İphone 4 fiyatı hep böylemi kalacak ?

Theosy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone 4 almak istiyorum fakat bu fiyatlar neden bukadar uçuk ? Bir teknoloji market sitesinde 4 ile 4s arasında (16 gb ) 400 tl bir fark var ! Nedir bu fiyatı yüksek tutma inadı anlamış değilim . Yakın zamanda almak istiyorum fakat fiyatın düşme zamanı hakında bir bilgisi olan varmı ?

neoorog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arzı talep artırır diye bir kural vardır iktisat'ta.

fiyatların da böyle yüksek olmasındaki başlıca sebep talebin yüksek olması.

16 aralık'tan sonra 4s resmi olarak ülkemizde satışa sunulacak bu fiyatlarda değişim yapacaktır kesinlikle.

ikinci el iphone fiyatlarına baktığımda piyasadan kalkan 3g modeli için 600 lira isteyenler var. biraz da açgözlülük buna sebep olmakta.

bir diğer ve en önemli etken de vergiler. iphone fiyatına vergi eklendiğinde bile amerika'ya göre fiyatlar uçuyor.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
İphone 4 almak istiyorum fakat bu fiyatlar neden bukadar uçuk ? Bir teknoloji market sitesinde 4 ile 4s arasında (16 gb ) 400 tl bir fark var ! Nedir bu fiyatı yüksek tutma inadı anlamış değilim . Yakın zamanda almak istiyorum fakat fiyatın düşme zamanı hakında bir bilgisi olan varmı ?
bu fiyatlar neden bu kadar uçuk sorusununa verilecek en güzel cevap kendimiziz aslında. fiyat uçuk, gereksiz pahalı ama hala aklımızda fikrimizde iphone var illa ki alacağız yani biz onu hatta onun için kredi çeken insanlar var. e adamlar niye fiyat kırsın ki daha parayı kırmak dururken kim fiyat kırar. ha iphone 4s çıkınca 4 fiyatı düşer deniliyor kaça düşecek şu anda 2200 lira düşse düşse 1800'e düşer e zaten eski fiyatı 1800'dü adamlar 4s çıkmadan önce parayı kıralım diye 2200 lira yaptı fiyatı şimdi indirim yapmış gibi olacaklar sözde.