iPhone 4s veya iPhone 5

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar;
4s ile 5 arasında kaldım. Aralarındaki farkları hepiniz biliyorsunuzdur,sizce maddi olarak bu kadar farka değer mi?

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
4s aldım memnunum.bana kalırsa değmez pek bir fark yok. tahminlerime göre bir süre sonra gelişmiş olan 5s çıkarırlar belki o zaman olabilir.

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
4s aldım memnunum.bana kalırsa değmez pek bir fark yok. tahminlerime göre bir süre sonra gelişmiş olan 5s çıkarırlar belki o zaman olabilir.
iPad 2'm mevcut. yani uygulamalar falan için onu kullanacağım bunu sadece mobil işlemleri gerçekleştirmek için alacağım. Yani facebook,twitter,whatsapp,viber vb uygulamaların kullanımında. Üst düzey bir kullanım sergilemeyeceğim dolayısıyla 5s'i beklememin pek bir mantığı yok diye düşünüyorum.

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Sebeplerini sorsam kısaca açıklayabilir misiniz? Zira her türlü cebimden 1700 civarı bir ücret çıkıyor sırf 500-600 tl cebimde kalsın diye sonradan pişman olacağım bir harekete girişmek istemiyorum. Bu yüzden her iki cihazıda kullanan veya bilgisi olan arkadaşlardan detaylı bilgi istiyorum.

hkewell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 hafta öncesine kadar ben de kararsızdım ama tercihim 4s den yana oldu. Gayet memnunum.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@Aksungurx
Bu vakitten sonra 4s alınmaz. işlemci gücü neredeyse iki katı. dikinede olsa büyümüş bir ekran. ve bence en mühim konulardan biride hafiflik. 4s alacağın paraya 5 bulabilirsin piyasada. Belki kayıtsız olur ama bi pasaportla kaydedebilirsin

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@Aksungurx
Bu vakitten sonra 4s alınmaz. işlemci gücü neredeyse iki katı. dikinede olsa büyümüş bir ekran. ve bence en mühim konulardan biride hafiflik. 4s alacağın paraya 5 bulabilirsin piyasada. Belki kayıtsız olur ama bi pasaportla kaydedebilirsin
Kıbrıs'ta okuyorum. Telefon tedariği oldukça rahat. 1650 tl şu anda Kıbrıs'ta iphone 5 kktcell bayilerinde. İşte benimde merak ettiğim nokta bu. 4s'in ömrünün çok uzun olduğunu düşünmüyorum ancak çok fazla ağır kullanmayacağım için yeterli olur düşüncesi aklımı karıştırıyor.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
@Aksungurx
Yanlış bilgilendirmeyelim. Apple her üründe iki kat akıcı diyor ama aralarında pek fark yok. iphone 4S de 5 te var çevremde ve kullandım. Akıcılık ikisindede aynı.Ekran büyüdü ve donanımlara güncelleme yapıldı. Alınmayacak şuan telefon 3GS ve 4 tür. 4S alınabilecek bir telefondur.
Bende 5 alıcakken vazgeçirdi çevrem iyiki de çevirdi. Kullanınca fark yok çünkü.
Benim tercihim 4S olur. 1600 e falan bulunu 500 liranın 200 üne aksesuarına uygulamasına harcarsınız yada jb yaparsınız gider.

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar;
4s ile 5 arasında kaldım. Aralarındaki farkları hepiniz biliyorsunuzdur,sizce maddi olarak bu kadar farka değer mi?

bence 5 alın çünkü foto kalitesi, hız, ekran kalitesi bakımından iyileştirilmiştir(dediklerim ekstra özelliklerinden bazıları). ki bu işlerde yok 5 alma 5s çıkacak diye düşünmeyin derim çünkü bu seferde 5s alıncağı zaman 6 çıkacak onu beklesem mi sorunu oluyor, gerçi tüm telf. modelleri için geçerlidir. maddi imkanınız varsa ip5 almanızı tavsiye ederim

edit: bu arada ip5 im var ve memnunum çevremde 4s olanlarda var, bilmiyorum psikolojik olabilir ama bana daha hızlı geliyor oyunlarda belli ediyor kendini. ancak mobil bankacılık, surf( hız farkı var bana göre),mail, sms işleri içinse 4s uygundur hatta 4 bile.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
5 in çok ince ve hafif olmasından dolayı yamulma haberleri vardı ona dikkat et biraz araştır istersen

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence 5 alın çünkü foto kalitesi, hız, ekran kalitesi bakımından iyileştirilmiştir(dediklerim ekstra özelliklerinden bazıları). ki bu işlerde yok 5 alma 5s çıkacak diye düşünmeyin derim çünkü bu seferde 5s alıncağı zaman 6 çıkacak onu beklesem mi sorunu oluyor, gerçi tüm telf. modelleri için geçerlidir. maddi imkanınız varsa ip5 almanızı tavsiye ederim

Zaten öyle bir takıntım yok. Son model olsun diye hiçbir zaman düşüncem olmadı. Ancak aralarında 300-400 gibi bir rakam olunca acaba ? yeni model muhakkak artıları vardır 300 liraya değer mi diye düşündüm sadece. Forumun çoğunluğu 5 şeklinde düşünüyor galiba yine kafam karıştı :)

@Aeolian Uyarın için sağol ancak o tarz durumlar beni pek ilgilendirmiyor. Ben telefon bir yerde dururken baskı uygulamıyorum. Arka cebime koymuyorum. Ön cebimde veya masada dururken yamulma riskiyle karşılaşmayacağım için çokta önemli bir ayrıntı değil bence.

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5 in çok ince ve hafif olmasından dolayı yamulma haberleri vardı ona dikkat et biraz araştır istersen

böyle haberlere pek itibar etmemek lazım çunku arka cepte bi 3100 yok olsa oturulur ama şimdiki akıllı telefonlarda kimsenin arka cebinde teli unutup oturacağını zannetmiyorum. Çünkü o kadar para veriliyor insanın içi gider

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Ben olsam almışken iPhone 5 alırdım. :)

ardacumhur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence arkadaş sen iPhone5 al çünkü zaten fiyatı uygun.Kamera,ekran,hafiflik ve performans geliştirmeleri ile memnun kalırsın.

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten öyle bir takıntım yok. Son model olsun diye hiçbir zaman düşüncem olmadı. Ancak aralarında 300-400 gibi bir rakam olunca acaba ? yeni model muhakkak artıları vardır 300 liraya değer mi diye düşündüm sadece. Forumun çoğunluğu 5 şeklinde düşünüyor galiba yine kafam karıştı :)

http://www.youtube.com/watch?v=lx7e_TWffIA bu linki bi izleyin derim düşüncelerinizi netleştirir. İncelemedeki anlatımlar belki hoşunuza gitmeyebilir fakat benim hoşuma gidiyor. bir bakınız

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iPhone 5 alırken Kıbrıs'tan alıp pasaport kaydını yaptıracağım galiba. Bu işlemler hakkında detaylı bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi?

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Şimdi şöyle bir şey var... Apple yeni modellerin ardından yavaş yavaş eski modellere desteğini keser... Yani iphone4s çıktığında iphone3'e destek de sona erdi.. Şu an hiçbir apple mağazasında ürün iphone3'de çalışmıyor... en basit programlar bile... Çünkü ios'un son sürümünü iphone3'e yükleyemiyorsunuz... Yarın apple iphone 6x çıkardığında emin ol aynı şey iphone4s'nin de başına gelecektir... ama iphone 5 alırsan destek süresini bir-iki yıl daha artırmış olursun... zaten anladığım kadarı ile uzun süreli kullanacaksın. ileride destek sorunu ile karşılaşmamak için 500-600 tl verilir.

Edit: Pasaport kaydı basit...
Dikkat etmen gereken şunlar olur
Aynı pasaport üstüne iki yıl içerisinde bir tel kaydedebilirsin
Üzerine kaydedeceğin pasaportun giriş-çıkış işlemi bir ay içerisinde olmalı
Aldığın iphone'un lock-unlok sorunu olmamalı...

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şimdi şöyle bir şey var... Apple yeni modellerin ardından yavaş yavaş eski modellere desteğini keser... Yani iphone4s çıktığında iphone3'e destek de sona erdi.. Şu an hiçbir apple mağazasında ürün iphone3'de çalışmıyor... en basit programlar bile... Çünkü ios'un son sürümünü iphone3'e yükleyemiyorsunuz... Yarın apple iphone 6x çıkardığında emin ol aynı şey iphone4s'nin de başına gelecektir... ama iphone 5 alırsan destek süresini bir-iki yıl daha artırmış olursun... zaten anladığım kadarı ile uzun süreli kullanacaksın. ileride destek sorunu ile karşılaşmamak için 500-600 tl verilir.

Bu ayrıntıyı nasıl atladım şaşırdım kendime :) Evet uzun süre kullanıcağım ve bu yüzden sanırım almışken 500-600 tl fazla verip 5 almak daha mantıklı.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu ayrıntıyı nasıl atladım şaşırdım kendime :) Evet uzun süre kullanıcağım ve bu yüzden sanırım almışken 500-600 tl fazla verip 5 almak daha mantıklı.

Ben mesela iphone3 kullanıyorum... kaç yıl geçti.. düştü kalktı bir şey olmadı tele... sırf bu yüzden artık yeni iphone alacam ama iphone6 bekliyorum:) uzun süreli kullanacaksan her zaman en son modeli almanı tavsiye ederim...
Pasaport ile ilgili düşünce mi de bir önceki mesajımı editleyerek ekledim....

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben mesela iphone3 kullanıyorum... kaç yıl geçti.. düştü kalktı bir şey olmadı tele... sırf bu yüzden artık yeni iphone alacam ama iphone6 bekliyorum:) uzun süreli kullanacaksan her zaman en son modeli almanı tavsiye ederim...
Pasaport ile ilgili düşünce mi de bir önceki mesajımı editleyerek ekledim....

pasaport kayıt işlemleri tahmin ettiğim gibiymiş. Zaten öğrenciyim sürekli olarak orada kalma zorunluluğum var o yüzden giriş çıkış işlemleri sıkıntı dğeil 1650 tl'ye alsam 100 tl'de kayıda verince 1750'ye gelir ki, Türkiye'de bu fiyata 4s alınıyor ancak araştırdığım kadarıyla. Dediğinde haklısın bu arada uzun süreli kullanıcaksam dönemin en son telefonunu almak bana kafanda 1-2 sene daha kazandıracaktır. Sürekli olarak telefon değiştiren biri olmadığımdan 5 alıp bi 3-4 seneyi kafada garantilemek lazım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Almısken iPhone 5 al APPLE sırketının genel taktıgı yaptıgı cıhazları eskıtmek yenı ozellıklerı vermemek bır sure sonra ekleyeceklerı yazılımsal ozellıkler 4s e gelmeyecek fakat 5 e gelecek ayrıca a6 işlemcisinin de Çok İyi bir işlemci oldugunu bılıyoruz a5 den 2 kat performans saglıyor ayrıca 4 inch ekran yenı kulaklıklar 4g bence aradakı fıyat farkına deger

MrtOzler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiç yanaşma 4s e sürekli şarz sorunu yaşarsın uygulamalar güncellendikce yavaşlamalar a maruz kalacaksın ben 4s sattım 5 aldım arkadaslar baktı 5 kişi daha aldı hepside çok memnunlar

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
wifi 3g sürekli açık olursa, uygulamalar sürekli açık olursa sadece 4s değil diğer telefonlarda da sorun yaşarsınız.kktcde zaten fazla fiyat farkı yok aralarında

sesu12

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence 4s ile 5 arasındaki bariz farklılıklar:

* Kamera
*İşlemci hızı

dkmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben ikisinide kıyasladım biraz inceledim kamerada gözle görebileceğim bi fark göremedim işlemcidede göremedim hatta wifi den bağlıyken 4s internet sayfalarını daha hızlı yüklüyor 4s ele daha iyi oturuyor ve kullanması tek elle daha kolay iphone 5 in ekranı uzun olduğu için tek elde alt tuşa ve üstte dokunması biraz zor acıkcası ben 4si daha cok beğendim

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yanlış bilgilendirmeyelim. Apple her üründe iki kat akıcı diyor ama aralarında pek fark yok. iphone 4S de 5 te var çevremde ve kullandım. Akıcılık ikisindede aynı.Ekran büyüdü ve donanımlara güncelleme yapıldı. Alınmayacak şuan telefon 3GS ve 4 tür. 4S alınabilecek bir telefondur.
Bende 5 alıcakken vazgeçirdi çevrem iyiki de çevirdi. Kullanınca fark yok çünkü.
Benim tercihim 4S olur. 1600 e falan bulunu 500 liranın 200 üne aksesuarına uygulamasına harcarsınız yada jb yaparsınız gider.

Aralarında ciddi fark var. Yok demeyin. Bir çok test yazılım sonucunu inceledim. hepsinde fark var hayli. Ayrıca iphone 5 te renkler daha iyi. Kırmızı daha bi kırmızı yani. Canlı. bende iphone5 var. birçok kişide 4s var. 4s almak mantıksızlık olur bence