IPhone 11 Ve XR ekranı Note 10+ dan Daha İyi ?

sgselcuk

Asistan
Reaksiyon puanı
77
Suan 6s kullanıyorum. Androidi de iOS tan daha çok severim ancak 6liraya telefon alacak olsam virüsten dolayı 2 telefonunda inceleme Dorsay’ın olmadı ama gider 11 alırdım niye mi hemen hemen aynı şeyleri sunuyorlar Samsung 2 yıl sonra su an nasıl s9 anılmıyor satılmıyor s20 de öyle olacak. İphone 11 i 5 yıl kullan 5yıl sonra da hala satılıyor olacak

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Burada panel (LCD vs OLED) farkı var. 11’in ekranı 326 PPI olduğundan o çözünürlüğün düşük olmasını (Ekrana gerektiğinden çok yakın bakmadığın sürece) hissetmezsin.

İphonedo’nun dediği gibi ekranı iyi değil ama kötü de değil. İdare eder seviyede. Note 10+ kesinlikle daha güncel ve daha iyi ekrana sahip.

Apple,11’e 1080p LCD koysaydı teknolojiden anlamayan normal bir tüketici büyük ihtimalle üst modeller yerine 11’e yönelirdi(çünkü 300$ daha ucuz). Apple burada ekranı kısmış,hem panel açısından,hem de çözünürlük açısından. Böylece o tiplerden bazıları çözünürlüğe takılacaktır. Çözünürlüğe takılanlara da pro serisi daha makul gelecektir.(Aynı şey Xr-Xs için de geçerli)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Suan 6s kullanıyorum. Androidi de iOS tan daha çok severim ancak 6liraya telefon alacak olsam virüsten dolayı 2 telefonunda inceleme Dorsay’ın olmadı ama gider 11 alırdım niye mi hemen hemen aynı şeyleri sunuyorlar Samsung 2 yıl sonra su an nasıl s9 anılmıyor satılmıyor s20 de öyle olacak. İphone 11 i 5 yıl kullan 5yıl sonra da hala satılıyor olacak
S9 u hala alan var.Forumda bir kullanıcı ikinci el S9 plus aldı, kullanıyor ve çok memnun.S20 şu anki donanımı ile 2-3 yıl sonra da alınır.İphone 11 2 yıldan sonra güncelleme tarafında Apple'ın gazabına uğrayacak.S20 kullanan bir kullanıcı memnun olduğu sürümde cihazı güncelleme yapmadan 5 yıl kullanabilir.İphone 11 5 yıl sonra satılsa ne olur satılmasa ne olur.İphone 11 benim için bugün de çöp 5 yıl sonra da çöp.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada panel (LCD vs OLED) farkı var. 11’in ekranı 326 PPI olduğundan o çözünürlüğün düşük olmasını (Ekrana gerektiğinden çok yakın bakmadığın sürece) hissetmezsin.

İphonedo’nun dediği gibi ekranı iyi değil ama kötü de değil. İdare eder seviyede. Note 10+ kesinlikle daha güncel ve daha iyi ekrana sahip.

Apple,11’e 1080p LCD koysaydı teknolojiden anlamayan normal bir tüketici büyük ihtimalle üst modeller yerine 11’e yönelirdi(çünkü 300$ daha ucuz). Apple burada ekranı kısmış,hem panel açısından,hem de çözünürlük açısından. Böylece o tiplerden bazıları çözünürlüğe takılacaktır. Çözünürlüğe takılanlara da pro serisi daha makul gelecektir.(Aynı şey Xr-Xs için de geçerli)
iPhone 11 in fiyatı 4000 lira olsa ekranına en ufak bir eleştiri getirmezdim.7300 lira verdikten sonra S10 plus yada S20 deki üst düzey kaliteyi insan görmek ister ki bu da gayet normal.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Note 10+ ezer geçer ekran konusunda iPhone 11'i. iPhone 11'in ekranı çok daha soluk, ve AMOLED panel değil.

sgselcuk

Asistan
Reaksiyon puanı
77
6yıllık Apple son sürüm güncellemeyi kullanabiliyor sen androidi savunuyorsun güncelleme konusunda. Benim güncellik konusunda takıntım yok ios13 olmuş 14 olmuş artık pek birşey değiştirmiyorlar. Paranı düşünerek alacaksan Apple alınır yok param çok diyorsan android alınır

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
6yıllık Apple son sürüm güncellemeyi kullanabiliyor sen androidi savunuyorsun güncelleme konusunda. Benim güncellik konusunda takıntım yok ios13 olmuş 14 olmuş artık pek birşey değiştirmiyorlar. Paranı düşünerek alacaksan Apple alınır yok param çok diyorsan android alınır
Güzel kardeşim düz mantık kuruyorsunuz.Apple isterse 10 yıl güncelleme versin.Verilen güncelleme cihazı mahvettikten sonra bir anlam ifade etmiyor.Diyorsun ki paranı düşün Apple al.İphone ların günlük kullanımda verdiği performansı (oyun hariç) 2500-3000 liralık cihazlarda veriyorsa niye gidipte İphone a 10000 lira vereyim.Bugün İphone almanın iki tane geçerli sebebi var: 1-Sosyal medya 2- Video performansı.Sosyal medyaya video atan biri İphone almalı bu doğru ama herkes içinde geçerli bir durum değil.

Alikimmis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Apple firmasına helal olsun.Sizin gibileri o kadar güzel kandırıyor ki hayran olmamak elde değil.????? Kutuya hızlı şarj koymaz;Apple abiii kalite yersen???11 diye bir cihaz çıkarır ekranı HD yapar,leş bir ips ekran koyar kazık fiyattan satar.Sizde Apple abiii kalite yersen???? 11 i tuğla gibi kalın yapar,kazık fiyattan satar sizde Apple abiii kalite yersen??? 12 lerdede kutudan kulaklık çıkmıyacak siz şimdi onuda savunursunuz.??? Sizin gibilere Allah akıl fikir versin.????
apple 7300 liralık telefona ips koyuyor diye laf ediyorsun ama samsung en pahalı telefonuna bile exynos kullanıyor başka seçenek yok illa oled istiyorsan üst modeli alırsın şimdi dersinki exynos kötü değil evet ama snapdrogan daha iyi bu da aynı şey ips kötü değil ama oled daha iyi

7300 TL'den satılan iPhone 11 için yeri geldiğinde ekranı için de kutudan çıkan şarj aleti için de laf edilmezse, bu adamlar gider bir sonraki iPhone'da da aynısını koyar. Bugün 2000 TL'lik telefonun kutusundan bile 18W şarj aleti çıkıyor. He sızıntılar doğruysa, laf edildiği için iPhone 12'de bu durumu değiştirdiler zaten. 11 ve Xr'ın ekranı günlük kullanımda kötü olmayabilir, ama gidip de o fiyattaki ürüne o ekranı koymak abes kaçıyor zaten. Git SE 2020 modeline koy o ekranı kimse bir şey demez.
haklısın da apple ın umrunda olan bi şey değil adamların çok büyük bir pazarı var adam diyoki ben ne hızlı şarj adaptörü koyarım ne kulaklık girişi koyarım almazsan alma diyor yılda 3model çıkarıyor sadece android alt segment orta segment üst segment note serisi s serisi çünkü anca yetiyor ama apple tamam belki hızlı şarj koymuyor ama en iyi servis hizmeti onlarda

Son düzenleme:

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,871
Teknoloji açısından AMOLED en kaliteli ekran, dolayısıyla Samsung Note 10 Plus daha iyi tabi ki. Ancak iPhone'da karalama derecesinde kötü değil.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
apple 7300 liralık telefona ips koyuyor diye laf ediyorsun ama samsung en pahalı telefonuna bile exynos kullanıyor başka seçenek yok illa oled istiyorsan üst modeli alırsın şimdi dersinki exynos kötü değil evet ama snapdrogan daha iyi bu da aynı şey ips kötü değil ama oled daha iyi
Tek sorun ips ekran koyması olsa haklısın.2020 yılındayız.Bütün firmalar çerçeveleri kaldırdı.Apple 7300 liraya sattığı cihazda öküz gibi çerçeve kullanıyor.7300 liraya satılan cihazda kutudan hızlı şarj çıkmıyor.7300 liraya satılan cihazda kamera 4 saniye fotoğrafı işliyor.Apple a cihazı almayıp tepkinizi koysanız Apple bir sonraki cihazında fazla kısmayıp çok kaliteli bir cihaz önünüze koyacak.Maalesef benim gibi düşünenlerin sayısı az olduğu için Apple bu saçmalıklara sonraki modellerde de devam edecektir.

Alikimmis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
S9 u hala alan var.Forumda bir kullanıcı ikinci el S9 plus aldı, kullanıyor ve çok memnun.S20 şu anki donanımı ile 2-3 yıl sonra da alınır.İphone 11 2 yıldan sonra güncelleme tarafında Apple'ın gazabına uğrayacak.S20 kullanan bir kullanıcı memnun olduğu sürümde cihazı güncelleme yapmadan 5 yıl kullanabilir.İphone 11 5 yıl sonra satılsa ne olur satılmasa ne olur.İphone 11 benim için bugün de çöp 5 yıl sonra da çöp.

iPhone 11 in fiyatı 4000 lira olsa ekranına en ufak bir eleştiri getirmezdim.7300 lira verdikten sonra S10 plus yada S20 deki üst düzey kaliteyi insan görmek ister ki bu da gayet normal.
[/QUOTE
s10 ve s20 üst düzey ekran kalitesi parlaklığı kıstığında bunu yapamadığı için ekranı aç kapa yapmaksa inanılmaz bi kalite göz problemi olan insanlar ne yapsın bu gözler için sakıncalı bi durum bu yüzden xr 11 ips olması güzel bi şey en azından tercih meselesi ama apple 11pro ve max ips ekran koysa okey sonuna kadar haklısın

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Haklısın ama son kısımda dediğim gibi eğer 1080p falan olsaydı Xs serisi veya 11 Pro serisini satışı azalacaktı.(ne kadar azalacağını elbette bilemem ama azalacağı kesin)

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Neremle gülsem karar veremedim, 11. nesil olmasa bile XR'ı tecrübe edebildim ve çok daha eski bir cihaz olan Galaxy S6'nın paneli bile daha iyi görüntü veriyor canlılık vermekte desem abartmam (ha panel iyi mi derseniz çözünürlüğün düşük tutulmasından dolayı evet fakat karşılaştırılan ve o bütçede olan cihazlara kıyasla derseniz hayır, rezalet bir panel).

Reaksiyon puanı
4
Ön kamera
Fotografta Samsung iyi.
Videoda iphone 11 iyi.(Tartişmasiz)

Arka kamera
İkiside eşit denilebilir . Samsungun daha yuksek pixel seviyesinde cektigi icin bir bilgisayara attiginizda daha keskin gozukmeye devam edebilir. Ama telefon icin se ikiside eşit , hatta iphone 11 daha dogru renklere sahip.
Arka kamera videsundada eşit olduklarini dusunuyorum.

Ekran konusuna gelirsek her iki telefonuda elime aldim. İphone 11 i bir sure kullandim, xs de kullandim. Ekran konusuda temel fark maximum parlaklik ve renk doyumu. Pixelleri zaten goremezssiniz. Yani renkler canli. samsung ekrani bu konuda daha iyi.

aslinda insanlarin iphone almalarinin temel 2 sebebi var.
Birincisi 7000 tl verilen bir samsung 2 sene sonra degeri yari yariya azaliyor. Satmaya kalk buyuk zarardasin. Fakat sunanda bile iphone 7 3000 3500 tl satiliyor. Ki 2016 ekimde cikti.

ikinci sebepte ne yazikki bak ben iphone kullaniyorum diyebilmek icin aliniyor. Yani iphone kullanmak bir gosteris aparati olmus toplumda. Normal sartlarda iphone 11 telelfonun ozellikleri bir baska markada olsa ne kadar eder? Maximum 3000 tl .

tüm bunlarin ustune android kullanmak daha ozgur iken gerek indirme vs . Uzun vadede guncellenme acisindan iphone iyi durumda.
Acikcasi bir android telefona 4000 tl ustu bir paranin vermek yazik gibi geliyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Ön kamera
Fotografta Samsung iyi.
Videoda iphone 11 iyi.(Tartişmasiz)

Arka kamera
İkiside eşit denilebilir . Samsungun daha yuksek pixel seviyesinde cektigi icin bir bilgisayara attiginizda daha keskin gozukmeye devam edebilir. Ama telefon icin se ikiside eşit , hatta iphone 11 daha dogru renklere sahip.
Arka kamera videsundada eşit olduklarini dusunuyorum.

Ekran konusuna gelirsek her iki telefonuda elime aldim. İphone 11 i bir sure kullandim, xs de kullandim. Ekran konusuda temel fark maximum parlaklik ve renk doyumu. Pixelleri zaten goremezssiniz. Yani renkler canli. samsung ekrani bu konuda daha iyi.

aslinda insanlarin iphone almalarinin temel 2 sebebi var.
Birincisi 7000 tl verilen bir samsung 2 sene sonra degeri yari yariya azaliyor. Satmaya kalk buyuk zarardasin. Fakat sunanda bile iphone 7 3000 3500 tl satiliyor. Ki 2016 ekimde cikti.

ikinci sebepte ne yazikki bak ben iphone kullaniyorum diyebilmek icin aliniyor. Yani iphone kullanmak bir gosteris aparati olmus toplumda. Normal sartlarda iphone 11 telelfonun ozellikleri bir baska markada olsa ne kadar eder? Maximum 3000 tl .

tüm bunlarin ustune android kullanmak daha ozgur iken gerek indirme vs . Uzun vadede guncellenme acisindan iphone iyi durumda.
Acikcasi bir android telefona 4000 tl ustu bir paranin vermek yazik gibi geliyor.
iPhone ların talep görmesinin en önemli sebebi ne ikinci el nede güncellemedir.En önemli unsur sosyal medyada videoların kalite kaybına uğramamasıdır.Ünlülerin yüzde 98 i İphone kullanır.Çünkü sık video çekip Instagram storiese attığında kalitenin çok iyi olduğunu bildikleri için.İphone u sosyal medya için alana saygı duyuyorum çünkü sosyal medyada android cihazlara göre avantajlı.

sgselcuk

Asistan
Reaksiyon puanı
77
Güzel kardeşim düz mantık kuruyorsunuz.Apple isterse 10 yıl güncelleme versin.Verilen güncelleme cihazı mahvettikten sonra bir anlam ifade etmiyor.Diyorsun ki paranı düşün Apple al.İphone ların günlük kullanımda verdiği performansı (oyun hariç) 2500-3000 liralık cihazlarda veriyorsa niye gidipte İphone a 10000 lira vereyim.Bugün İphone almanın iki tane geçerli sebebi var: 1-Sosyal medya 2- Video performansı.Sosyal medyaya video atan biri İphone almalı bu doğru ama herkes içinde geçerli bir durum değil.
Düz mantık gibi görünüyor olabilir ama herkes cebini düşünmek durumda. Apple da paraya dönüştürüyorsun birde ekran fiyatları daha uygun androidlere göre artısı da eksisi de. Benim için video değil de kamera resim ve selfi daha önemli