İp adresi

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Ben bir telefonun veya bilgisayarın ip adresini öğrensem o cihazın sahibine ne gibi zararlar verebilirim? Çünkü kendini ayyıldız timden sanan çocukların senin ip adresini bulurum lafı var ?

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Ben bir telefonun veya bilgisayarın ip adresini öğrensem o cihazın sahibine ne gibi zararlar verebilirim? Çünkü kendini ayyıldız timden sanan çocukların senin ip adresini bulurum lafı var ?
ip adresinden telefon veya bilgisayar gibi cihazlara öyle çok ağır zararlar veremezsin zaten yasa dışı siber suç niteliğinde yapabileceğin en fazla ıp den pc ye bağlanabilirsin bu arada birşey başına gelirse sorumluluk benim değil :D
oda googlede ufak araştırmalar ile bulunabiliyo zaten facebook turkhack teamda

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
ip adresinden telefon veya bilgisayar gibi cihazlara öyle çok ağır zararlar veremezsin zaten yasa dışı siber suç niteliğinde yapabileceğin en fazla ıp den pc ye bağlanabilirsin bu arada birşey başına gelirse sorumluluk benim değil :D
oda googlede ufak araştırmalar ile bulunabiliyo zaten facebook turkhack teamda
Birden kafama esti denemek için sormadım denesemde kendi telefonumda denerim

Python 3.8.2

Doçent
Reaksiyon puanı
558
Başıma gelen bütün sorunlardan başta kerlembit adlı kullanıcı olmak üzere SDN ekibi sorumludur. Ben foruma sadece yardım amaçlı girmiş olup hiçbir şekilde suç işlemedim.

Bir şey olursa diye yerimizi alalım.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Hiçbir şey yapamazsın ddos diyenler o dos oluyor ddos Botnet tır senin o internet in ile dos olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama yinede yazıyım

Peki bu ip adresleri ile insanlar neler yapabilirler ?

Ne işlerine yarar bizim ip adresimiz onların diye düşünecek olursak, aslında hiç bir işlerine yaramaz.

Ama biraz genişçe düşünüp hackerler olduğunu unutmayalım.

Biliyoruz ki günümüz teknoloji çağı ve bir çok hacker türemiş durumda... (hacker demek doğru olmaz, lamer de çok ufak kaçacağı için script-kiddie diyelim )

Bu Script kiddie'ler aslında bir hacker değildir, sadece programlar kullanarak insanlara zarar verebilen çoğunluğu siyah şapkalı hackerleri örnek alan topluluktur. Hacker dünyasının içinde hiç bir anlamları ve faydaları yoktur. Bu kişiler yapılmış olan programları kullanarak kendilerini geliştirdiklerini düşünen kişilerdir

Ama bazı Script kiddie'ler biraz daha kurnaz ve gelişmiştir.

Ip adresiniz ile neler yapılabileceğini "google" arama motoruna yazarak çıkan tüm siteleri okuyan, okuduğundan ders edinen kişilerdir.

Ip adresiniz ile sizlerin;

1- Modeminizin internet hızını düşürebilir, internet bağlantısını kesebilirler.

Buna örnek verecek olursak Dos ve Ddos atakları diyebiliriz.

2- Modeminizin açık portları ile modemde bağlı olan bilgisayarlara sızabilir içlerinden veri transferi sağlayabilirler.

Bunun için korunmak isteyen kişiler bir adet anti-virüs programı kullanıp firewall'larını açtıklarında tehlike kalkacaktır.

3- Ip adresiniz ile bulunduğunuz konum tespit edilebilir.

ipsorgu.com adresinden ip adresi hakkında bilgi elde eden sahte hackerler sizlere karşı muhteşem olamayan sosyal mühendisliklerini sergilemeye çalışacaklardır.

Korkmuş gibi yapın ve onlarla birazcık eğlenmeyi deneyin

Son düzenleyen moderatör:

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Hiç bir şey yapamazsın.
IP adresi yanında bilmesi gereken çok fazla değişken var.
Lafta kolay olsa da icraat kısmı zahmetli işlemler silsilesi.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
Başıma gelen bütün sorunlardan başta kerlembit adlı kullanıcı olmak üzere SDN ekibi sorumludur. Ben foruma sadece yardım amaçlı girmiş olup hiçbir şekilde suç işlemedim.

Bir şey olursa diye yerimizi alalım.
Umrumda değil :p