iPade Beş Açık Kaynak Alternatif

realmanager

Profesör
Katılım
31 Ekim 2009
Mesajlar
3,927
Reaksiyon puanı
99
Puanları
0
timthumb.png


Cihaz daha yeni geldi ama iPad uygulama geliştirmeye karşı olan ilgi giderek soluyor. Bu belki de, daha özgür seçenekler aramanın zamanı geldi demektir. İşte size beş seçenek:

1- Neofonie WePad: 11.6 inçlik boyu ve 1366*768′lik ekranı ile iPad’den biraz daha büyük olan WePad, Android işletim sistemini kullanıyor. Uygulamalarını, Android Market ya da WePad App Store (uygulama dükkanı)’dan alabilirsiniz. WePad ayrıca, iPad’de olmayan 1.3 megapiksellik bir web kamerasına da sahip. Ya iPad’de şikayet edilen diğer unsurlar? Flash? Var. Çoklu-görev? Var. USB portları, modem ve 6 saatlik batarya ömrü,ortada pek de şikayet edecek unsur bırakmıyor.

2- Touch Book: Touch Book, yarı Netbook yarı tablet bir cihaz. Always Innovating firmasının yapmış olduğu cihaz, sökülür-takılır bir klavye birimine sahip. Klavye birimi ile bir Netbook olan cihaz; klavyesi sökülünce bir tablete dönüşüyor. Donanımı ve istediğinizi yapmaya hazır yazılımı, tamamıyla açık kaynaklı. Kendisi için tasarlanmış özel bir işletim sistemi le gelen cihaza, istediğiniz herhangi bir mobil işletim sistemin kurabilirsiniz.

3- iFreeTablet: 300-400€ fiyatı ve 900 gram ağırlığı bu cihaz, dokunmatik ekran ve kolay kullanılabilirlik için tasarlanmış bir Linux işletim sistemi ile geliyor. Tamamen açık kaynaklı olan iFreeTablet, İspanya’nın Cordoba Üniversitesi’nde geliştirildi. Parlak iPad’de sadece rüyasını görebileceğiniz Flash ve çoklu-görev desteği, iFreeTablet’te mevcut. Tek eksisi, 2,5 saatlik batarya ömrü.

4- Tayvan’dan Tabletler: PCWorld’un belirttiğine göre, Tayvan’lı firmalar, Computex’te, iPad’e rakip, en az 10 cihaz sergilemişler. İşte ikisi:

*
o MSI, 10 inçlik bir Android tableti görücüye çıkarmış. Yeni Tegra 2 çipi kullanan cihaz ile ilgili diğer ayrıntılar belirgin değil.
o Asustek EEE Pad de 10 inç boyunda ve Tegra 2 çipi kullanıyor. Cihazın ChromeOS ile gelmesi bekleniyor.

5- Google Tablet: Burada işe biraz hile karışıyor. Google, bir tablet çıkaracağına dair resmi bir plan açıklamadı. Ancak “ChromeOS, bir tablette nasıl görünür?” bölümü, spekülasyonları başlattı bile. ReadWriteWeb, konuyu, derinine incelemiş.

Özellik Tablosu:

ozellik.png


Kaynak: opensource.com

pardus-linux.org
 

hayranim

Profesör
Katılım
6 Nisan 2010
Mesajlar
1,402
Reaksiyon puanı
32
Puanları
228
Makale çok güzel ve aydınlatıcı. Ancak benim garipsediğim konu en son satırda. Neden Google Android çıkarıp aynı zamanda Chrome Os lanse ediyor. Burada bir incelik mi var benim anlamadığım yoksa bir pazarlama hatası mı?
 

ALMİ

Profesör
Katılım
9 Eylül 2009
Mesajlar
3,354
Reaksiyon puanı
60
Puanları
0
Makale çok güzel ve aydınlatıcı. Ancak benim garipsediğim konu en son satırda. Neden Google Android çıkarıp aynı zamanda Chrome Os lanse ediyor. Burada bir incelik mi var benim anlamadığım yoksa bir pazarlama hatası mı?

Chrome OS internet üzerinden çalışan bir sistem.İnternet olmaz ise Chrome OS'un BiOS tan farkı yok.Şimdi anlamışsınızdır :D
 
Üst