iPhone 4s artık bana yetmiyor ne önerirsiniz?

adlfkekwaffle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamlar, iPhone 4s artık yetmiyor.
Şimdiden itibaren yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Önceliğim iOS tan yana. Alıştım artık iOS a ..
iPhone 6s ve 6s plus ı inceledim, 6 ve 6 plus la karşılaştırdım.. Sonuç olarak 6 bana daha uygun geldi açıkçası.. kullanmayacağım özellikler için (4K-12mp kamera-3D touch vs ) neden boş yere para vereyim ki?
Ha 6s veya 6s plus alırsam ömrü daha uzun olur o ayrı ama ben cihazı sadece 2 sene kullanıcam ve dediğim gibi kullanmayacağım şeyler için para ödemek istemiyorum.

Bu yüzden 6 ve 6 plus arasında kaldım.
Öncelikle 6 biraz daha ağır basıyor benim için. 6 plus ın artıları biraz daha büyük ekran ve pil ömrü. Bu tür cihazlarda ekran farkı pek anlaşılmıyor göze hoş gelebilir plus ta doğrudur ama pek farketmez.
Oıs olduğunu biliyorum ama çok fotoğraf video çeken biri değilim hatta video neredeyse hiç belki güzel birşeyler görürsem ayda yılda 1.

Fiyat farkı da var tabi yaklaşık 500-600 lira civarı ama dediğim gibi plus alsam bana 2 getirisi olucak büyük ekran ve batarya.
Günlük kullanımıma gelicek olursak şöyle sıralayabiliriz ;

. 30-40 dk sosyal medya kullanımı
Çoğunlukla instagram

. 30-40 dk oyun. Büyük oyunlar değil, orta oyunlar oynarım genelde

. Müzik 30 dk
(fazla güç tüketeceğini sanmıyorum müzikleri iTunes dan tel.e atıcam yani spotify den değil)

. 30-40 dk YouTube-twitch kullanımı

1- 1,5 saat internet kullanımı (ekşi sözlük vs)

6 nın bataryasının günü çıkartabileceğini düşünüyorum 4s ten önce bir süre arkadaşımın 5s ini kullandım bunları yaptıktan sonra bile günü zor da olsa çıkarıyordu.
Yine de yorumlarınızı dinlemek isterim bu konuda.

iOS dışında tek sıcak baktığım ürün S7 . Görüntüsü, donanımı vs çok iyi bir cihaz 2 sene kullanacağım için de bilmiyorum sonra yarı fiyatından bile düşük bir fiyata satabilirim daha önce yaşadım, s4 mini vardı 1200e Türkcell'den alınma 3 aylık iPhone 4 almak için satmak istemiştim bir telefoncuya oradaki adam da 500-550 demişti sinirimi bozmuştu. Aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Bu yüzden s7 her ne kadar hoşum gitsede bir adım uzak duruyorum.

Sizin öneriniz ne şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

adlfkekwaffle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beyler uzun gibi duruyor ama değil liste şeklinde yaptığımdan öyle gözüküyor okursanız çok yardımcı olursunuz

İlkay Akçeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben bu sene Ocak'ta iPhone 5 ten 6s e geçiş yaptım küçük ekran,yetersiz pil ömründen falan baya sıkılmıştım şimdi 6s le mutluyum 6 saat 40 dakika ekran süresi verebiliyor buda her %1 şarjı 4 dakikada yiyor anlamında ekran açıkken 15 saat civarıda ekran kapalı bekleme süresi var benim deneyimlerim bu şekilde 6 ve 6s farkı nedir açıkcası bence pek yoktur 6 da alsan 6s de alsan seni mutlu eder plus alma bence taşıması ayrı bir dert biz bayanlar gibi çanta taşımıyoruz özellikle yazın plus taşıması baya sıkıntı açıkcası 6-6s ekran büyüklüğüde pili de gayet yeterli bence hele de 4s den geçiyorsan çok memnun kalırsın :)

adlfkekwaffle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben bu sene Ocak'ta iPhone 5 ten 6s e geçiş yaptım küçük ekran,yetersiz pil ömründen falan baya sıkılmıştım şimdi 6s le mutluyum 6 saat 40 dakika ekran süresi verebiliyor buda her %1 şarjı 4 dakikada yiyor anlamında ekran açıkken 15 saat civarıda ekran kapalı bekleme süresi var benim deneyimlerim bu şekilde 6 ve 6s farkı nedir açıkcası bence pek yoktur 6 da alsan 6s de alsan seni mutlu eder plus alma bence taşıması ayrı bir dert biz bayanlar gibi çanta taşımıyoruz özellikle yazın plus taşıması baya sıkıntı açıkcası 6-6s ekran büyüklüğüde pili de gayet yeterli bence hele de 4s den geçiyorsan çok memnun kalırsın :)

Evet geçersem memnun kalıcağımı bende düşünüyorum ama 2 sene kullanıcam en fazla sonra 8 çıkınca ona geçmek istiyorum 6s en az 3-4 sene kullanılacak bir telefon

adlfkekwaffle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Yanı senin önerin hangisi? 6 mı 6s mi?

M

Murat Burç

SDN Okuru
İphone 6 6s yanında çok kötü bir cihaz bana göre yani ne bileyim o performasn farkını her türlü hissettiriyor sırf onun için bile 6s alırdım.
S7 kullanıyorum fiyatının eski samsunglar gibi dip yapacağını sanmıyorum evet iphoneler fiyatını çok güzel şekilde koruyor ama 2 seneye hatta 1 seneye o iphone 6 nın modası geçicek ve oda ömrünü koruyamıyacak burda bana göre 3 telefon kalıyor 6s 6s plus 7 açıkçası beyler itiraz eden edebilir 6s in değil 6s plusun s7 nin rakibi olabileceğini düşünüyorum.Neden derseniz.
Ekran çözünürlüğü 750p civarı 6s 1080p 6s plus
Batarylar 1715 mAh 6s 2715 mAh 6s plus burda s7 nin şarjı 6s e göre daha iyi 6s plusa göre bir ihtimal daha düşük olacağını düşünüyorum.
Kameralarda 6s de ois yok 6s plusta ois var
Fazla para vermek istemiyorum demişsiniz 6s plus fiyatını korur ama 3500 lerden başlıyor fiyatı
s7 2600-2800 civarı bulmak mümkün.
geçen sene 2700 den giren note 5 in ikinci el piyasası 1900 lerden başlıyor sıfırı 2500 civarı vatan fiyatı ve samsungun 6-7 ay sonra düşen fiyatları eskisi kadar sert değil (s6 edge plus istisna) bu artık samsungun eskisine nazaran daha kaliteli ürünler yapmasının ve talebin artmasının sonucu.
Zaten iphonelerin fiyatının düşmemesinin nedeni kalitesi ve adı değil mi.
Ben böyle bir durumda kalsam 6nın ve 6sin yüzüne açıkçası bakmazdım 6s plus veya s7 ama 6s plus pahalı ve yeni bir iphone çıkacak.
Ve iphone ailesinde 16 gb lar biraz tehlikeli çünkü alan yetmeyebiliyor 64 gb 6s plusun fiyatı 3800-4000 civarında
S7 bence en uygun seçenek iphone 6 ile yakın fiyatlarda.
Emin olun iphone 6 2 seneye fiyatını koruyamaz 5s gibi bir konuma düşecek.
Tekrar söylüyorum samsung telefonlar öyle dip yapmıyor düşünün eskiden sıfır bile nasıl düşerdi mesela şuan 2200 den giren note 4 resmi yerlerde 1750-1850 tl civarında çünkü iyi bir telefondu. Tabi ikinci el piyasasını böyle kıyaslamak yanlış olur burda anlatmak istediğim durumun eskisi kadar vahim olmadığı.
Benim önerim s7 diğer iki telefon 6s ve 6s plus sizi memnum eder fazlasıyla. S7 bu iki modeldende kamera olarak üstün bunu belirtmekte fayda var.
Ama iPhone 6 ya bulaşmanızı hiç tavsiye etmem.
İyi akşamlar

WilliamWallace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Haklısın kamera ve 3D touch kullanmayacağım diyorsun. Lakin ram farkı bence bi etken.. SE düşün bide

İlkay Akçeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anladigim kadariyla konuyu acan arkadas bi power user degil gunluk ihtiyaclar icin kullanicak,bence 6 gayet yeterli butcen varsa tabiki 6s,iostan androide gecmeni tavsiye etmem :)