internet vb. online işlemler ile uğraşıyorsan ve telefonum güvenli içim rahat olsun diyorsan iPhone al derim.

Sadece banka mı ? Hayır tabi ki iPhone ile istediğin işi yapabilirsin.(Bazı şeyler hariç.)

Şimdilik A5 ve A5X işlemcilere JailBreak olmadığı için beklemedeyiz. Çıksın sonra iPhone'nun asıl zevkini yaşayalım ;)

Sen iPhone'u al. Alışana kadar da JB çıkmış olur.

Şimdiden hayırlı olsun :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
tamamen kullanımla ilgili.

cihazın sınırlarını zorlamayı seven, bilgisayara daha yakın bir deneyim yaşamak isteyen kesinlikle andoid'i seçmeli.
ama sorunsuz bir telefon isteyen, kişiselleştirmeyle pek işi olmayan kişiler iphone'u seçmeli.

ios'da android'in esnekliği yok
Android'de ios'un stabilitesi yok

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cumartesi telefonu bi inceleyimde o zaman karar vericem

oxyopes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Keşke şu telefon araştırma işine hiç girmeseydim diyorum ama girdik bir kere arkadaşlar şimdide kafama HTC One X takıldı onu nasıl buluyorsunuz?

BySnakeJr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum kısa bir açıklama yapayım,
HTC ve Sony çok iyiler.Gerek monitör olsun,gerek ses sistemleri olsun gerek kameraları olsun..Fakat iPhone kadar hızlı değiller,işletim sistemleri o kadar güvenilir değil.iOS çok kısıtlı bir sistem değil tabii bu ne yapmak istediğinize de bağlı.Android hızlı fakat iOS kadar hızlı ve güvenilir cidden değil.Ben derim ki iOS'ten şaşma.Siri yapılmış en iyi ses tanıma sistemi.Mesaj atmasını istediğimde yazmasını istediğim şeyleri bile tanıdı ki ingilizcem o kadar da iyi değil.. Siri'ye ihtiyacın olur mu bilemem ama çok kullanışlı yol tarifi alacağında,birini arayacağında veya bir şey aratacağında.4S ile kamera biraz daha güzelleşmiş ki Apple ın yeni iPhone için kamera da yeni bir şey düşündüğünü de yazmış chip.Genelde en iyi Application'lar iPhone a çıkıyor zaten.Android kullandım,iOS kullandım ve büyük fark gördüm sen sen ol şaşma iOS'ten :) Ayrıca eğer Sony Android işletim sistemi kullanmasaydı ve işlemcisi daha iyi olsaydı(ikisi de iPhone a eşit olsaydı da diyebiliriz) hiç şüphesiz Sony al derdim emin ol beni de düşündüren bir telefon oldu Sony fakat iPhone çok daha iyi..
Saygılarımla.

muratkayhan_197

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar aranıza yeni katıldım...
çok dan beri yazmak istiyorum ama üyelik olayları derken bu zamana kaldık...
ben 01.01.2012 tarihinde vodafone üzerinden ı phone 4 s almıştım ve şimdiye kadar aldığım telefonlar 2 günde elimden düşmüşken bu telefon 4 ay elimden düşmedi...bunun kadar kullanımı stabil,akıcı,rahat ve hızlı bir telefon görmedim...
nasıl olduysa siteleri gezerken ı phone 4 s ten daha iyi olduğu söylenen bir telefon çıktı karşıma uzun zamandan beri kendş telefonunu çıkaramayan sony ilk defa xperia s adında bir telefon çıkarmış ve ilgimi çekti...yaklaşık bir hafta araştırdım ve özellikleri çok hoşuma gitti...derken bir mağaza gördüm ve almaya karar verdim tabi bu arada ı phone 4 s i satmak gerekiyordu ve hemen internet e koydum...1600 tl ye aydından bir arkadaşa elden nakit olarak sattım bu arada telefonum o kadar temizdiki kutusunda temizleyip teslim ettiğim çocuk dediki abi hiç kullanmadınmı?? o kadar titizimdir...neyse ordan hemen kipa gold mağazısına gittim ve o güne ait olan peşin indiriminden yararlanıp siyah model xperia s i 1526 tl ye satın aldım...normalde 1599 tl idi.hemen eve gidip özenle kutusunu açtım simi taktım ve kırılacak korkusuyla açtığım arka kapagı korka korka geri kapatarak telefonu açtım...ekran kalitesi mukemmeldi,kamera ona keza fakat tek elle kullanma şansı sıfır,alttaki saydam olan cam kısım pek hosuma gıtmedı ve dokunmatıklerden geri olan tuşun tepkımesı pek ıyı degıldı,bi kaç kez basmak gerekıyordu...ınsternet ayarları otomatık yuklendı ve telefon facebook ta kı fotoları falan hemen galerı kısmına attı..bu ozellık cok hosuma gıttı...resım cekmek gercekten guzeldı ve sesı de fena degıldı...derken sarjı bıttı..sarj ettım ve sabah tekrar elıme aldım ıncelemeye devam,kullanırken her an elımden dusecekmıs hıssını veren plastık doku ınsanı hem oksar derecede yumusak hemde her an basına bır ıs gelecekmıs gıbı de hassas dı sankı...sarj olayı cabuk bıtıyordu be bır guncelleme geldı 63 guncellemesı ve hemen yaptım bılgısayarda...sonra sankı telefon bıraz daha hızlandı fakat ı phone kadar akıcı degıldı...cektıgım resımler bılgısayara atıp baktıgımda ınanın n 95 le cektıgım resımlerle aynı kalıtedeydı hatta bazı resımlerı onunkınden de vasattı...sızın telefonda cektıgınız resmı sıze cok guzel gosteren o ekran aslında o kadar kalıtelı resım cekmıyor yanı...hele gece tam vasat...neyse ısınma sorunu ortaya cıkmaya basladı elımle hıssedlılır derecede anlıyordum ve canım sıkılmaya basladı...bırde sarı ekran sorunu var dedıler benımkın de olmadı ama o seri telefonlarda hep olmuş benım kıde aynı seriydi yani tr ye giren turkcell rom lu ilk seri...bu sarı ekran konusu başka forumlarda da var açın bakın... neyse işlemci hızı kaldı geriye ve ben o kadar bir fark göremedim ı phone la arasında ...kendıme kızmaya basladım mal gıbı ı phone 4 s satıp gıttın bu telefonu aldın dıye derken ertesı gun sony ı de hemen ınternete koydum ve 1500 tl rakam yazdım...çok şükür 1 gun sonra 17 gun kullanılmıs 4 s sahıbı bırı aradı ve takas edelım dedı hemen degıstık...:) ama ona soledım kotu ozellıklerını benım ıcın farketmez ben sony hastasıyım dedı ve takas ettım...eve uca uca geldım ve hala 4s e devam...vazgecılmessın ı phone...daha çok zaman var o sevıyelere gelmen ıcın sony...kısacası bu hıkaye sıze tercıh konusunda yardımcı olur dıye umuyorum...

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Kardeşim kamera için alıyorsan ve sürekli resim çekiyorum diyorsan 4S al... Her şekilde kullanılabilir olsun dersen Sony HTC yada Samsung al. şunuda unutma işini herşeyiyle tam yapan telefon dünyanın en iyi telefonudur...

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 1 ay oluyor iphone 4 kullanıyorum. Tabi iphone 4s aklımda kalmadı değil ancak sııfır 4s ler oldukça pahalı bu sebeple ikinci el iphone s almak yerine sıfır kampanya da 32gb iphone 4 almak daha cazip geldi. Android nasıldır bilmiyorum ama hele ki ios5 sistemli iphone 4 mükemmel bir telefon. Şarj konusunda bellek konusunda hız konusunda hiç sıkıntı yok. Stve Jobs bu konuda, inovasyon konusunda mükemmel bir eser bıraktı diyebilirim.

Ayrıca dokunmatik telefonlarda abartıya kaçılmaması gerekli bence örnek olarak samsung galaxy hele ki galaxy note...Ya ipad ya iphone olmalı ikisinin ortası her iki iş için de tat vermeyecektir. Galaxy notela telefon görüşmesini düşünemiyorum :D Bu sebeple iphone 4 ve 4s tasarımı şuana kadar bence akıllıtelefonlar içinde en mükemmel tasarıma sahip. Diğer telefonun özelliklerini iyi analiz edin ama fikrimce iphone 4 steve jpbsın son eseri mükemmel bir telefon."bilgisayar"...

muratkayhan_197

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ı phone 4 s şu an bütün telefonları ezer geçer...tüm karşılaştırmaları bir tarafa bırakın...bır masanın ustune tum telefonları koyun bırde 4s ı koyun...şöle kalite olarak hepsinle bi karşılaştırın...gerek dizayn gerekse kullanılan malzeme olarak ( plastik yeri yok ) karşılaştırın...sonra aynaya bakın ve tüm dürüstlüğünüzle cevap verin bence ???? :))))
apple bu işin can alıcı noktasını iyi biliyor arkadaşlar...önce tasarım...

ILoveOoov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar aranıza yeni katıldım...
çok dan beri yazmak istiyorum ama üyelik olayları derken bu zamana kaldık...
ben 01.01.2012 tarihinde vodafone üzerinden ı phone 4 s almıştım ve şimdiye kadar aldığım telefonlar 2 günde elimden düşmüşken bu telefon 4 ay elimden düşmedi...bunun kadar kullanımı stabil,akıcı,rahat ve hızlı bir telefon görmedim...
nasıl olduysa siteleri gezerken ı phone 4 s ten daha iyi olduğu söylenen bir telefon çıktı karşıma uzun zamandan beri kendş telefonunu çıkaramayan sony ilk defa xperia s adında bir telefon çıkarmış ve ilgimi çekti...yaklaşık bir hafta araştırdım ve özellikleri çok hoşuma gitti...derken bir mağaza gördüm ve almaya karar verdim tabi bu arada ı phone 4 s i satmak gerekiyordu ve hemen internet e koydum...1600 tl ye aydından bir arkadaşa elden nakit olarak sattım bu arada telefonum o kadar temizdiki kutusunda temizleyip teslim ettiğim çocuk dediki abi hiç kullanmadınmı?? o kadar titizimdir...neyse ordan hemen kipa gold mağazısına gittim ve o güne ait olan peşin indiriminden yararlanıp siyah model xperia s i 1526 tl ye satın aldım...normalde 1599 tl idi.hemen eve gidip özenle kutusunu açtım simi taktım ve kırılacak korkusuyla açtığım arka kapagı korka korka geri kapatarak telefonu açtım...ekran kalitesi mukemmeldi,kamera ona keza fakat tek elle kullanma şansı sıfır,alttaki saydam olan cam kısım pek hosuma gıtmedı ve dokunmatıklerden geri olan tuşun tepkımesı pek ıyı degıldı,bi kaç kez basmak gerekıyordu...ınsternet ayarları otomatık yuklendı ve telefon facebook ta kı fotoları falan hemen galerı kısmına attı..bu ozellık cok hosuma gıttı...resım cekmek gercekten guzeldı ve sesı de fena degıldı...derken sarjı bıttı..sarj ettım ve sabah tekrar elıme aldım ıncelemeye devam,kullanırken her an elımden dusecekmıs hıssını veren plastık doku ınsanı hem oksar derecede yumusak hemde her an basına bır ıs gelecekmıs gıbı de hassas dı sankı...sarj olayı cabuk bıtıyordu be bır guncelleme geldı 63 guncellemesı ve hemen yaptım bılgısayarda...sonra sankı telefon bıraz daha hızlandı fakat ı phone kadar akıcı degıldı...cektıgım resımler bılgısayara atıp baktıgımda ınanın n 95 le cektıgım resımlerle aynı kalıtedeydı hatta bazı resımlerı onunkınden de vasattı...sızın telefonda cektıgınız resmı sıze cok guzel gosteren o ekran aslında o kadar kalıtelı resım cekmıyor yanı...hele gece tam vasat...neyse ısınma sorunu ortaya cıkmaya basladı elımle hıssedlılır derecede anlıyordum ve canım sıkılmaya basladı...bırde sarı ekran sorunu var dedıler benımkın de olmadı ama o seri telefonlarda hep olmuş benım kıde aynı seriydi yani tr ye giren turkcell rom lu ilk seri...bu sarı ekran konusu başka forumlarda da var açın bakın... neyse işlemci hızı kaldı geriye ve ben o kadar bir fark göremedim ı phone la arasında ...kendıme kızmaya basladım mal gıbı ı phone 4 s satıp gıttın bu telefonu aldın dıye derken ertesı gun sony ı de hemen ınternete koydum ve 1500 tl rakam yazdım...çok şükür 1 gun sonra 17 gun kullanılmıs 4 s sahıbı bırı aradı ve takas edelım dedı hemen degıstık...:) ama ona soledım kotu ozellıklerını benım ıcın farketmez ben sony hastasıyım dedı ve takas ettım...eve uca uca geldım ve hala 4s e devam...vazgecılmessın ı phone...daha çok zaman var o sevıyelere gelmen ıcın sony...kısacası bu hıkaye sıze tercıh konusunda yardımcı olur dıye umuyorum...

Merhaba arkadasim ben okadar forumları geziyorum ama yazacagim bu yazı aynı senin gibi dolasıpta ilk yazdıgım yazı olucak ve senin bu yaşadıgın olaya istinaden yazicam.
Öncelikle hayirli olsun ama üzülerek şunu belirtmek istiyorum elindeki sony xperia s'in gerçekten değerini bilememişsin..Bikere Yaşadıgın sorun ısınma belki bataryanın az gitmesi vs...telefonu yeni aldigin icin ve islemcinin surekli calısmasına alışkanlık sürecine zaman tanımadıgın icin telefondan sogumuşsun ama zamanla ısınma sorunu ortadan kalkıyor bu telefon islemcisi kendisine alisiyor 1.(yeni aldıgın motorun surekli calıstırarak motorunu acması gibi dusunebilirsin) xperia s şuan dünyadaki ps sertifakasina tam yetki alan ilk telefondur soruyorum sana telefonunu hd bir lcd televizyona baglıyıp birde android marketten hd film izle programlari indirip istedigin filmi hd olarak izledinmi yada ps konsolu alıp telefona ps görevi verip televizyonunda gerçek ps3 oyunları oynadınmı?elindeki xperia s batarya olarak cok iyi ama android telefonlarin batarya omurlerinin uzaması icin 0 telefonların 1 ay kadar kullanılması lazimki batarya acılsın ve arka plandaki calısan programları surekli kapatmak lazım cunki bazi programlar kendisini otomatik aciyor ve ICS surumu geldiginde butun android telefonlarında bu sorun ortadan kalkıcak aynı IOS ta istedigini kapatabilceksin ve otomatik olarak calismiycak ve bunun icinde taskkiller vs. gibi benzeri arkaplan calısanları kapatan programlara ihtiyac kalmiycak,keski ICS surumunu bekleseydin..ve uzulerek soyluyorumki şuan xperia s lere ICS surum gelmedi ve bu ay sonuna kadar gelicek ve yine üzülerek soyluyorumki ICS surum olmadıgı halde bile xperia s şuan tüm telefonları butun testlerde gecmekte 4 cekirdekli telefonlar haric onlarla bile aynı seviyede neredeyse ve ICS surum geldiginde xperia s in performansını düşünemiyorum..sana yaşadıgım bi olayi anlatim iphone4si olan bir arkadşimla aksam saatlerinde parkta oturup telefonlarımızı inceliyorduk sohbet ediyorduk ve aksam karanlıgı oldugu icin telefonun ekran isigini full actim ve arkadasımın''ekranı ne guzelmislan''lafını duyduktan sonra gaza gelip android marketten youtube'a sinemalardan muziklere telefonu kullanmaya başladım ve birde baktimki arkadaşım iphone4sini oturdugumuz banka birakip(yan tarafına) benim yaptiklarima sessizce sadece dikkatlice izliyordu (bana hayranlık gibi geldi ama yinede abartmiyim diyorum)bende hic bozuntuya vermeyip ''şuna bak , şuna bak, bu nasıl,guzel yapmıslar dimi?-aynen kanka çok guzel yapmışlar''bunu soyleyen iphone4s beyaz kullanan bir arkadaşımdı..kısacası cihazina keşki zaman verseydin hele heleki ICS surumu bekleseydin işte ozaman androidin nasil oldugunu telefonunu istedigin gibi yonetebilcegini anlıycaktin ama bana gore bence yazık etmişsin sonucta sony bir japon devi her konuda sağlam yapı ve senin içinde bir değisiklik olucaktı bence senden o cihazi alan sony hastası olan adam o bence işini biliyormuşki bence şuan evinde hd kablosuyla lcd televizyonuna baglamış ya film izliyor yada ps oynuyor:D evet bu yarışı apple başlatti ama şuan oyle cihazlar yapıldıki apple eskiyor artık (5 cıkınca gorucez ve eminimki saglam cikicak ama parasıda saglam olucak 2.700?) applenin kullanım keyifi sadece kendi icinde kalıyor yani adamlar bosu bosuna ps 3'u yada kendi telefizyonlarında kullandıklari bravia led ekranını boşuna koymamıslar buna:)ve sana şunu soyliyim şimdiki yaşıma kadar fotograf cektirmeye hic hevesim ve bir ilgim olmadi ve toplasan bi kactane fotografım vardır ama şuan belki 100 e aşkın fotograflarım var ve her gordugum güzel bir kareyi cekiyorum ve okadar egleniyorumki ceptelefonu demek bence bu olsa gerek..eğlenmek..senin adına uzulduk arkadasım ama yinede hayirli olsun sen iphone 4 se alısmıssın ama senden istedigim bi turkcell tim magzasina gidip ordaki calısana yada teklonoji uzmanı calısanlarda var birisine telefon alıcam iphone4smi yoksa sony xperia s mi alim demeni istiyorum sadece alıcagin cevabi ben biliyorum ama calısanın soylediklerini ve farkını anlattıktan sonra uzulmenide istemiyorum:) birde yasadıgın sorunların aynısını yasadım telefonun ısınması ve belkide rahatsız bi sekile bile gelmesi bataryanın 1 gunu bile doldurmadan bitmesi şuan tam 1 ay oldu ve şuan nasıl biliyormusun dur onuda anlatim saatlerce internetteyim ekranın ısıgı yarım acık fotograflarıma bakarken ve photshop kullanırken acıyorum ısıgını sonra kapatıyorum en az 3 saat oyun oynuyorum gun icinde 3 saat konusmam vardır ve yollarda hep muzik dinliyorum fizzyden dinliyorum yani netten ha bu arada faceim surekli acik bildirimler ust cubukta geliyor ayrıca whatsupda facede aramada ve kısa mesajda uyarı geldiginde hepsinde bildirim ısıgını farklı yaptım yesil mavi beyaz ayrı ayrı yanıyor bu cok hosuma gitti gecenlerde kesfettim :) şarjımı?eve simdi geldim şuan ve bakim %38 evet %38 kalmış kapatsam yarin hic kullanmasam sadece alo desem akşamı getirirmiyim acaba:)anlıycagın arkadasım cok guzel bi hevesle başlamıstın keşki biraz zaman verseydin soylediklerimin hepsini cok iyi anlardn..
son bisey daha anlatim gecenlerde sahibinden coma ilan verdim oylesine sadece meraktan ilan baslıgı -iphone 4s takaslı turkcell timden alınma 20 gunluk sony xperia s-
1 saat sonra aksama kadar telefonum bukadar calmamıstı ve en sonunda birisiyle kavga etmistik:)oda vazgectigimi soyledim diye:)şimdi...egerki ilerde bi telefon almayı düşünürsen mutlaka ona şans ver:)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
slm kardeş experia s al derim her alanda her özellikte ıphone on basar sadece çok meşur abartılmış amerikanın milletin gözünü boyuyup kör edip 2 200 tl kakalıyor sony ise hem 1600 tl hemde birçok özelliğiyle ps2 lisansıyla android 1.5 ghz 1 gb ram 1080p gibi özellikler var ıpohone bunun yanında sönük kalır

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Abi oyun için iphone fln diyosunuzda xperia s playstation destekli hayırdıır yani

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sevdiğini al diyeniniz oldu mu bu arkadaşa? daha telefon alma kararı alamıyorsanız, araba, ev gibi yatırımlara nasıl
karar vereceksiniz, hep herşeyi başkalarımı daha iyi bilmektedir ve hep bizim gibi kişisel deneyimi olan insanlar birilerinden ve hatta üreticilerden de daha fazla bilgiye mi sahiptir ve yargılayabilmektedir.
neye ihtiyacınız varsa gidin inceleyin, ben açık durumda görüyorum bazı mağazalarda bu ürünleri.
ayrıca şayet elinizdeki ile uzun süre yetinen birisi değilseniz hiç dert dahi etmeyin seneye yenisini alacaksınız demektir.
birde nedense anlaşılan hep sony batıyor, televizyon alacaktım 2 sene kadar önce ve kerameti kendinden menkul mü desem
bir satış elemanı "sony batmak üzere, zaten herşeyini o bile samsung a yaptırıyor" demişti.
batacaksa batsınlar biz gene gönlümüzdekini alalım. ama insan eline aldığı cihazların estetiğini, orjinalliğini malzeme kalitesini anlayabilsin, bu türden soru ya da sorularıda bu forumlara ancak Naciye Teyzeler yazsın diliyorum. (bir teknik cep telefonu sorununu google da araştırırken rastgeldim kusuruma bakmazsınız umarım)