Haber iPhone 16e İşleri Karıştırdı

SefaGrgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
2025’in ilk çeyreğinde iPhone 16e’nin piyasaya sürülmesi ve Asya’daki güçlü talep, Apple’ı küresel akıllı telefon satışlarında zirveye taşıdı.

"Lider Konumdaki Apple’ın Ardından Samsung ve Xiaomi Geliyor"

Trump’ın uygulamaya koyduğu gümrük tarifeleri teknoloji sektöründe büyük sıkıntılara yol açtı. Apple, bu olumsuz tabloya rağmen 2025’in ilk çeyreğinde iPhone 16e ve özellikle Japonya ile Hindistan’daki talep sayesinde satışlarda zirveye yerleşti.
pexels-armandvalendez-544295.jpg

“Apple, Akıllı Telefon Pazarında Lider Konuma Yükseldi.”

Pazarda lider durumda olan Apple’ı %18 Pazar payı ile Samsung takip ediyor. Pazarın 5. Sırasında ise Oppo yer alıyor.

Yılın ilk çeyreğinde %3 büyüyen akıllı telefon pazarının, Counterpoint’e göre yıl sonunda daralması bekleniyor. Pazardaki bu daralmanın sebebi olarak Ekonomi + Trump tarifeleri olarak görünüyor.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
907
Samsung artık eski Samsung değil; Son zamanlarda kaliteyi bozdukları gibi birde servisleri sorunlu bu sebepten ötürü bence Apple birinciliği aldı.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,669
Samsung artık eski Samsung değil; Son zamanlarda kaliteyi bozdukları gibi birde servisleri sorunlu bu sebepten ötürü bence Apple birinciliği aldı.
Apple cihazları da o kadar ahım şahım mükemmel cihazlar sayılmazlar. Çoğu firmanın öncül olarak getirdiği özellikleri hep sonradan kendi cihazlarına getiriyorlar. Apple cihazlarının hızlı olmasının tek nedeni kapalı kaynak yazılım kullanıyor olmaları. Bunun sayesinde kaliteli cihaz ürettikleri imajını yaratmış oluyorlar.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
907
Apple cihazları da o kadar ahım şahım mükemmel cihazlar sayılmazlar. Çoğu firmanın öncül olarak getirdiği özellikleri hep sonradan kendi cihazlarına getiriyorlar. Apple cihazlarının hızlı olmasının tek nedeni kapalı kaynak yazılım kullanıyor olmaları. Bunun sayesinde kaliteli cihaz ürettikleri imajını yaratmış oluyorlar.
E250
İlk galaxy’den 2 adet
Duos
S10+
S22
Modelleri ile yıllarca Samsung kullandım 6 modelde

J7
Galaxy Ace

Eşime aldım

Babam ve annem Alo’dan Alo’ya kullanır

A01 ve 02 aldım

EN YUKARIDA yazdığım kendi kullandıklarımdan bahsedeyim ben S22’de Samsung’u ARADIM BULAMADIM.

2017’de alıp Daha evvel kullandığım İPhone 7 Plus çok sorunluydu (2017’de kullanmıştım)

S22 6 ay kullanıp SORUNLAR YAŞADIKTAN sonra (cebimde kendi kendine kapandı bir daha açılmadı. İMEİ sorunu yok KVK telefon) o servis senin bu servis benim 1 ayda iade parasını zorla aldım.

Korkarak İPhone 14 aldım ancak iyi ki almışım

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,578

Sadece imaj yaratmiyor zaten kaliteli cihaz uretiyor. Son kullanici icin inanilmaz teknolojik farkliliklar, degisik tasarimlar koymaya gerek yok. Bugun Nokia - HTC - LG - Sony dahil bunlari yapan firmalarin hicbiri telefon piyasasinda yok. Son kullaniciyi Apple kadar anlayan, ne istedigini bilen baska bir firma yok maalesef. Kapali kaynak yazilim kullanmak kaldi ki daha zor. Kendi ekosistemini olusturmek, gelistiricileri buraya cekmek, kendi isletim sisteminde uygulama yayinlatmak asilmasi daha zor bir esik. Nokia dev olmasina ragmen Symbian ile bunu basaramadi mesela.