İphone 4 ile ilgili bir sorunum var!

utku5959

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar nekadar yabancı kaynak karıştırdıysam bir sonuca ulaşamadım. belki başına gelen vardır size de sormak istedim. sorun şu; iphone 4 32gb telefonum var. telefonum sorunsuzca çalışıyordu ki bir gün kendi kendine kapanıp açıldı. takılmıştır diyerek önemsemedim ancak bir süre sonra bu durum tekrar gerçekleşti. ve şuanda ne zaman elime alsam ve 5 dakika kadar kullansam ekran çat diye sönüyor ( hatta bazen kısa devre olmuşcasına kapanıyor, hani piksel piksel söner ya o şekilde, belki fikir edinmenizde yardımcı olur diye söylemek istedim) ve elma geliyor 1-2 dakika içinde açılmış oluyor. telefon kapanıp açıldığında bataryası çok büyük oranda düşmüş oluyor. fakat bir süre beklediğim zaman batarya eski düzeyine geliyor ( bu da bazen 5 dakika bazen 1saat olabiliyor, 1saat olabilmesi için telefona dokunmamam gerekiyor; söylediğim gibi 5 dakika kadar karıştırınca çat diye kapanıyor.) olay bu şekilde anlayacağınız. çeşitli çözüm önerileri var. restore moda alıp restore edin gibi. bu tarz şeyleri denedim bir sonuç alamadım. (sorun büyük ihtimal donanımsal ve ürünün değişmesi gerekecek) telefonu yunanistana gittiğim zaman oradan almıştım. tahmin edersiniz ki türkiyede kimse yabancı ülkelerden gelen telefonları kale almıyor. sonuçta bu ürünün uluslararası garantisi mevcut ve benim yunanistana dönmek gibi bir zorunluluğum olmamalı. türkiyedeki tek yetkili olan genpaya gittiğim zaman genpa harici telefonlarla ilgilenmiyoruz diye cevap alıp kapı dışarı ediliyorsunuz. peki diyelim ki yunanistan değil de ingiltereden gelmiş olan bir ingiliz olsaydım ve 2 ay kadar türkiyeden çıkabilme ihtimalim olmasaydı, ben kim ile irtibat kuracaktım? telefonu ingiltereye göndermek gibi bir saçmalık değildir herhalde çözümü. benim için yunanistana gitmek gene çok zor değil ama sonuçta iş güç zırt pırt da gidebilecek durumum yok. sanırım bir kez daha genpanın kapısına dayanıp bir yetkiliyle görüşmeyi talep edeceğim. bunun dışında önerisi olan, başına bu tarz bir olay gelen olduysa buradan yazarsa çok makbule geçer. şimdiden herkese teşekkür ederim.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşlar nekadar yabancı kaynak karıştırdıysam bir sonuca ulaşamadım. belki başına gelen vardır size de sormak istedim. sorun şu;

iphone 4 32gb telefonum var. telefonum sorunsuzca çalışıyordu ki bir gün kendi kendine kapanıp açıldı. takılmıştır diyerek önemsemedim ancak bir süre sonra bu durum tekrar gerçekleşti. ve şuanda ne zaman elime alsam ve 5 dakika kadar kullansam ekran çat diye sönüyor ( hatta bazen kısa devre olmuşcasına kapanıyor, hani piksel piksel söner ya o şekilde, belki fikir edinmenizde yardımcı olur diye söylemek istedim) ve elma geliyor 1-2 dakika içinde açılmış oluyor. telefon kapanıp açıldığında bataryası çok büyük oranda düşmüş oluyor. fakat bir süre beklediğim zaman batarya eski düzeyine geliyor ( bu da bazen 5 dakika bazen 1saat olabiliyor, 1saat olabilmesi için telefona dokunmamam gerekiyor; söylediğim gibi 5 dakika kadar karıştırınca çat diye kapanıyor.)

olay bu şekilde anlayacağınız. çeşitli çözüm önerileri var. restore moda alıp restore edin gibi. bu tarz şeyleri denedim bir sonuç alamadım. (sorun büyük ihtimal donanımsal ve ürünün değişmesi gerekecek)

telefonu yunanistana gittiğim zaman oradan almıştım. tahmin edersiniz ki türkiyede kimse yabancı ülkelerden gelen telefonları kale almıyor. sonuçta bu ürünün uluslararası garantisi mevcut ve benim yunanistana dönmek gibi bir zorunluluğum olmamalı. türkiyedeki tek yetkili olan genpaya gittiğim zaman genpa harici telefonlarla ilgilenmiyoruz diye cevap alıp kapı dışarı ediliyorsunuz.

peki diyelim ki yunanistan değil de ingiltereden gelmiş olan bir ingiliz olsaydım ve 2 ay kadar türkiyeden çıkabilme ihtimalim olmasaydı, ben kim ile irtibat kuracaktım? telefonu ingiltereye göndermek gibi bir saçmalık değildir herhalde çözümü. benim için yunanistana gitmek gene çok zor değil ama sonuçta iş güç zırt pırt da gidebilecek durumum yok.

sanırım bir kez daha genpanın kapısına dayanıp bir yetkiliyle görüşmeyi talep edeceğim. bunun dışında önerisi olan, başına bu tarz bir olay gelen olduysa buradan yazarsa çok makbule geçer. şimdiden herkese teşekkür ederim.

bu tarz değil ama iphone ile sorun yaşayan bir çok tanıdığım oldu. yurt içi garantili cihaz alanlar bir şekilde yırttılar ama yurt dışı alanlar bir ton masraf yapmak ozrunda kaldılar. iphone4 16 gb'tan 32'gb'a kadar sorunlu bir üretim oldu bunu kabul etmek gerekir. bir çok sorun çıkarttı kullanıcıya ve garantisi olmayan kullanıcı yüksek servis ücretleri ödemek zorunda kaldı. şimdi sen diyorsun ki uluslar arası garanti. bu ürünün uluslar arası garantili olması için ilk olarak yunanistan'da mevcut ise apple store mağazasından almış olman gerekiyor sonrasında uluslar arası garantinin geçtiği ab ülkelerinden bir tanesinde yaşıyor olman gerekiyor ki sorun çıkarsa uluslar arası garantiden yararlanabilesin. kısacası ululslar arası garanti ab ülkelerinde geçerli diye biliyorum.

dogucak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benimki de bu zamanlar da donmaya başladı. sana tavsiyem Apple a gönder yenisini talep et büyük ihtimalle verirler..

--- Mesaj Güncellendi ---

ha tabii çok düşürdüysen zararı sen verdiysen bilememm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ıPhone 4üm var benimde dün cebimde kar girmiş telefon cebimdeydi sonra çıkarttım kuru olan biryere koydum 1.30 saat sonra mesaj atarken telefonum kandı 24 saat oldu hala açılmıyor lütfen yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş telefonunu bi kap pirincin içine göm beyaz prinç telefonu princin arasına göm 48 saat beklenbüyük ihtimalle çalışır prinç nemi emidiği için içindeki suyu ve nemi emicektir

TuncJK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran gitme sorunu bende de vardı 4'te arandığım zaman telefon çalıyordu. Fakat ben ne ses duyuyordum ne de ekranda birşey görüyordum. Verdim servise 150 lira ekranı yaptık dediler zamanında. Belki benzer bir sorundur.

H

Harunum

SDN Okuru
İphone4 telefonum app Store'den indirme yapmıyor ios7.0.2 diyor